Ink-Tank System: Η Epson καταργεί τα cartridges

Περίληψη: To 2010, η Epson ανακοινώνει δύο εκτυπωτές οι οποίοι ξεχώριζαν για τα εξωτερικά δοχεία μελανιών....

To 2010, η Epson ανακοινώνει δύο εκτυπωτές οι οποίοι ξεχώριζαν για τα εξωτερικά δοχεία μελανιών. Το όνομα της σειράς ήταν Ink Tank System και με την κίνησή της αυτή, η Epson έφερε την τεχνολογία συνεχούς ροής μελάνης (γνωστή και ως continuous ink system - CIS) σε μια σειρά καταναλωτικών εκτυπωτών. Η συγκεκριμένη τεχνολογία χρησιμοποιείται εδώ και χρόνια σε μεγάλα παραγωγικά συστήματα εκτυπώσεων, αλλά για πρώτη φορά ενσωματώθηκε σε έναν καταναλωτικό εκτυπωτή. Αυτό που κάνει το Ink Tank System της Epson πρωτοποριακό είναι το γεγονός ότι η ροή  των μελανιών που φτάνει στην κεφαλή εκτύπωσης δεν εξαρτάται πλέον από το (περιορισμένο) μέγεθός της. Πλέον, κεφαλή εκτύπωσης και δοχείο μελανιού αποτελούν δύο ξεχωριστά αντικείμενα.

Πως λειτουργεί

Στις συσκευές Ink Tank System, το μελάνι βρίσκεται εκτός εκτυπωτή σε ειδικά δοχεία και φτάνει στα ακροφύσια μέσω ενός συστήματος μικροσκοπικών σωλήνων. Τα εξωτερικά αυτά δοχεία είναι όσα και ο αριθμός των ξεχωριστών κεφαλών εκτύπωσης.

Εύκολο refill

Ο καταναλωτής δεν αγοράζει πλέον cartridges που περιλαμβάνουν κεφαλή εκτύπωσης και δοχείο μελανιού, παρά μόνο το μελάνι το οποίο αναπληρώνει όταν χρειάζεται με εύκολο και απλό τρόπο. Ο διαχωρισμός δοχείου  μελανιού από την κεφαλή εκτύπωσης επιτρέπει το refill ακόμα και κατά  η διάρκεια μιας εργασίας εκτύπωσης, χωρίς να απαιτείται ο εκτυπωτής να εισέλθει σε «cartridge replacement mode», να διακοπεί η εκτύπωση και να ανοιχθεί ο θάλαμος των κεφαλών. Επιπλέον, θα πρέπει να αναφέρουμε ότι με κάθε παραδοσιακή αλλαγή cartridge απαιτείται καθαρισμός κεφαλής και ενδεχομένως νέα διαδικασία ευθυγράμμισης.Επομένως, ένα μεγάλο πλεονέκτημα των εκτυπωτών Ink Tank System είναι η ευκολία αναπλήρωσης μελανιών.

Εξαιρετικά χαμηλό κόστος εκτύπωσης

Τα φιαλίδια μελανιών τα οποία διατίθενται μαζί με τους εκτυπωτές Epson Ink Tank System επιτρέπουν την εκτύπωση χιλιάδων σελίδων χωρίς να χρειαστεί refill. Συγκεκριμένα, τα φιαλίδια μελανιών 70 ml και 140 ml προσφέρουν εξαιρετικά χαμηλό κόστος εκτύπωσης ανά σελίδα, το οποίο εξοικονομεί έως το 90% του κόστους των καθημερινών εκτυπώσεων σε σχέση με τα παραδοσιακά inkjet cartridges.

