«Η Έλλη ταξιδεύει» και το παραμύθι συνεχίζεται!

Περίληψη: Το Πάσχα είναι προ των πυλών, που σημαίνει ότι παιδιά και βαφτιστήρια περιμένουν ανυπόμονα -εκτός...

Το Πάσχα είναι προ των πυλών, που σημαίνει ότι παιδιά και βαφτιστήρια περιμένουν ανυπόμονα -εκτός από τη λαμπάδα και το σοκολατένιο αυγό- τα δώρα γονιών και νονών - για την ακρίβεια, κυρίως αυτά.

Μαζί, λοιπόν, με το παιχνίδι ή το ρούχο που θα διαλέξετε, βάλτε στη σακούλα και ένα καλό παιδικό βιβλίο. Οι έλληνες και ξένοι συγγραφείς και εικονογράφοι τα τελευταία χρόνια δημιουργούν έναν εκδοτικό παράδεισο για τα παιδιά, γεμάτο ήρωες που εμπνέουν και συναρπάζουν.

Όπως η μικρή Έλλη Βασιλείου, που την γνωρίσαμε πριν από σχεδόν τρία χρόνια μέσα από το βιβλίο της «Έλλη» και επέστρεψε με διάθεση να μας ταξιδέψει στις χώρες που αγαπάει, με το νέο της βιβλίο «Η Έλλη ταξιδεύει».

Σήμερα η Έλλη είναι 15 χρονών και με μια ματιά γεμάτη φαντασία και χιούμορ μας παίρνει από το χέρι και μας πηγαίνει σε τόπους μακρινούς και ονειρικούς!

Όλα αρχίζουν ένα πρωινό που προσγειώνεται στον κήπο του σπιτιού της ένα τεράστιο, άσπρο διαστημόπλοιο. Η Έλλη (η ηρωίδα έχει το ίδιο όνομα με την ίδια) θα κάνει το βήμα να ανέβει σ’ αυτό και θα ζήσει μια μοναδική περιπέτεια, που διηγείται στα παιδιά με ομοιοκαταληξία και με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο.

Η Έλλη Βασιλείου, τελειώνοντας την έκτη δημοτικού, έγραψε το πρώτο της βιβλίο, χωρίς να το πολυκαταλάβει, καθώς, όπως δηλώνει η ίδια, το βλέπει σαν παιχνίδι ομοιοκαταληξίας που το διασκεδάζει πολύ, της βγαίνει αβίαστα και δεν είχε στο μυαλό της την περίπτωση της έκδοσης της ιστορίας της.

Με την παρότρυνση των γονιών της και τις χρωματιστές και πλούσιες εικόνες της Θεανώς Πετρίδου, αποτυπώθηκαν στο χαρτί οι ιστορίες της και περιμένουν να διαβαστούν από τα μικρά παιδιά, ηλικίας 3 με 6 χρονών.

Τα έσοδα των δημιουργών θα δοθούν στο «Μαζί για το Παιδί». Όπως αναφέρει η ίδια η μαθήτρια-συγγραφέας: «Το να μοιραζόμαστε, να δίνουμε όταν μπορούμε είναι κάτι που πρέπει να το κάνουμε συνεχώς σε κάθε ευκαιρία. Με κάνει να νιώθω χρήσιμη».

Βρείτε τη συνέχεια των περιπετειών της Έλλης αποκλειστικά στo Public και στο public.gr!