Οι R.H.C.P. επέστρεψαν (και ιδού 5 λόγοι που τους αγαπάμε!)

Περίληψη: Όσοι ασχολούνται σοβαρά με τη μουσική, το ήξεραν πως το νέο άλμπουμ των Red Hot...

Όσοι ασχολούνται σοβαρά με τη μουσική, το ήξεραν πως το νέο άλμπουμ των Red Hot Chili Peppers θα είναι καλύτερο από το προηγούμενο. Κι αυτό γιατί στη θέση του παραγωγού κάθισε ο Danger Mouse. Με όλο το σεβασμό στον τεράστιο Rick Rubin, που εδώ και 25 χρόνια αναλάμβανε την παραγωγή όλων των άλμπουμ τους, οι Peppers ήθελαν ένα φρεσκάρισμα στον ήχο τους. Και κρίνοντας από τα πρώτα κομμάτια του άλμπουμ, φαίνεται πως το βρήκαν.6b5ca2bb865bfd05ba31fa13fbb0bd3d01f8941a8e7082f308e03a5b161b902196a3fc5beb1c23fdc7ee8eaf2be51018Στο The Getaway, που κυκλοφορεί επισήμως στις 17 Ιουνίου, πέντε ολόκληρα χρόνια μετά το χλιαρό “I’m with you”, η μπάντα δεν ακούγεται να αναζητά διακαώς ένα νέο hit, αλλά μια νέα ζωή. Το ακούς στο πιανάκι του “Dark necessities” ή στο slide της ηλεκτρικής κιθάρας του “We turn red”. Η έμφαση στη λεπτομέρεια είναι το κύριο στοιχείο στο νέο πρόσωπο που παρουσιάζουν – και λίγες εβδομάδες μετά την ακύρωση μιας συναυλίας λόγω προβλήματος υγείας του τραγουδιστή Anthony Kiedis, μοιάζουν πιο δυνατοί από ποτέ.Καθώς ακούμε το νέο άλμπουμ τους, βέβαια, δεν μπορούμε παρά να σκεφτόμαστε τη συνολική πορεία τους από το 1983 ως τώρα. Έτσι, επαναφέρουμε στο μυαλό μας τους 5 λόγους πoυ τους αγαπάμε, πέρα φυσικά από τα δεκάδες απίστευτα τραγούδια τους:
  • Είναι από τα πιο ειλικρινή γκρουπ ever. Στις παλιές καλές εποχές, έβγαιναν στη σκηνή γυμνοί με αθλητικές κάλτσες στα επίμαχα σημεία, έγραφαν τραγούδια με τίτλους όπως “Party on your pussy” και γενικώς όλος ο κόσμος τους περιστρεφόταν γύρω από τα γεννητικά τους όργανα. Αυτό που ισχύει δηλαδή για κάθε ροκ μπάντα – με τη διαφορά ότι οι Red Hot Chili Peppers το έκαναν σημαία τους αντί να το κρύψουν.
  • Δεν πήραν ποτέ τον εαυτό τους στα σοβαρά. Γνωρίζουν πως ήταν, είναι και θα είναι ένα party band, χωρίς βαθυστόχαστα νοήματα στους στίχους, αβάν-γκαρντ μουσικούς πειραματισμούς ή δηλώσεις για τη μουσική βιομηχανία. Απλώς βάζεις το cd τους ή τον δίσκο τους και χοροπηδάς στο καθιστικό σου, σαν ένα φίλο που τον φωνάζεις για να σου φτιάξει το κέφι (παρ’ ότι το καλύτερο τραγούδι τους είναι για πολλούς το ήρεμο “Under the bridge”, χειροπιαστή απόδειξη της ευαίσθητης πλευράς τους).
Δείτε εδώ το πρόσφατο Carpool Karaoke που έκαναν στο Late Show του James Corden!  
  • Τους ακούς και καταλαβαίνεις με την πρώτη ποιοι είναι. Οι κοφτές φράσεις του Kiedis και κυρίως οι slap μπασογραμμές του Flea, κάνουν άμεσα αναγνωρίσιμο τον ήχο του γκρουπ. Τόσο απλό κι όμως τόσο δύσκολο. Αυτό που κανένα ωδείο και κανένας σοφός δεν μπορεί να σου διδάξει.
  • Δεν μεγαλώνουν. Αποδεδειγμένα. 53 χρονών έφτασαν τα δύο ιδρυτικά μέλη, ο Antony και ο Flea – κι όμως αν τους δεις πάνω στη σκηνή, νομίζεις πως βλέπεις 15χρονα που κάνουν πρόβα στην πιλοτή της πολυκατοικίας! Αν το ροκ πέραν όλων των άλλων είναι κι ένας τρόπος να παραμείνεις για πάντα έφηβος, οι Peppers το κατάφεραν. Το καταφέρνουν εδώ και χρόνια.
  • Αποτελούν ζωντανή απόδειξη του αμερικάνικου ονείρου. Μια τρελοπαρέα που στα πρώτα χρόνια δεν είχε να επιδείξει κανένα τεράστιο ταλέντο, κατάφερε να περάσει από χίλια κύματα (ναρκωτικά, θανάτους μελών, ασθένειες, τσακωμούς), για να φτάσει να θεωρείται δικαίως μία από τις πιο πετυχημένες μπάντες από τα 80’s μέχρι σήμερα.
Ακούστε παρακάτω το τραγούδι Dark Necessities απο το καινούριο album:  Τέλος, βρείτε όλα τα CD των Red Hot Chili Peppers εδώ.