Η Huawei ετοιμάζει δυναμική είσοδο στον χώρο των τηλεοράσεων

Περίληψη: Τη Huawei την ξέρεις σίγουρα από τα smartphone της. Ο κινέζικος κολοσσός όμως δεν ασχολείται...

Τη Huawei την ξέρεις σίγουρα από τα smartphone της. Ο κινέζικος κολοσσός όμως δεν ασχολείται μόνο με αυτό το κομμάτι. Κατασκευάζει ακόμα τηλεπικοινωνιακό εξοπλισμό, επεξεργαστές, tablet κ.α. Σύμφωνα με νέες πληροφορίες, ο 2ος κατασκευαστής smartphone στον κόσμο, ετοιμάζεται να εισέλθει σε ακόμα μία αγορά, αυτή των τηλεοράσεων.

Η είσοδος αναμένεται εντυπωσιακή αφού τα φημολογούμενα χαρακτηριστικά της τηλεόρασης είναι κορυφαία αλλά και πρωτότυπα. Η Huawei θα τοποθετήσει πάνελ με ανάλυση 8K στην νέα της τηλεόραση! 8K τηλεοράσεις έχουμε δει ελάχιστες μέχρι στιγμής, αλλά σίγουρα με τα χρόνια θα γίνουν πιο διαδεδομένες. Οπότε η Huawei στοχεύει να ανταγωνιστεί τους υπόλοιπους κατασκευαστές κατευθείαν στην κορυφαία κατηγορία προϊόντων.

Το ξεχωριστό χαρακτηριστικό που θα έχει η τηλεόραση της Huawei είναι σύνδεση 5G. Τα δίκτυα πέμπτης γενιάς, που έχουν αρχίσει να κάνουν την εμφάνισή τους σε κάποιες χώρες, θα αποτελέσουν το επόμενο πρότυπο κινητής δικτύωσης. Η Huawei θέλει να εκμεταλλευτεί την κατεύθυνση της αγοράς και να προσφέρει ένα προϊόν που θα χρησιμοποιεί την πιο γρήγορη ταχύτητα σύνδεσης. Μία 5G τηλεόραση θα μπορεί σε πολλές περιπτώσεις, να φθάσει ταχύτητες πολύ πιο γρήγορες από ένα οικιακό δίκτυο και να συνδεθεί με όλες τις άλλες σου συσκευές.

Ο δημιουργία μίας smart TV αποσκοπεί στο να φτιάξει η Huawei ένα πλήρες οικοσύστημα από συσκευές και να διεισδύσει ακόμα περισσότερο στον κόσμο των καταναλωτικών αγαθών. Για να τραβήξει λοιπόν τα βλέμματα αποφάσισε να μπει κατευθείαν στα βαθιά, προσφέροντας την κορυφαία ανάλυση αυτήτη στιγμή, αλλά και καινοτομίες όπως 5G.

Η νέα τηλεόραση αναμένεται να ανακοινωθεί μέχρι το τέλος του έτους, αλλά ακόμα δεν ξέρουμε πότε θα κυκλοφορήσει. Σίγουρα πάντως θα αντιμετωπίσει μεγάλο ανταγωνισμό από τη Samsung, που ήδη προσφέρει 8K μοντέλο στην αγορά, αλλά και από άλλους κατασκευαστές που θα κυκλοφορήσουν μοντέλα ίδιας ανάλυσης στο σύντομο μέλλον.