Ημέρα της Μητέρας: Τα καλύτερα βιβλία για το φετινό μας δώρο

Περίληψη: Συνήθως… ξεμπερδεύουμε με ένα φιλί κι ένα λουλούδι τα πιο μεγάλα παιδιά, άντε μια ζωγραφιά...

Συνήθως… ξεμπερδεύουμε με ένα φιλί κι ένα λουλούδι τα πιο μεγάλα παιδιά, άντε μια ζωγραφιά κι ένα μεγάλο φιλί τα πιτσιρίκια – μήπως φέτος να χαρίσουμε ένα βιβλίο; Στις 12 Μαΐου όλοι θα ευχηθούμε στη σημαντικότερη γυναίκα της ζωής μας, εκείνη την ημέρα μαμάδες, μητέρες και μανούλες γιορτάζουν. Ναι, θα πρέπει να γιορτάζουν ολοχρονίς, αλλά κάθε υπενθύμιση για τον σπουδαίο ρόλο τους είναι καλοδεχούμενη.

Η Γιορτή της Μητέρας καθιερώθηκε χάρη στην αμερικανή Ann Maria Reeves Jarvis, που έστησε για πρώτη φορά το 1865 ένα κίνημα με ονομασία “Mothers Friendships Day” και συναφείς συναντήσεις που ονόμασε “Mothers Day Meetings“, κατά τις οποίες οι μητέρες αντάλλασσαν απόψεις και εμπειρίες.

Για τις μητέρες μας, λοιπόν, για τις γυναίκες που πρόκειται να γίνουν μαμάδες, αλλά και για όλους τους υπόλοιπους, με σκοπό να καταλάβουμε λίγα πράγματα παραπάνω για τη μητρότητα, διαλέξαμε βιβλία μακριά από κοινοτοπίες, που με τον τρόπο τους θίγουν τις μεγάλες της αλήθειες

Κάθε ημέρα μπορείνα είναι ένα δώρο τελικά. Το «Δώρο» του Σ. Ξενάκη αποτελείται από μια σειρά καθημερινών ιστοριών, μια σειρά θαυμάτων που συμβαίνουν σε όλους μας. Διαβάζοντάς το, βυθιζόμαστε αργά στον υπέροχο κόσμου του βιβλίου, για να θυμόμαστε κάθε στιγμή πως η ίδια η ζωή μας είναι το δώρο.

Η Camilla Lackberg είναι ένα εκδοτικό φαινόμενο, με κάθε νέο της βιβλίο να γίνεται αμέσως ανάρπαστο. Η επιστροφή της με τη νέα της διλογία, «Το χρυσό κλουβί», έχει πρωταγωνίστρια μια νέα γυναίκα που προδόθηκε και αποφάσισε να πάρει στα χέρια της τη μοίρα της, ανακτώντας την αξιοπρέπεια και την ανεξαρτησία της.

Η Michelle Obama δεν είναι κάποια τυχαία προσωπικότητα, έχοντας καθιερωθεί στη συνείδηση του κοινού ως η πρώτη Αφροαμερικανή που υπηρέτησε στο αξίωμα της Πρώτης Κυρίας. Μέσα από το αυτοβιογραφικό της «Becoming: Η δική μου ιστορία», εκμυστηρεύεται τα βιώματα που διαμόρφωσαν τον χαρακτήρα της, εμπνέοντας τις γυναίκεςόλου του κόσμου.

Όταν η νεαρή γιατρός Μελίνα Γκρέι πηγαίνει στη βίλα «Ευτυχία», που φιλοξενεί επτά ηλικιωμένους, δεν γνωρίζει ότι η απόφασή της αυτή θα αλλάξει τη ζωή της για πάντα. Τελικά, τι θα πει ευτυχία; Είναι ένα ερώτημα στο οποίο την απάντηση επιχειρεί να δώσει το «Ευτυχία θα πει…» της Μ. Τζιρίτα.

Υπάρχουν κάποια βιβλία και κάποιοι μυθιστορηματικοί ήρωες που μας ακολουθούν για πάντα. Κλασικό παράδειγμα το «Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές» και ο ντετέκτιβ Ηρακλής Πουαρό, σε ένα ταξίδι με το πιο πολυτελές τρένο του κόσμου που εξελίσσεται σε ένα αγωνιώδες μυστήριο. Σίγουρα ένα από δημοφιλέστερα και πιο αγαπημένα έργα της μοναδικής Agatha Christie.

Ποια ήταν τελικά η Κίρκη; Ο ρόλος στη μυθολογία είναι μοναδικός και επομένως ενδιαφέρον: πρόκειται για μια από τις ελάχιστες γυναίκες της αρχαιότητας που επιτρέπεται να έχει δύναμη και εντούτοις δεν θα τιμωρηθεί γι'αυτό. Πολυδιάστατη προσωπικότητα, αντιπροσωπεύει τη γυναικεία δύναμη, προκαλώντας δέος. Με μαεστρία η M. Miller μεταφέρει στο σήμερα την ιστορία της γυναίκας αυτής, αναδεικνύοντας την επικαιρότητα της.

Βρείτε όλους τους παραπάνω τίτλους και ακόμα περισσότερους στο κοντινότερο κατάστημα Public και στο public.gr!

Και φυσικά μην ξεχνάς πως στο Public γιορτάζουμε τη γιορτή της μητέρας με τον πιο δημιουργικό τρόπο: διοργανώνουμε παρέα με την Canon μια σειρά εκδηλώσεων το Σάββατο 11 Μαΐου από τις 11.00 έως τις 15.00!