Η Nintendo δεν θα προσφέρει πρόγραμμα ανταλλαγής για το Nintendo Switch

Περίληψη: Η Nintendo ανακοίνωσε φέτος μία ανανεωμένη έκδοση του Nintendo Switch η οποία θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο....

Η Nintendo ανακοίνωσε φέτος μία ανανεωμένη έκδοση του Nintendo Switch η οποία θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο. Η νέα έκδοση έχει ουσιαστικά μία μόνο αλλαγή. Η μπαταρία του ανανεωμένου Switch θα είναι αρκετά μεγαλύτερη φτάνοντας μέχρι και τις 9 ώρες αυτονομία. Όλα τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της συσκευής – τεχνικά και σχεδιαστικά – παραμένουν ίδια.

Η μπαταρία όμως είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας για μία κονσόλα η οποία μπορεί να λειτουργήσει και φορητά. Γι’ αυτό και το τελευταίο διάστημα υπήρχαν φήμες πως η Γιαπωνέζικη εταιρία ετοιμάζει ένα πρόγραμμα ανταλλαγής για όσους απέκτησαν το Switch μετά τις 17 Ιουλίου, όταν και ανακοινώθηκε η ανανεωμένη έκδοση. Σύμφωνα με τις φήμες λοιπόν, όσοι αγόρασαν την κονσόλα μετά από αυτή την ημερομηνία, θα μπορούσαν να την ανταλλάξουν με την ανανεωμένη έκδοση, εντελώς δωρεάν.

Η Nintendo τοποθετήθηκε επίσημα επί του θέματος, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του The Verge. Η απάντησή της ήταν κατηγορηματική και αναφέρει πως η εταιρία δεν προσφέρει κάποιο πρόγραμμα ανταλλαγής. Η απάντηση αυτή μοιάζει αρκετά λογική καθώς, πέρα από την μπαταρία, η gaming εμπειρία δεν αλλάζει από συσκευή σε συσκευή, όποια έκδοση του Nintendo Switch και αν διαθέτεις.

Αν το φορητό gaming όμως είναι ο βασικός λόγος για τον οποίο σκέφτεσαι να αποκτήσεις το Switch, τότε καλύτερα να περιμένεις την κυκλοφορία της ανανεωμένης έκδοσης. Ή ακόμα καλύτερα, κάνε από σήμερα την προπαραγγελία σου για το Nintendo Switch Lite. Η Lite έκδοση του Switch παίζει μόνο «στο χέρι» και τα joy-cons δεν είναι αποσπώμενα. Οπότε αν δεν συνδέσεις πότε το Switch με την τηλεόραση, το Nintendo Switch Lite αποτελεί την ιδανική κονσόλα για σένα.