Η ιδανική λύση για την επιχείρηση

Ψάχνεις μια κορυφαίας ποιότητας λύση εκτύπωσης για οικιακή χρήση ή για την επιχείρησή σου; Τα πολυμηχανήματα και οι εκτυπωτές Ink Tank System της Epson είναι η ιδανική λύση, αφού προσφέρουν εκτύπωση πολύ χαμηλού κόστους. Επιπλέον όλα τα μοντέλα χαρακτηρίζονται από ευχρηστία, αξιοπιστία, προηγμένες λειτουργίες, ταχύτητα και αξεπέραστη ποιότητα τόσο στο χρώμα όσο και στο μαύρο. Ανεξάρτητα από το εάν παράγεις έγγραφα, φωτογραφίες ή τιμολόγια, οι εκτυπωτές Ink Tank System σου επιτρέπουν να εκτυπώνεις χιλιάδες σελίδες με απίστευτα χαμηλό κόστος, χάρη στα υψηλής χωρητικότητας δοχεία μελανιών.

Η οικονομία σε νούμερα 

  1. 90%: όφελος κόστους ανά σελίδα σε σχέση με τα inkjet cartridges
  2. Έως 13.000 : ασπρόμαυρες σελίδες που εκτυπώνονται από το σετ φιαλιδίων μελανιών που συνοδεύουν τους εκτυπωτές
  3. Έως 6.500 : έγχρωμες σελίδες που εκτυπώνονται από το σετ φιαλιδίων μελανιών που συνοδεύουν τους εκτυπωτές
  4. Οι εκτυπωτές Ink Tank System περιλαμβάνουν αρκετό μελάνι για 2 χρόνια (με βάση τον μέσο όγκο μηνιαίων εκτυπώσεων του χρήστη)

Κεφαλή εκτύπωσης Micro Piezo

Χάρη στην τεχνολογία Micro Piezo της Epson οι εκτυπώσεις έχουν και υψηλή ποιότητα και ταχύτητα. Χαρακτηριστικό της συγκεκριμένης τεχνολογίας είναι το γεγονός ότι χρησιμοποιεί πολύ αποτελεσματικά το μελάνι, εναποθέτοντας τα σταγονίδια μελανιού με απίστευτη ακρίβεια, ώστε να περιορίζεται η σπατάλη χαρτιού και να ελαχιστοποιούνται οι επιπτώσεις στο περιβάλλον.

Για κάθε χρήση

Η σειρά Ink Tank System της Epson περιλαμβάνει μια μεγάλη γκάμα από εκτυπωτές για κάθε χρήση, για το σπίτι και την επιχείρηση (Α4 & Α3), μονόχρωμους και εξάχρωμους φωτογραφικούς. Κάθε εκτυπωτής Ink Tank System συνοδεύεται από φιαλίδια  μελανιών για εκτυπώσεις χιλιάδων σελίδων.

Αυτό το ξέρατε;

  • Ο πρώτος εκτυπωτής continuous ink system κυκλοφόρησε το 1993-94. Επρόκειτο για το plotter EnCad NovaJet, το οποίο διέθετε εξωτερικό δοχείο μελανιού 500ml, το οποίο επικοινωνούσε με τις κεφαλές εκτύπωσης μέσω άκαμπτων σωλήνων.
  • Η ιστορία πίσω από το Epson Ink Tank System είναι αρκετά ενδιαφέρουσα. Στην Ινδονησία είχαν παρατηρηθεί διάφορες ιδιοκατασκευές όπου κάποια μοντέλα εκτυπωτών της Epson είχαν τροποποιηθεί ώστε να δέχονται εξωτερικά δοχεία μελανιών.
  • Τα πρώτα μοντέλα Ink Tank System της Epson ήταν τα L100 (εκτυπωτής) και L200 (πολυμηχάνημα). Περιλάμβαναν φιαλίδια μελανιών χωρητικότητας 70ml για κάθε χρώμα (κυανό, ματζέντα, κίτρινο, μαύρο).
  • Τα δύο πρώτα μοντέλα κυκλοφόρησαν αρχικά μόνο στην Ινδονησία. Η τεράστια επιτυχία τους οδήγησε την Epson να αναθεωρήσει το business model της και να επεκταθεί και σε άλλες αγορές.