Νέα δισκογραφική δουλειά από τους Imam Baildi!

Περίληψη: Ο τίτλος του νέου τους δίσκου κινεί την περιέργεια... Θα λέγεται απλά “Imam Baildi – III”.  Όπως...

Ο τίτλος του νέου τους δίσκου κινεί την περιέργεια... Θα λέγεται απλά “Imam Baildi – III”. Όπως δηλώνουν τα αδέρφια Ορέστης και Λύσανδρος Φαληρέας από τους Imam Baildi ο λόγος είναι ότι: «Ο τρίτος δίσκος είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για κάθε συγκρότημα. Το να φτάσεις στο τρίτο album, σημαίνει έχεις διανύσει ήδη κάποια πορεία, αλλά είναι η στιγμή που πρέπει να ξεπεράσεις τον εαυτό σου, να κάνεις ένα ακόμα καλύτερο δίσκο και να προτείνεις και κάτι διαφορετικό σε σχέση με ό, τι έχεις κάνει πριν. Όλα αυτά ήταν σκέψεις που ήταν συνέχεια στο μυαλό μας όσο καιρό το δουλεύαμε, φυσικά δεν μπορούσαμε να τις συμπεριλάβουμε όλες στον τίτλο, οπότε δώσαμε το συμβολικό όνομα ‘Τρία επειδή συμπυκνώνει όλη αυτή τη δημιουργική πορεία.» imam 
Η πρόσφατη συναυλία τους στο Θέατρο Βράχων (στις 14 Ιουλίου) στέφτηκε από απόλυτη επιτυχία! «Διασκεδάζουμε χωρίς διαχωριστικές γραμμές. Imam Baildi είναι λίγο από όλα. Είμαστε και για τους νέους και για τους παλιούς, για τους αριστερούς και τους δεξιούς (όχι τους πολύ δεξιούς), τους straight και τους γκέι», είπε ο Λύσανδρος Φαληρέας. 
Στη συναυλία φυσούσε «άνεμος» ενθουσιασμού και αέρας ετερόκλητου. Η ποικιλία, άλλωστε, είναι το σήμα κατατεθέν των Imam Baildi που κινούνται σε αχαρτογράφητα μουσικά «ύδατα» και αποφεύγοντας τις ηχητικές ταμπέλες. Η «συνταγή» των Imam Baildi ήταν ακόμη πιο ανανεωμένη αυτή τη φορά με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και διάθεση για πειραματισμό και με καλεσμένους τη Γλυκερία, το Γιώργο Μαζωνάκη και τον Εισβολέα.  Όσο για το νέο τους CD Imam Baildi III, στο νέο album ξεχωρίζουν:
  • Το εξωτικό remix του Αργοσβήνεις Μόνη
  • Τα συγκινητικά «Σημείωμα» που έχει ήδη κάνει αίσθηση στα ραδιόφωνα της Αθήνας, και «Οι Πόλεις», πρώτα κομμάτια σε μουσική και στίχους των Imam Baildi.
  • Τα album versions της «Μουρμούρας» και του «Χωριό μου χωριουδάκι μου», τα δύο remix που επιμελήθηκαν οι Imam Baildi για τους τίτλους αρχής των τηλεοπτικών σειρών «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» και «Κάτω Παρτάλι» και έχουν ήδη αγαπηθεί σε όλη την Ελλάδα.
  • Η συμμετοχή της Μαίρης Λίντα, όχι όμως με sample από τα παλιά κομμάτια όπως μας είχαν συνηθίσει ως τώρα οι Imam Baildi, αλλά σε μια καινούρια ηχογράφηση της μεγάλης αυτής φωνής.
  • Το κινηματογραφικό «The Rider» με χρώματα από Western και Ennio Morricone, επίσης σύνθεση των Imam Baildi.
  • H φωνή της Ρένας Μόρφη που δίνει τη δική της μοναδική ερμηνεία σε παλιά λαϊκά κομμάτια αλλά και στις συνθέσεις των αδερφών Φαληρέα.
  • Οι συμμετοχές στις ηχογραφήσεις του Γιάννη Δίσκου, Περικλή Αλιώπη, Λάμπη Κουντουρόγιαννη και Αλέξη Αραπατσάκου, μελών της μπάντας που μέχρι τώρα απολαμβάναμε μόνο στις ζωντανές τους εμφανίσεις. 
Το CD θα το βρείτε στα Public.