Ημέρα 0: Τι είδαμε λίγο πριν αρχίσει η IFA 2019

Περίληψη: Η IFA μπορεί να ανοίγει τις πύλες της επίσημα σήμερα, αυτό ωστόσο δεν εμπόδισε τις...

Η IFA μπορεί να ανοίγει τις πύλες της επίσημα σήμερα, αυτό ωστόσο δεν εμπόδισε τις μεγαλύτερες εταιρείες στον χώρο της τεχνολογίας να κάνουν χθες τις παρουσιάσεις τους, δίνοντας στους εκπροσώπους του Τύπου μία πρώτη γεύση για τα όσα θα επακολουθήσουν τις επόμενες μέρες. Τα όσα είδαμε ήταν πολλά και ενδιαφέροντα, με τις ανακοινώσεις να περιλαμβάνουν από smartphones και wearables, μέχρι ψυγεία και φούρνους!

BESPOKE, Galaxy Fold και 8K QLED από τη Samsung

Την αρχή έκανε η Samsung η οποία είχε προτάσεις για όλα τα γούστα, τις ανάγκες και τα… δωμάτια του σπιτιού. Η σειρά ψυγείων BESPOKE έκανε τη διαφορά με το αρθρωτό design τους που επιτρέπει στον καταναλωτή να βρει αυτό που ταιριάζει ακριβώς στην κουζίνα του. Το εσωτερικό τους είναι πλήρως προσαρμόσιμο ενώ θα διατεθούν με δυνατότητα επιλογής μπροστινού πάνελ –μεταξύ τριών διαφορετικών υλικών.

Παραμένοντας στην κουζίνα, η Samsung ανακοίνωσε και τον πολυλειτουργικό φούρνο Dual Cook. Σχεδιασμένος για να ταιριάζει με την αισθητική της μέσης ευρωπαϊκής κουζίνας, ο φούρνος της Samsung στέκεται επάξια πλάι στα ψυγεία BESPOKE. Οι καινοτομίες του ωστόσο δεν εξαντλούνται στο design, αφού προσφέρει οκτώ διαφορετικές επιλογές μαγειρέματος μέσω της εφαρμογής Steam Assisted Cooking για να ετοιμάσεις τα αγαπημένα σου γεύματα με τον πιο υγιεινό τρόπο.

Περνώντας στο σαλόνι, την παράσταση κλέβει η νέα 8K QLED στις 55” που έρχεται να προστεθεί στα μοντέλα των 65”, 75”, 82” και 85”. Παρά το μικρό της μέγεθος, μέσα της κρύβει τον ίδιο Quantum AI επεξεργαστή των μεγαλύτερων μοντέλων, προσφέροντας υποστήριξη HDR10+ και δυνατότητα upscale περιεχομένου ανεξαρτήτως πηγής. Εμείς θα σας πούμε ότι η εμπειρία θέασης που είναι σε θέση να προσφέρει είναι απλά συγκλονιστική…

Σε ό,τι αφορά το Galaxy Fold που πήρε κι αυτό τα 15 λεπτά δημοσιότητας που του αναλογούσαν, η Samsung ανακοίνωσε την κυκλοφορία του στην Κορέα από σήμερα. Θα ακολουθήσει η διάθεσή του σε επιλεγμένες αγορές ενώ άγνωστο παραμένει το αν και το πότε θα το δούμε στην Ελλάδα, τουλάχιστον για την ώρα.

Sony Xperia 5

Από τις –αρκετές- ανακοινώσεις της Sony κρατάμε το Xperia 5, τη νέα της ναυαρχίδα που με όπλα την 21:9 οθόνη CinemaWide, την τριπλή κάμερα και το συμπαγές design, έρχεται να… βάλει δύσκολα σε όσους εξετάζουν την αγορά ενός high end Android smartphone.

