Test: Τι βιβλίο του G. R. R. Martin είσαι;

Περίληψη: Εσύ ποιο βιβλίο του μεγάλου συγγραφέα θα λατρέψεις; Ανακάλυψέ το με ένα πρωτότυπο τεστ.   Ο G....

Εσύ ποιο βιβλίο του μεγάλου συγγραφέα θα λατρέψεις; Ανακάλυψέ το με ένα πρωτότυπο τεστ.public - martin Ο G. R. R Martin αποτελεί ένα μοναδικό συγγραφικό φαινόμενο. Ως συγγραφέας έχει πλήθος διακρίσεων στο ενεργητικό του, από το πρώτο του βραβείο σε ένα συνέδριο κόμικς σε ηλικία δεκαεπτά ετών, μέχρι το Παγκόσμιο Βραβείο Φαντασίας για το σύνολο του έργου του το 2012. Οι λογοτεχνικοί του κόσμοι γίνονται αντικείμενο λατρείας, συναρπάζουν, διασκεδάζουν, προβληματίζουν και εμπνέουν, ενώ το περιοδικό Time τον συμπεριέλαβε στη λίστα με τα «100 άτομα που ασκούν τη μεγαλύτερη επιρροή παγκοσμίως».

Το τεύχος του περιοδικού «Star Studded»,

που δημοσίευσε την πρώτη βραβευμένη ιστορία του έφηβου τότε Martin.

