Η Fujifilm X-T3 έφτασε στο Public!

Περίληψη: Το νεότερο μέλος της οικογένειας φωτογραφικών μηχανών X της Fujifilm είναι εδώ. Ο λόγος για...

Το νεότερο μέλος της οικογένειας φωτογραφικών μηχανών X της Fujifilm είναι εδώ. Ο λόγος για την X-T3 , που ανακοινώθηκε στις αρχές Σεπτεμβρίου, και χρησιμοποιεί τον τέταρτης γενιάς αισθητήρα X-Trans CMOS της ιαπωνικής εταιρείας και τον επεξεργαστή εικόνας X-Processor 4. Ο τελευταίος είναι 3 φορές πιο ισχυρός από της προηγούμενης γενιάς, καθιστώντας την Χ-Τ3 την καλύτερη φωτογραφική μηχανή του συστήματος έως σήμερα.

Πιο αναλυτικά, ο νέος αισθητήρας προσφέρει ανάλυση 26MP με ISO από 160-12.800 (80-51.200 extended), ενώ προσφέρει ταχύτητες φωτογράφισης της τάξης των 20 καρέ το δευτερόλεπτο με το ηλεκτρονικό κλείστρο και 11 καρέ το δευτερόλεπτο με το μηχανικό κλείστρο, χωρίς χρήση εξωτερικού grip. Επιπλέον, ειδικά για όσους αρέσκονται να φωτογραφίζουν αθλητικά γεγονότα, η X-T3 προσφέρει και την λειτουργία Sports Viewfinder που επιτρέπει λήψεις με ταχύτητα 30 καρέ το δευτερόλεπτα στα 16,6MP, με χρήση του ηλεκτρονικού κλείστρου και χωρίς blackout στο σκόπευτρο.

Εντυπωσιακό είναι και το σύστημα αυτόματης εστίασης, το οποίο προσφέρει 2,16 εκατομμύρια phase detection pixels που καλύπτουν όλο την επιφάνεια του αισθητήρα, ενώ έχουν δυνατότητα λειτουργίας από μόλις -3EV, καλύπτοντας έτσι ακόμα και τις πιο δύσκολες φωτιστικά συνθήκες. Σε ό,τι αφορά τις δυνατότητες object tracking χάρη στον X-Processor 4 και τους βελτιωμένους αλγόριθμους phase detection, η X-T3 μπορεί να επανεστιάσει και να φωτομετρήσει 1,5 φορές πιο γρήγορα από την Χ-Τ2 και να ακολουθήσει αντικείμενα σε όλο το εύρος του κάδρου.Εξίσου βελτιωμένες είναι και οι δυνατότητες βιντεοσκόπησης με την Χ-Τ3 να προσφέρει δυνατότητα εγγραφής σε ανάλυση 4K στα 60 καρέ, με 4:2:0 10-bit sub-sampling απευθείας στην κάρτα μνήμης, δυνατότητα που δεν προσφέρει καμία mirrorless φωτογραφική μέχρι σήμερα. Σε ό,τι αφορά τα φορμά εγγραφής η X-T3, υποστηρίζει είτε H.264/MPEG-4 AVC ή H.265/HEVC έως 200Mbps, με δυνατότητα εξωτερικής αποθήκευσης σε συσκευή Atomos μέσω HDMI. Σημαντικά μειωμένο είναι και το φαινόμενο rolling shutter, ενώ από τις δυνατότητες δεν απουσιάζει η καταγραφή F-Log.Ανασχεδιασμένο είναι και το σώμα, ώστε να είναι πιο ανθεκτικό από το παρελθόν. Το EVF είναι το καλύτερο της κατηγορίας, με διαγώνιο 0,5 ίντσας, ανάλυση 3,69 εκατ. κουκίδων, μεγέθυνση 0,75x, ρυθμό ανανέωσης 100fps και πρακτικά ανύπαρκτο lag (0.005 sec). Στην πλάτη της X-T3 υπάρχει μια οθόνη αφής 3 ιντσών με δυνατότητα ανάκλισης σε τρεις άξονες, ανάλυσης 1,040 εκατ. κουκίδων, ενώ από τις ευκολίες δεν λείπουν η συνδεσιμότητα Wi-Fi και Bluetooth. Φυσικά εξακολουθούν να υποστηρίζονται όλα τα film simulation modes της εταιρείας, ενώ έχει προστεθεί ακόμα ένα, το Color Chrome. Η Χ-Τ3 ζυγίζει 539 γραμμάρια, προσφέρει αυτονομία 390 λήψεων, χρησιμοποιεί καλώδιο USB Type-C για τη σύνδεση με υπολογιστή, μπορεί να δεχτεί όλους τους φακούς της Χ-mount, και είναι διαθέσιμη είτε μόνο ως σώμα, είτε ως kit με τον γνωστό φακό 18-55mm.