Με Corning Gorilla Glass στο μπροστινό και πίσω μέρος και πιστοποιήσεις IP65 και IP68, το Sony Xperia 5 είναι μία συσκευή που αντέχει στη σκληρή, καθημερινή χρήση. Η παρουσία ενός Snapdragon 855 SoC με 6 GB RAM και 128 GB αποθηκευτικού χώρου στο εσωτερικό της εγγυώνται πως η απόδοσή της θα παραμείνει απόλυτα ομαλή ακόμα κι αν τη ζορίσεις.

Φυσικά εκεί που το Xperia 5 καταθέτει τα διαπιστευτήριά του, είναι στην κάμερα. Με τρεις αισθητήρες των 12 MP, επεξεργαστή BIONZ X και φακούς 26 mm, 16 mm (για εξαιρετικά ευρείας γωνίας λήψεις) και 52 mm (για πορτρέτα), λειτουργία Optical SteadyShot και αυτόματη εστίαση που συναντάμε στις μηχανές Alpha, θα αποτυπώσει την καθημερινότητά σου σε όλο της το μεγαλείο.

Σε ό,τι αφορά την οθόνη του, τέλος, πρόκειται για μία OLED 6,1” που επιτυγχάνει εντυπωσιακή απεικόνιση χρωμάτων με σπουδαία αντίθεση, βαθύ μαύρο και εκπληκτική φωτεινότητα. Συνδυαστικά δε με τον ήχο Dolby Atmos που είναι σε θέση να αποδώσουν τα stereo ηχεία του smartphone, θα σου χαρίσουν εμπειρίες ψυχαγωγίας κορυφαίας ποιότητας.

Το Xperia 5 θα διατεθεί τον Οκτώβριο με τις προπαραγγελίες να ξεκινούν σύντομα.

JBL Pulse 4

Η ατραξιόν της παρουσίασης της JBL δεν ήταν άλλη από το Pulse 4, ένα νέο ηχείο πάρτι με ήχο 360ο και LED υψηλής ανάλυσης που δημιουργούν ατμόσφαιρα πιο εντυπωσιακή από ποτέ. Το ηχείο υποστηρίζει ασύρματο streaming μέσω Bluetooth από δύο συσκευές παράλληλα, ενώ μέσω του app Connect της JBL, μπορεί να ρυθμιστεί σε δευτερόλεπτα –ο φωτισμός ειδικά απ’ ό,τι είδαμε προσαρμόζεται πανεύκολα μέσω smartphone.
Η αυτονομία του Pulse 4 φτάνει τις 12 ώρες και σε συνδυασμό με την πιστοποίηση IP7X, το ηχείο της JBL θα είναι σε θέση να αντέξει μέχρι τελικής πτώσεως στο πάρτι σου, ακόμα κι αν βρίσκεται δίπλα σε πισίνα ή έξω στη βροχή. Η δε λειτουργία PartyBoost θα σου επιτρέψει να συνδέσεις περισσότερα από 100 (!) συμβατά ηχεία της JBL, δημιουργώντας έτσι ένα πανίσχυρο σύστημα άνευ προηγουμένου.

Η διάθεση του JBL Pulse 4 θα ξεκινήσει μέσα στους επόμενους μήνες με την τιμή του να είναι στις £225 –σαν να λέμε 250€.

LG OLED

Οι OLED τηλεοράσεις είχαν την τιμητική τους στην παρουσίαση της LG, με την κορεατική εταιρεία να παρουσιάζει την πρώτη 8K OLED TV στις 88”. Η εμπειρία θέασης σε ένα τέτοιο… θηρίο ήταν όσο επιβλητική και εντυπωσιακή φαντάζεσαι: τα χρώματα ήταν μοναδικά, η αντίθεση στα σωστά επίπεδα, ενώ έκθεση και φωτεινότητα έκαναν την εικόνα να μοιάζει πιο ζωντανή από ποτέ. Η δε τεχνολογία AI έρχεται να ενισχύσει ακόμα περισσότερο τις επιδόσεις των μοντέλων, επιτρέποντάς τους να προσαρμοστούν στις ανάγκες του χρήστη και τις συνθήκες του περιβάλλοντος.