public - comic george martin

 Οι περισσότεροι τον γνωρίζουν μέσα από την εποποιία Το τραγούδι της Φωτιάς και του Πάγου, η οποία έχει πουλήσει περισσότερα από 25.000.000 αντίτυπα. Η τηλεοπτική μεταφορά των βιβλίων, το Game of Thrones, αποτελεί ίσως την καλύτερη τηλεοπτική σειρά του είδους όλων των εποχών –σίγουρα πάντως είναι η δημοφιλέστερη!– και έχει εκατομμύρια φανατικούς θεατές παγκοσμίως. Τώρα οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σου δίνουν τη μοναδική ευκαιρία να γνωρίσεις ακόμα καλύτερα τον μεγάλο συγγραφέα μέσα από το πολυδιάστατο έργο του, το οποίο καλύπτει όλο το φάσμα της λογοτεχνίας του φανταστικού: επικές περιπέτειες, τρόμος, μυστήριο, ίντριγκες, εναλλακτικά σύμπαντα, βρικόλακες, δράκοι και άλλα μαγικά πλάσματα κρύβονται στις σελίδες συναρπαστικών μυθιστορημάτων που δεν έχουν ποτέ μέχρι σήμερα εκδοθεί στα ελληνικά!Στα ράφια των βιβλιοπωλείων βρίσκονται ήδη τα τρία πρώτα βιβλία, ενώ θα ακολουθήσουν περισσότεροι τίτλοι το φθινόπωρο: απολαυστικοί κόσμοι τρόμου, φαντασίας ή επιστημονικής φαντασίας σε περιμένουν για να τους ανακαλύψεις. Και εάν δεν είσαι σίγουρος ποιο να επιλέξεις πρώτο, κάνε το παρακάτω τεστ και αποφάσισε, ανάλογα με τον χαρακτήρα σου! 
  1. Πού θα προτιμούσες να ζεις;
Α. Στην αμερικανική επαρχία του 19ου αιώνα.Β. Στο μακρινό μέλλον, όπου οι άνθρωποι έχουν αποικίσει άλλους πλανήτες.Γ. Σε έναν διαφορετικό, φανταστικό κόσμο, με δικούς του κανόνες και ιστορία. 
  1. Ποια είναι η μεγαλύτερή σου αδυναμία;
Α. Η υπερβολική υπερηφάνεια.Β. Δεν σου αρέσει να υπακούς σε κανόνες και δεν ανέχεσαι να σου λένε τι να κάνεις.Γ. Βαριέσαι πολύ εύκολα. 
  1. Το πρωί της Κυριακής το πιθανότερο είναι ότι θα σε βρει κανείς να…
Α. Κοιμάσαι βαθιά, αφού δύσκολα σε παίρνει ο ύπνος πριν ξημερώσει.Β. Ονειροπολείς χουζουρεύοντας στον καναπέ.Γ. Έχεις βγει για πεζοπορία, για ποδήλατο ή –έστω– για καφέ. Αποκλείεται να κλειστείς μέσα. 
  1. Αν ήσουν ζώο, θα ήσουν…
Α. Λύκος: Θα κυνηγούσες στο σκοτάδι και θα βρισκόσουν στην κορυφή της τροφικής αλυσίδας!Β. Γλάρος: Τι καλύτερο από το να πετάς ψηλά, πάνω από τα κύματα;Γ. Δράκος, φυσικά! 
  1. Ποια από τις παρακάτω φράσεις σού ταιριάζει περισσότερο;
Α. Δεν θα γυρίζουμε άλλο πια τόσο αργά τη νύχτα.Β. Είσαι έτοιμος να πετάξεις; Γ. Άλλη μια μέρα πέρασε. Και ποιος ξέρει τι θα μας ξημερώσει αύριο; 
  1. Αν έπρεπε να ακολουθήσεις κάποιο από τα παρακάτω επαγγέλματα, θα επέλεγες να γίνεις:
Α. ΙστορικόςΒ. Πιλότος ή καπετάνιοςΓ. Πολιτικός 
  1. Ξέρεις απέξω κι ανακατωτά όλα τα επεισόδια από το…
Α. Vampire diariesB. Once upon a timeΓ. Game of Thrones 
  1. Ποια φυσικά τοπία σε εντυπωσιάζουν περισσότερο;
Α. Οι λίμνες και τα ποτάμιαΒ. Η θάλασσαΓ. Οι λόφοι, τα δάση ή τα λιβάδια 
  1. Το διάβασμα για σένα…
Α. Ταιριάζει απόλυτα με την ησυχία της νύχτας.Β. Είναι ένας τρόπος να ταξιδέψεις σε διαφορετικούς κόσμους.Γ. Σε μαθαίνει κάτι καινούριο κάθε φορά. 
  1. Τι είδους βιβλία επιλέγεις συνήθως;
Α. ΘρίλερΒ. Επιστημονικής φαντασίαςΓ. Επικές περιπέτειες 
  1. Πώς φαντάζεσαι τον ιδανικό μυθιστορηματικό ήρωα;
Α. Σκοτεινό και βασανισμένοΒ. Νέο και ονειροπόλοΓ. Γενναίο και περιπετειώδη 
  1. Για σένα το καλύτερο σημείο σε ένα μυθιστόρημα είναι…
Α. Οι εσωτερικές συναισθηματικές συγκρούσεις του πρωταγωνιστή.Β. Η στιγμή που ο ήρωας ή η ηρωίδα παίρνει την απόφαση να κυνηγήσει τα όνειρά του.Γ. Οι σκηνές μάχης. 
  1. Και τέλος, ποια από τις παρακάτω φράσεις σού φαίνεται περισσότερο δελεαστική;
Α. Ένας ποταμός φαντασίας που θα σας παρασύρει στην καρδιά του σκότους.Β. Ένα βιβλίο για όσους έχουν ονειρευτεί να πετάξουν με τα δικά τους φτερά.Γ. Κάποτε οι θρύλοι μιλούσαν για νεαρούς περιπλανώμενους ιππότες, πανίσχυρους βασιλιάδες και μικροκαμωμένους ακόλουθους… ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑΑν έχεις περισσότερα Α:Κατά βάθος είσαι ρομαντικός. Προτιμάς τους συναισθηματικά περίπλοκους χαρακτήρες, συναρπάζεσαι από τα μεγάλα πάθη, οι εσωτερικές συγκρούσεις σε καθηλώνουν και αναζητάς την ευγένεια ακόμα και στις πιο σκοτεινές προσωπικότητες. Σου αρέσουν οι φανταστικοί κόσμοι, αλλά θέλεις να εμπνέονται από πραγματικές ιστορικές συνθήκες. Σου προτείνουμε το Όνειρο του Μισισιπή, ένα ερεθιστικό μυθιστόρημα που συνδυάζει μια πρωτότυπη εκδοχή για τη φύση των βαμπίρ με την ιστορία του αμερικανικού Νότου και την καθημερινότητα στα ποταμόπλοια του Μισισιπή.Μάθε περισσότερα για το βιβλίο ΕΔΩ.http://www.metaixmio.gr/products/3120--.aspxΔιάβασε τις πρώτες σελίδες ΕΔΩ.http://flip.metaixmio.gr/apospasmata/ONEIRO_MISISIPH/files/assets/basic-html/index.html#1 Αν έχεις περισσότερα Β:Πάντα σε γοήτευαν τα παραμύθια και οι ιστορίες από χώρες μακρινές και άγνωστα μέρη. Σου αρέσουν τα ταξίδια και η μεγαλύτερή σου επιθυμία είναι να εξερευνήσεις τον κόσμο μέχρι την τελευταία του σπιθαμή. Πιστεύεις ότι τα όνειρα είναι εξίσου σημαντικά με την πραγματικότητα, περνάς αρκετό χρόνο πλάθοντας σενάρια με τον νου, και δεν διστάζεις να κάνεις ό,τι χρειάζεται για να τα πραγματοποιήσεις – ακόμα και εάν αυτό σημαίνει ότι θα πας ενάντια στους κανόνες.Θα λατρέψεις Το καταφύγιο των ανέμων, μια δυνατή ιστορία για την αρχετυπική σύγκρουση ανάμεσα στον άτεγκτο κόσμο της παράδοσης και σε μια επαναστατική ψυχή που προσπαθεί να αποδείξει τη δύναμη του ονείρου.Μάθε περισσότερα για το βιβλίο ΕΔΩ.http://www.metaixmio.gr/products/3258--.aspxΔιάβασε τις πρώτες σελίδες ΕΔΩ.http://www.metaixmio.gr/products/3258--.aspx Αν έχεις περισσότερα Γ:Είσαι περιπετειώδης, επίμονος και δεν φοβάσαι να πάρεις ρίσκα. Απολαμβάνεις τις επικές ιστορίες, τους μυθολογικούς κόσμους, τους ιππότες, τους ήρωες με μεγαλειώδη πεπρωμένα, τις μάχες και –κυρίως!– τα μαγικά πλάσματα, όπως οι δράκοι. Όταν ανακαλύπτεις έναν μυθιστορηματικό ή κινηματογραφικό κόσμο που σου αρέσει, θέλεις να μάθεις τα πάντα για την ιστορία και τις παραδόσεις του.Γνώρισε τον Ιππότη των Επτά Βασιλείων –προοίμιο του Game of Thrones– και ταξίδεψε στο παρελθόν του Γουέστερος, στην εποχή που η δυναστεία των Ταργκάρυεν εξακολουθεί να κατέχει τον Σιδερένιο Θρόνο και οι μνήμες από την ύπαρξη της τελευταίας δράκαινας παραμένουν ακόμη ζωντανές.Μάθε περισσότερα για το βιβλίο ΕΔΩ.http://www.metaixmio.gr/products/2990--.aspxΔιάβασε τις πρώτες σελίδες ΕΔΩ. http://flip.metaixmio.gr/apospasmata/IPPOTHS_EPTA%20BASILION/files/assets/basic-html/index.html#1