Η Microsoft θέλει τo Xbox Game Pass σε όλες τις συσκευές

Περίληψη: Την υπηρεσία Xbox Game Pass θέλει να δει η Microsοft σε κάθε πλατφόρμα, σύμφωνα με...

Την υπηρεσία Xbox Game Pass θέλει να δει η Microsοft σε κάθε πλατφόρμα, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ο Phil Spencer, Executive VP of Gaming της εταιρείας – σε ομιλία του για το μέλλον των συνδρομητικών υπηρεσιών, κατά τη διάρκεια συνεδρίου της Barclays στο San Francisco.

Πώς θα γίνει αυτό αναρωτιέσαι; Ο προφανής τρόπος είναι μέσω της υπηρεσίας game streaming - του Project xCloud - που ετοιμάζεται πυρετωδώς.

«…Θα έχουμε πολλαπλά οικονομικά μοντέλα που μπορούν να λειτουργήσουν με το streaming, όμως η σύνδεση του streaming με κάποια συνδρομή βγάζει νόημα», συμπλήρωσε ο Spencer χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα και τις υπηρεσίες streaming μουσικής και βίντεο. «Κοιτάζεις το Project xCloud και μία υπηρεσία όπως το Game Pass και αμέσως βλέπεις τις φυσικές συνέργειες».

To μεγάλο ερώτημα φυσικά είναι το πώς θα καταφέρει η Microsoft να φέρει την υπηρεσία της σε ανταγωνιστικές συσκευές, αφού στόχος του Project xCloud είναι να γίνει διαθέσιμο σε κάθε «οθόνη» και όχι μόνο σε Android smartphones, ενώ το πλάνο για το Game Pass είναι να φτάσει μαζί του σε κάθε συσκευή.

Εσύ πιστεύεις πως η Microsoft μπορεί να υλοποιήσει τα μεγαλεπήβολα σχέδιά της; Θα πλήρωνες μια συνδρομητική υπηρεσία, που θα σου έδινε πρόσβαση στα παιχνίδια σου ανεξάρτητα από την συσκευή που χρησιμοποιείς;