Η Alienware εξαπολύει νέα υπερόπλα: m15 και m17 gaming laptops!

Περίληψη: Αν δεν ξέρεις ήδη την Alienware, τότε πιθανότατα δεν χρειάζεται να την ξέρεις. Με δυο...

Αν δεν ξέρεις ήδη την Alienware, τότε πιθανότατα δεν χρειάζεται να την ξέρεις. Με δυο λόγια, είναι η θυγατρική της Dell η οποία ασχολείται με gaming υπολογιστές –τούμπανα και η οποία δεν χρειάζεται συστάσεις στους gamers.

Στα πλαίσια της Computex 2019 που λαμβάνει χώρα αυτές τις μέρες, η Alienware παρουσίασε τα νέα της laptops, τα οποία δε θα μπορούσαν παρά να είναι δυνατότερα, ταχύτερα και καλύτερα!

Βέβαια, μη νομίσεις πως η Alienware βγάζει τίποτα laptops «βαλίτσες» - όχι πως δεν το έχει κάνει στο παρελθόν. Η σειρά m είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να βρίσκεται στη χρυσή τομή μεταξύ φουτουριστικού στυλ, απόδοσης και μεγέθους. Τα νέα μηχανήματα, το m15 στις 15 ίντσες και το m17 στις 17, είναι εξοπλισμένα με νέο hardware υψηλότερης απόδοσης, καλύτερες οθόνες, γρηγορότερα αποθηκευτικά μέσα και διάφορες άλλες τεχνολογίες.

Στο… εξωτερικό, το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κανείς, εκτός του επανασχεδιασμένου κελύφους, είναι το πληκτρολόγιο, το οποίο έχει επανασχεδιαστεί, αλλά και το μεγαλύτερο – και γυάλινο – trackpad, αλλά και οι φωτιζόμενες θύρες! Και ας μην ξεχάσουμε τις οθόνες, για τις οποίες υπάρχει επιλογή για πάνελς 1080p στα 60 ή και 240Hz αλλά και OLED με ανάλυση 4k!

Ωραία όλα αυτά, αλλά αν δεν υποστηρίζονται από το ανάλογο hardware, θα πεις. Και θα σε σταματήσουμε εδώ. Η Alienware δεν είναι πρωτάρα, ούτε wannabe gamer brand. Στα εντόσθια των νέων μηχανημάτων θα βρεις την τελευταία γενιά των επεξεργαστών της Intel, από τον Core i5 9300H μέχρι και το κτήνος Core i9 9980HK, να κάνουν παρέα στην GPU, για την οποία τα διαθέσιμα μοντέλα ξεκινούν από την Nvidia GTX 1650 μέχρι και την φοβερή RTX 2080!

Μάλιστα, η Alienware δεν παρέλειψε να μας ενημερώσει πως η τροφοδοσία της GPU γίνεται μέσω συστήματος voltage regulation οκτώ φάσεων, ενώ της CPU οι φάσεις είναι έξι – όπερ σημαίνει πιο «καθαρή» τροφοδοσία για τα απαιτητικά αυτά υποσυστήματα. Σε συνδυασμό με την τεχνολογία αυτόματου overclocking της Alienware, αυτό σημαίνει μόνο ένα πράγμα: ταχύτητα!

Α ναι, ξεχάσαμε και τα… υπόλοιπα. Ας αναφέρουμε τις μνήμες, οι οποίες φτάνουν τα 16GB DDR4-2666, καθώς και το δίσκο, ο οποίος είναι NVMe και φτάνει μέχρι 4TB (σε δύο drives). Προφανώς, έχει και όλα τα… ονόματα και αρχικά, στις τελευταίες τους εκδόσεις: LAN είτε 1 είτε 2.5Gb Killer, Wi-Fi 802.11ac, Thunderbolt 3, USB 3.1, mDP, Bluetooth 4.2.

H διάθεσή τους στην Αμερική θα ξεκινήσει στις 11 Ιουνίου.