Η εικονική πραγματικότητα της Microsoft σε λίγες μέρες σπίτι σας

Περίληψη: Αργά εχθές το βράδυ ολοκληρώθηκε το event - έκπληξη της Microsoft, το οποίο ήταν αφιερωμένο...

Αργά εχθές το βράδυ ολοκληρώθηκε το event - έκπληξη της Microsoft, το οποίο ήταν αφιερωμένο αποκλειστικά σε αυτό που η εταιρία ονομάζει "Mixed Reality". Επί σκηνής, ο Alex Kipman, ο ιθύνων νους πίσω από το Kinect και το HoloLens, είχε να δείξει μερικά πολύ εντυπωσιακά demos αλλά και πολλά νέα headsets από διάφορους κατασκευαστές.

Microsoft και Samsung

Οι δύο εταιρίες, η Microsoft και η Samsung, έχουν συνεργαστεί στη σχεδίαση ενός νέου "πακέτου" mixed reality, το οποίο αποτελείται από headset και motion controller, το οποίο ονομάζεται Samsung Odyssey. Το Odyssey είναι ένα προϊόν το οποίο προορίζεται ως ανταγωνιστής του γνωστού Oculus Rift, και διαθέτει όλα τα χαρακτηριστικά για να είναι άκρως εντυπωσιακό, ενώ το πλεονέκτημά του είναι πως δεν απαιτεί πολλά καλώδια για να συνδεθεί. Η Microsoft, βέβαια, δεν σταμάτησε στη συνεργασία με τη Samsung και, σύντομα, θα κυκλοφορήσουν headsets από τις Acer, Dell, HP, Asus και Lenovo. Μάλιστα, η Microsoft ισχυρίζεται πως δεν χρειάζεται να έχεις κάποιο πανίσχυρο PC με πανάκριβες κάρτες γραφικών, αλλά πως αρκεί και ένα απλό PC "των 500 δολλαρίων". Παρ' όλα αυτά, θα πρέπει να είναι σχετικά σύγχρονο PC, με επεξεργαστή Intel Kaby Lake (χωρίς εξωτερική κάρτα γραφικών) ή Haswell (με εξωτερική κάρτα γραφικών).

Mixed Reality;

Το τι προσδιορίζει η Microsoft ως Mixed Reality, είναι απλό. Κάτω από την ομπρέλα "Mixed Reality", η εταιρία συστεγάζει τόσο το πιο παραδοσιακό Virtual Reality, όπου ο χρήστης είναι απομονωμένος από το περιβάλλον, όσο και το Augmented Reality, όπου η "κανονική" πραγματικότητα αναμιγνύεται με τρισδιάστατες προβολές, όπως, για παράδειγμα, είδαμε στην πρόσφατη παρουσίαση της Apple. Για την ώρα, βέβαια, τα headsets που παρουσιάστηκαν είναι κανονικότατα VR headsets.Η κυκλοφορία των νέων headsets δεν είναι συγχρονισμένη· η επίσημη έναρξη του Windows Mixed Reality είναι στις 17 Οκτωβρίου, μαζί με την κυκλοφορία του νέου update των Windows 10, του Fall Creators Update. Όμως, τα headsets θα κυκλοφορήσουν όποτε η κάθε εταιρία είναι έτοιμη να το κάνει. Για παράδειγμα, το headset της Samsung θα κυκλοφορήσει εντός του Νοεμβρίου, ενώ η Asus θα ακολουθήσει στις αρχές του νέου έτους. Αν και ακόμη δεν υπάρχει το "killer app" που θα εκτοξεύσει το Mixed Reality και θα βάλει ένα headset σε κάθε σπίτι, πρέπει να πούμε πως τα παιχνίδια είναι απλά απίστευτα! Ανάμεινε στην οθόνη σου, για περισσότερα νέα, πάντα στο Public Blog! Δες ολόκληρο το βίντεο της παρουσίασης