What's new. Τεχνολογία.
Η devolo παρουσιάζει το μέλλον του smart home στην IFA 2015
share mail icon share facebook icon share twitter icon share google plus icon
< Η devolo παρουσιάζει το μέλλον του smart home στην IFA 2015
> Η devolo παρουσιάζει το μέλλον του smart home στην IFA 2015
10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015

Η devolo παρουσιάζει το μέλλον του smart home στην IFA 2015

H devolo είναι μία εταιρεία που πρωτοστατεί στον τομέα του smart home, βάζοντας την σφραγίδα της σε μία σειρά από high-tech προϊόντα, τα οποία φέρνουν στο επίκεντρο ένα interconnected περιβάλλον μέσα στο σπίτι.

Στη διάρκεια της έκθεσης IFA 2015 μας δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά τα εξελιγμένα προϊόντα της, πραγματοποιώντας μία επίσκεψη στο εντυπωσιακό booth της και δε σας κρύβουμε ότι μείναμε ενθουσιασμένοι από τις τεχνολογικά ανεπτυγμένες λύσεις που μας πρότεινε η εταιρεία. O κύριος Πέτρος Κοντζίνος (Γενικός διευθυντής της devolo Hellas), μαζί με τον κύριο Marcel Schüll (public relations manager), οι οποίοι ανέλαβαν την ξενάγηση, μας παρουσίασαν τους κεντρικούς άξονες του νέου product line της devolo, που αφορά στη δυναμική σχέση ανάμεσα στο Smart Home και στη δημοφιλή σειρά Powerline (δίκτυο μέσω ρεύματος). Οι υπεύθυνοι της devolo κατάφεραν ουσιαστικά να στήσουν τη μικρογραφία ενός πλήρους λειτουργικού smart σπιτιού, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες να πάρουν μία πολύ καλή γεύση από τον τρόπο λειτουργίας της μεγάλης γκάμας των smart home προϊόντων της γερμανικής εταιρείας.

Devolo-1
Με τον Πέτρο Κοντζίνο στην IFA 2015

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται φυσικά η εξελιγμένη σειρά προϊόντων Home Control που περνούν σε μία νέα διάσταση την έννοια του smart home. Στη διάρκεια της περιήγησης είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε τη νέα σειρήνα συναγερμού Home Control, η οποία παρέχει τη μέγιστη ασφάλεια απέναντι σε επίδοξους εισβολείς, ενώ επίσης είδαμε τον τρόπο λειτουργίας του νέου Home Control Water Detector, που πρόκειται για έναν εξελιγμένο ανιχνευτή νερού, ο οποίος προστατεύει από ζημίες που ενδεχομένως να προκληθούν από διαρροή υδάτων. Οι ευχάριστες εκπλήξεις όμως δε σταματούν εδώ, καθώς η devolo μας παρουσίασε τρία νέα εντοιχιζόμενα στοιχεία για πρίζες, φωτισμό και ροοστάτη, αλλά και έλεγχο ρολών που επιτρέπουν την smart ενσωμάτωση τους στο σπίτι. Η πιο χρήσιμη δυνατότητα των συγκεκριμένων στοιχείων είναι ότι ουσιαστικά μπορούν να μετατρέψουν μία απλή κανονική πρίζα σε… smart, δίνοντας έτσι παραπάνω έλεγχο στον χρήστη και δυνατότητες αυτοματοποίησης.

dav
Το Booth της devolo στην IFA 2015

Όμως, αυτό που καθιστά τις λύσεις της devolo μοναδικές για κάθε user είναι το εξελιγμένο λογισμικό Home Control που φέρνει κοντά και ενοποιεί όλες τις έξυπνες συσκευές, αποτελώντας τον «πυρήνα» του smart home. Στη διάρκεια της παρουσίασης, ο Marcel μας φανέρωσε τις αναρίθμητες δυνατότητες του συγκεκριμένου λογισμικού, το οποίο δίνει τα κλειδιά στους users και τους επιτρέπει να δημιουργούν τα δικά τους what if scenarios και να θέτουν τους δικούς τους κανόνες σε ότι έχει να κάνει με την λειτουργία των έξυπνων interconnected συσκευών που βρίσκονται στο σπίτι. Χωρίς να απαιτείται η παραμικρή γνώση προγραμματισμού, ο χρήστης είναι εκείνος που καθορίζει τα βήματα που θα ακολουθηθούν. Για παράδειγμα, μπορεί εάν ανιχνευθεί καπνός στο σπίτι να ενεργοποιηθεί το αυτόματο άνοιγμα των παραθύρων ή εάν ανιχνευθεί μία διαρροή νερό στο μπάνιο να ορίσει την αυτόματη διακοπή του ρεύματος.

dav
Τα High-tech προϊόντα της devolo

Όπως μας εκμυστηρεύθηκε ο κύριος Κοντζίνος, το λογισμικό είναι αυτό που κάνει τη διαφορά, καθώς η devolo είναι η πρώτη που καθιερώνει την ιδέα του DIY smart home. H open πλατφόρμα που έχει δημιουργήσει η γερμανική εταιρεία μπορεί να αγκαλιάσει και άλλους τρίτους κατασκευαστές, ενώ έχει δομηθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να παρέχει updates στον user, δίνοντας διαρκώς μεγαλύτερη ώθηση στον τομέα της ευκολίας και της ευχρηστίας. Ενδεικτικό είναι ότι η συγκεκριμένη software πλατφόρμα διαθέτει μία σειρά από ενημερωτικά videos, τα οποία βοηθούν τον αρχάριο user στο να σετάρει και να θέσει σε λειτουργία τις interconnected συσκευές του «έξυπνου σπιτιού», εύκολα, γρήγορα, άνετα και απλά.

dav
Ο κύριος Κοντζίνος δίπλα στα devolo Powerline

Η devolo πέραν της μεγάλης γκάμας των προϊόντων Home Control μας παρουσίασε και το νέο πανίσχυρο προσαρμογέα Powerline για οικιακή δικτύωση, dLAN 550 WiFi που εξασφαλίζει τη διαθεσιμότητα WiFi υψηλής ταχύτητας και πρόσβαση στο Internet σε κάθε δωμάτιο του σπιτιού, παρέχοντας σημαντικά καλύτερη ασύρματη δικτύωση στο οικιακό δίκτυο, ενώ είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά και το νέο WiFi repeater, το οποίο μέσω του ειδικού application δίνει τη δυνατότητα ελέγχου της ασύρματης απόδοσης του οικιακού δικτύου.

Ολοκληρώνοντας, τη μικρή μας «βόλτα στο μέλλον», ο κύριος Κοντζίνος επισήμανε ότι οι τρεις άξονες πάνω στους οποίους πατάει γερά η devolo είναι: ο τομέας της ασφάλειας, η καλύτερη ενεργειακή διαχείριση και πάνω από όλα η άνεση που παρέχεται στον καταναλωτή.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Σχετικές ειδήσεις

    Copyright © 2019 Publicworld S.A.
    Public Blog