Γενικότερα η OLED έπαιξε… παντού στον χώρο της LG, αφού είδαμε κόνσεπτ με τηλεοράσεις να εμφανίζονται από το πουθενά μέσα από έπιπλα, αλλάζοντας άρδην τη φύση και τη χρηστική τους αισθητική. Η rollable τηλεόραση της εταιρείας έκλεψε για ακόμα μία φορά τις εντυπώσεις ενώ βελτιώσεις είχαμε και στις NanoCell, οι επιδόσεις των οποίων πλέον κοντράρουν επάξια εκείνες των OLED (διαθέτουν επεξεργαστή α9 Gen 2, Dolby Vision, Advanced HRD της Technicolor, HDR10 ενώ υποστηρίζουν AirPlay 2 και HomeKit).

Η κυκλοφορία των νέων OLED της LG αναμένεται να ξεκινήσει σε επιλεγμένες αγορές μέσα στον τρέχοντα μήνα, ενώ οι NanoCell θα ντεμπουτάρουν λίγο αργότερα.

Smartphones & feature phones από τη Nokia

Πέντε συσκευές παρουσίασε στο Βερολίνο χθες η HMD Global, η εταιρεία που διαχειρίζεται το brand της Nokia.

Οι δύο εξ αυτών ήταν smartphones και συγκεκριμένα οι νεότερες, φρεσκαρισμένες εκδόσεις ισάριθμων επιτυχημένων μοντέλων, τα Nokia 6.2 και 7.2. Προτάσεις στη mid-range κατηγορία αμφότερα, ξεχωρίζουν για την αξιοσημείωτη σχέση τιμής/απόδοσης που επιτυγχάνουν. Με λιτό αλλά μοντέρνο design, διαθέτουν οθόνη PureDisplay με always-on HDR και τριπλές κάμερες με λειτουργίες AI. Το 6.2 βέβαια έρχεται με κάμερες 16 MP + 8 MP + 5 MP ενώ το 7.2 διαθέτει φακούς Zeiss –παράλληλα είναι εξοπλισμένο με Snapdragon 660, 4 GB RAM, 64 GB αποθηκευτικού χώρου και μπαταρία 3500 mAh.

Οι τιμές των Nokia 6.2 και 7.2 θα είναι στα 269€ και 369€ αντίστοιχα και προβλέπεται να κυκλοφορήσουν από τα μέσα Οκτωβρίου.

Η Nokia όμως δεν έμεινε μόνο στα smartphones. Ανακοίνωσε και τρία feature phones για εκείνους που θέλουν κάτι πιο κλασσικό, αναβιώνοντας ισάριθμα designs. Το 110 είναι ένα ευέλικτο και προσιτό τηλέφωνο που διαθέτει κάμερα QVGA, MP3 player, ραδιόφωνο FM και μπαταρία που διαρκεί… μια ζωή! Το 800 Tough είναι ανθεκτικό σε νερό και σκόνη, αντέχει από πτώσεις ενώ διαθέτει και αντιολισθητική επικάλυψη. Υποστηρίζει 4K συνδεσιμότητα και Google Assistant. Όσο για το 2720 Flip, πρόκειται για ένα clamshell μοντέλο με οθόνες 1,3” και 2,8”, μεγάλα πλήκτρα, κάμερα 2 MP, Google Assistant και 4G.

Τα Nokia 110, 800 Tough και 2720 Flip θα διατεθούν στους επόμενους μήνες με τιμές 29,90€, 129€ και 99€ κατ’ αντιστοιχία.

Και έχει και συνέχεια!

H… μέρα 0 ολοκληρώθηκε στο Βερολίνο. Τα όσα είδαμε δεν ήταν και λίγα και να φανταστείς πως η IFA δεν είχε καν αρχίσει! Σήμερα, έχοντας πλέον πρόσβαση στους χώρους της έκθεσης, θα ψάξουμε να βρούμε ακόμα πιο εντυπωσιακές συσκευές, δοκιμάζοντάς τις και μεταφέροντάς σου τις εντυπώσεις μας από πρώτο χέρι.

Μείνε συντονισμένος και δε θα χάσεις!