Η LG σχεδιάζει διάφανο foldable smartphone!

Περίληψη: Τα αναδιπλούμενα smartphone είναι πλέον πραγματικότητα και μοιάζουν να είναι το μέλλον. Μετά το Samsung Galaxy...

Τα αναδιπλούμενα smartphone είναι πλέον πραγματικότητα και μοιάζουν να είναι το μέλλον. Μετά το Samsung Galaxy Fold και το Huawei Mate X έρχεται η LG να μπει στο παιχνίδι.

Μία πατέντα της LG υποδεικνύει ότι η Κορεάτικη εταιρία εργάζεται σε αναδιπλούμενο smartphone με διάφανη οθόνη! Το μοντέλο που έδειξε η LG στην πατέντα της, κλείνει σαν βιβλίο, όπως και το Mate X, αλλά η διαφανής οθόνη είναι «διπλής όψεως», που σημαίνει πως θα μπορείς να αλληλεπιδράσεις με την οθόνη και από την πίσω πλευρά.

Για να καταλάβεις καλύτερα πως δουλεύει, φαντάσου ότι είσαι στην εφαρμογή της μουσικής, με την οθόνη πλήρως ανοιχτή. Λόγω της διαφάνειας θα μπορείς να δεις που βρίσκονται τα δάχτυλά σου στην πίσω πλευρά της συσκευής. Κατευθείαν από την πίσω πλευρά θα μπορείς να πατήσεις το Next, για παράδειγμα, χωρίς να φέρεις τα δάχτυλά σου στην μπροστά οθόνη!

Η αναδιπλούμενη οθόνη, αν το επιλέξεις, θα μπορεί να έχει διαφορετικό ποσοστό διαφάνειας. Μπορείς να την έχεις και πλήρως αδιαφανή για να παρομοιάζει έτσι η συσκευή ένα «κλασικό» foldable smartphone.

Το γεγονός ότι πρώτη η LG σχεδιάζει κάτι τέτοιο δεν είναι παράξενο, καθώς οι Κορεάτες έχουν ήδη παρουσιάσει μία πρωτότυπη OLED τηλεόραση η οποία έχει διαφανές πάνελ. Η LG έχει επίσης παρουσιάσει εύκαμπτη OLED τηλεόραση η οποία μπορεί να μαζευτεί σε ρολό!

Οπότε είναι λογικό το επόμενο βήμα να είναι να γίνει αυτή η τεχνολογία μικρότερη και να χρησιμοποιηθεί σε smartphone. Η πατέντα όμως αποτελεί απλώς μία κατοχύρωση της ιδέας και η υλοποίηση μπορεί να απέχει καιρό ακόμα από την πραγματικότητα. Οπότε μέχρι να γίνουν τα foldable smartphone ευρέως διαθέσιμα, επίλεξε ένα από τα smartphone του σήμερα για την επόμενη συσκευή σου.