Η Samsung παρουσιάζει το ανανεωμένο Galaxy A30s

Περίληψη: Ήρθε, λοιπόν, ο καιρός για την Κορεάτικη εταιρεία να αναβαθμίσει τα μοντέλα της σειράς αυτής, κάτι που βέβαια γνωρίζαμε εδώ και ένα μήνα. Τώρα όμως ήρθε η στιγμή να τα πάρουμε και στα χέρια μας!

Μπορεί όλα τα φώτα της δημοσιότητας να είναι, επί μονίμου βάσεως, στραμμένα προς τις “ναυαρχίδες” της σειράς S, υπάρχει όμως και η σειρά A, η οποία μάλιστα είναι αυτή με τον μεγαλύτερο αριθμό πωλήσεων για τη Samsung.

Ήρθε, λοιπόν, ο καιρός για την Κορεάτικη εταιρεία να αναβαθμίσει τα μοντέλα της σειράς αυτής, κάτι που βέβαια γνωρίζαμε εδώ και ένα μήνα. Τώρα όμως ήρθε η στιγμή να τα πάρουμε και στα χέρια μας! Από σήμερα μπορείς να βρεις κι εσύ το Samsung Galaxy A30s στο κοντινότερό σου Public, να το πιάσεις και να το δοκιμάσεις, προτού το κάνεις δικό σου.

Πριν ξεκινήσεις, όμως, θα σου πούμε και τις λεπτομέρειες που θέλεις να μάθεις! Δηλαδή, τι χαρακτηριστικά έχει αυτό το smartphone που έρχεται να αντικαταστήσει το ήδη πετυχημένο Galaxy A30 – σκέτο, χωρίς “s”.

Ξεκινώντας από το… περιτύλιγμα, το νέο A30s έχει κληρονομήσει και αυτό τη νέα σχεδιαστική δημιουργία της Samsung για την κολεξιόν “Φθινόπωρο 2019”, η οποία θέλει το κέλυφος των smartphones να είναι “ολογραφικό” με γεωμετρικά σχήματα, σε τέσσερα χρώματα: Prism Crush Black, Prism Crush White, Prism Crush Green και… ναι, Prism Crush Violet. Κατανοείς πως η πρώτη συνιστώσα του κοινού παρονομαστή, του “Prism Crush”, αφορά το “ολογραφικό” εφέ, ενώ το δεύτερο ουσιαστικά περιγράφει τις… ασκήσεις τριγωνομετρίας που οι σχεδιαστές της Samsung έλυσαν στην πλάτη του A30s.

Η οθόνη του νέου μοντέλου είναι Super AMOLED 6,4 ιντσών σε διαγώνιο, με ανάλυση 720×1560, ελαφρώς χαμηλότερη από αυτήν του παλαιότερου A30. Στο εσωτερικό της συσκευής υπάρχει ένας επεξεργαστής Exynos 7904, οκταπύρηνος (δύο μεγάλοι πυρήνες και έξι μικροί), κατασκευασμένος στα 14 νανόμετρα, συνοδευόμενος από 3 ή 4GB RAM (αναλόγως του μοντέλου). Η μπαταρία της συσκευής έχει χωρητικότητα 4000mAh και γρήγορη φόρτιση στα 15W.

Αν αυτό που περιμένεις να ακούσεις είναι το τι κάμερες έχει, συγγνώμη για την καθυστέρηση. Η οπίσθια τριπλή κάμερα αναβαθμίζεται! Η κύρια κάμερα ανεβαίνει στα 25 megapixels (από 16) με φακό f/1.7, η δεύτερη είναι υπερ-ευρυγώνια στα 8MP ενώ διατηρείται ο ίδιος αισθητήρας βάθους των 5MP που έχει και το A30. Επίσης απαράλλαχτη παραμένει και η μπροστινή κάμερα, στα 16 megapixels και f/2.0.

Ίσως σε ενδιαφέρει να μάθεις και το ότι το fingerprint sensor μετακομίζει! Φεύγει από την πλάτη του smartphone και πηγαίνει και… κρύβεται πίσω από την οθόνη!

Κλείνοντας την παρουσίαση, να αναφέρουμε πως κυκλοφορεί σε μοντέλα με 3GB RAM και 32GB δίσκο, και 4GB RAM και 64 ή 128GB δίσκο. Και βέβαια, το λειτουργικό του σύστημα είναι Android 9.0 Pie.

Λοιπόν; Ψήθηκες; Δες το από κοντά στα Public!