Η Sharp ανακοίνωσε νέο smartphone με διπλό notch!

Περίληψη: Τα «notch» ή, αλλιώς, οι εγκοπές στην οθόνη είναι σίγουρα μια αμφιλεγόμενη σχεδιαστική επιλογή για...

Τα «notch» ή, αλλιώς, οι εγκοπές στην οθόνη είναι σίγουρα μια αμφιλεγόμενη σχεδιαστική επιλογή για την ελαχιστοποίηση των bezel. Πώς θα σου φαινόταν, λοιπόν, αν ένα smartphone είχε όχι ένα, αλλά δύο notch;

Την απάντηση έρχεται να δώσει η Sharp με το Aquos R3, τη νέα ναυαρχίδα της εταιρίας, η οποία διαθέτει δύο εγκοπές, μία στην κορυφή και άλλη μία κάτω από την οθόνη.

Οι δύο εγκοπές στεγάζουν τη selfie κάμερα και τον αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων. Τον λόγο που επιλέχθηκε αυτός ο σχεδιασμός δεν τον γνωρίζουμε, αλλά το Sharp Aquos R3 σίγουρα ξεχωρίζει από τα υπόλοιπα smartphone που έχουμε δει τον τελευταίο καιρό.

Κι αν ο σχεδιασμός δεν σε εντυπωσιάζει, τα τεχνικά χαρακτηριστικά σίγουρα θα το καταφέρουν. Το Sharp Aquos R3 είναι μια πραγματική ναυαρχίδα, καθώς η συσκευή εξοπλίζεται με επεξεργαστή Snapdragon 855,ο οποίος συνεργάζεται με 6GB RAM και 128GB χωρητικότητα.

Επιπλέον, το Aquos R3 διαθέτει κορυφαία οθόνη 6,2’’. Πέρα από την πολύ υψηλή της ανάλυση 3120x1440, το πάνελ υποστηρίζει ρυθμό ανανέωσης 120Hz ενώ έχει και πιστοποίηση HDR10. Η selfie κάμερα, που βρίσκεται στο πάνω notch, διαθέτει ανάλυση 16,3MP ενώ στην πίσω πλευρά βρίσκουμε δύο κάμερες. Η πρώτη χρησιμοποιείται για φωτογραφίες που έχουν μέγιστη ανάλυση 12,2MP, ενώ η δεύτερη κάμερα για την εγγραφή βίντεο. Τα χαρακτηριστικά συμπληρώνει η μπαταρία των 3,200mAh.

Αν η ιδέα ενός smartphone με δύο εγκοπές σου φαίνεται ενδιαφέρουσα, θα σε στεναχωρήσουμε, γιατί το Aquos R3 δεν προβλέπεται να έρθει στην ευρωπαϊκή αγορά. Αν όμως είχες την επιλογή, θα αγόραζες ένα smartphone με δύο notches;