«Η θέση 7Α»: Το νέο εθιστικό θρίλερ του Sebastian Fitzek

Περίληψη: Ήδη με το πρώτο του μυθιστόρημα, «Η Θεραπεία», που κυκλοφόρησε το 2006 και έγινε αμέσως...

Ήδη με το πρώτο του μυθιστόρημα, «Η Θεραπεία», που κυκλοφόρησε το 2006 και έγινε αμέσως best seller, o Sebastian Fitzek κατέκτησε περίοπτη θέση τόσο στη Γερμανία, τη χώρα καταγωγής του, ως ο πιο επιτυχημένος συγγραφέας ψυχολογικών θρίλερ, όσο και παγκόσμια.

Αρκεί να πούμε τα βιβλία του έχουν κυκλοφορήσει σε 29 χώρες, έχοντας μεταφραστεί σε 24 γλώσσες με πωλήσεις 12.000.000 αντιτύπων, ενώ έχουν διασκευαστεί για τον κινηματογράφο και το θέατρο.

Με το νέο του βιβλίο το «Η θέση 7Α» ο συγγραφέας μας… απογειώνει για ένα ταξίδι στην πιο επικίνδυνη θέση στο αεροπλάνο, την 7Α. Ο ήρωας της ιστορίας μας είναι ο διαπρεπής ψυχίατρος Ματς Κρούγκερ που αναγκάζεται να ξεπεράσει τον φόβο του για τις πτήσεις, ώστε να συναντήσει την ετοιμόγεννη κόρη του Νέλε, ταξιδεύοντας από την Αργεντινή στη Γερμανία.

Προκειμένου να αντιμετωπίσει τη φοβία του αυτή, ο ψυχίατρος έχει παρακολουθήσει σεμινάρια αντιμετώπισης αεροφοβίας. Όπως όμως θα ανακαλύψει με μεγάλη του έκπληξη, θα χρειαστεί να αντιμετωπίσει κάτι πολύ πιο σκοτεινό και μη ανιχνεύσιμο από τα ατυχήματα, τα ανθρώπινα λάθη ή τις τρομοκρατικές ενέργειες.

Ένα τηλεφώνημα από κάποιον άγνωστο του αποκαλύπτει πως στην ίδια πτήση με αυτόν βρίσκεται ένας παλιός ασθενής του που διακατέχεται από φονικές φαντασιώσεις. Και ο ψυχίατρος θα οδηγηθεί σταδιακά σε ένα τρομακτικό δίλημμα: να υποκινήσει τον βίαιο αυτό άνθρωπο να θυσιάσει τους 600 επιβάτες της πτήσης και τον εαυτό του, προκειμένου να μην αφήσει την κόρη του Νέλε να βρει τραγικό θάνατο…

Ο Sebastian Fitzek γεννήθηκε το 1971 και ζει με την οικογένειά του στο αγαπημένο του Βερολίνο, το οποίο θεωρεί πραγματικό δώρο για κάθε συγγραφέα, καθώς συνυπάρχουν αρμονικά διαφορετικές κουλτούρες, άνθρωποι, εθνικότητες, αλλά και σκοτεινά και φωτεινά σημεία που του προσφέρουν έμπνευση για τα έργα του. Από τις εκδόσεις Διόπτρα κυκλοφορούν στα ελληνικά «Το Δέμα» και η «Η Θεραπεία».

Βρείτε τα βιβλία του σε ένα κατάστημα Public ή στο public.gr και ετοιμαστείτε να τον συναντήσετε από κοντά στις 2 και στις 3 Απριλίου, στο Public Τσιμισκή και στο Public Café Συντάγματος αντίστοιχα!

Κάνε την ερώτησή σου στον Sebastian Fitzek με «δημόσιο» post χρησιμοποιώντας τα Hashtags #meetfitzek #publicevents. Ο συγγραφέας θα απαντήσει στις ερωτήσεις στην εκδήλωση του Public Συντάγματος που θα μεταδοθεί live στη σελίδα του Public στο Facebook.