Η Ντίνα Νικολάου μοιράζεται μαζί μας την πιο νόστιμη συνταγή!

Περίληψη: Μπήκε ο Μάρτιος και μαζί του μπήκε δειλά-δειλά και η άνοιξη... Έλα, όμως, που εκτός...

Μπήκε ο Μάρτιος και μαζί του μπήκε δειλά-δειλά και η άνοιξη... Έλα, όμως, που εκτός από τον καιρό, έχει αρχίσει να "ανοίγει" και η όρεξή μας! Και επειδή ποιοι είμαστε εμείς να αντισταθούμε σε ένα λαχταριστό πιάτο, ψάξαμε και βρήκαμε το πιο γευστικό και ανοιξιάτικο γεύμα, που όσο λίγο χρόνο θα σου πάρει για να το φτιάξεις, άλλη τόση ώρα θα κερδίσεις για να απολαύσεις αυτό το πεντανόστιμο πιάτο μόνος ή με την παρέα σου! Και μάλιστα ένα πιάτο με την εγγύηση της κορυφαίας σεφ Ντίνας Νικολάου, που επιστρέφει με νέο βιβλίο γεμάτο συνταγές να... γλείφεις τα δάχτυλά σου! Το νέο βιβλίο της σεφ με τίτλο "Τα καλύτερα νηστίσιμα της Ντίνας" μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μίνωας και θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου, στις 21.00, στο Public Cafe Συντάγματος! Ας πάρουμε, λοιπόν, μία... γεύση από την συνταγή που ακολουθεί!Ταλιατέλες με μανιτάρια και φουντούκιαΥΛΙΚΑ
  • 1 πακέτο ταλιατέλες (ή σπαγγέτι)
  • 100 γρ. αποξηραμένα μανιτάρια (βασιλομανίταρα ή άλλα)
  • 1 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
  • 400 γρ. φρέσκα μανιτάρια της αρεσκείας μας (λευκά, καφέ, πλευρώτους, πορτομπέλο)
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • 1/3 ματσάκι μαϊντανός, ψιλοκομμένος (τα φύλλα)
  • ½ φλιτζ. φουντούκια, καβουρντισμένα για λίγα λεπτά στο γκριλ, μέχρι να ροδίσουν απαλά, χονδροκοπανισμένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
img_7906-web_1ΕΚΤΕΛΕΣΗΒράζουμε τα ζυμαρικά σε άφθονο αλατισμένο νερό, ακολουθώντας τις οδηγίες στη συσκευασία.Τα στραγγίζουμε και τα διατηρούμε κατά μέρος, ζεστά. Μουσκεύουμε τα αποξηραμένα μανιτάρια στο κρασί, για 20 λεπτά. Τα βγάζουμε με τα δάχτυλα ένα ένα (δεν τα στραγγίζουμε σε σουρωτηράκι για να μην παρασύρουμε μαζί τυχόν χώμα) και τα στύβουμε με τα χέρια μας. Τα κόβουμε σε μέτρια κομμάτια. Καθαρίζουμε όλα τα φρέσκα μανιτάρια με ένα νοτισμένο πανάκι και τα κόβουμε σε μέτριες φέτες.Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε 3 κουταλιές από το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και ρίχνουμε όλα τα μανιτάρια (φρέσκα και αποξηραμένα). Τα σοτάρουμε για 5 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά, μέχρι να μαλακώσουν και να βγάλουν τα υγρά τους. Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα, τα βάζουμε σε ένα πιάτο και πετάμε το υγρό του τηγανιού.Σκουπίζουμε καλά το σκεύος με χαρτί κουζίνας και ρίχνουμε εκεί το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και τα στραγγισμένα μανιτάρια. Σοτάρουμε τα υλικά για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι τα μανιτάρια να στεγνώσουν. Ρίχνουμε και τον μαϊντανό, σοτάρουμε για άλλο 1 λεπτό και αποσύρουμε από τη φωτιά.Μοιράζουμε τα ζυμαρικά σε πιάτα και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Ραντίζουμε με λίγο λάδι, σκορπίζουμε σε κάθε μερίδα τα καβουρντισμένα φουντούκια και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως. Καλή απόλαυση![caption id="attachment_29763" align="aligncenter" width="620"]9786180206456-1000-1141070 Το νέο βιβλίο της Ντίνας Νικολάου μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μίνωας[/caption]Για ακόμα περισσότερες πεντανόστιμες συνταγές δια χειρός Ντίνας Νικολάου, τότε αναζήτησε το νέο της βιβλίο "Τα καλύτερα νηστίσιμα της Ντίνας" και μη χάσεις την παρουσίαση του βιβλίου στο Public Cafe Συντάγματος τη Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου, στις 21.00!