iOS 13: Κυκλοφόρησε η πρώτη public beta για το iPhone

Περίληψη: Η επόμενη έκδοση του λογισμικού για iPhone ανακοινώθηκε στο φετινό WWDC ’19 και τώρα μπορεί...

Η επόμενη έκδοση του λογισμικού για iPhone ανακοινώθηκε στο φετινό WWDC ’19 και τώρα μπορεί ο καθένας να την δοκιμάσει. Κι αυτό, επειδή κυκλοφόρησε η πρώτη public beta του iOS 13 που θα έρθει επίσημα στα iPhone φέτος το φθινόπωρο. Πάμε λοιπόν να πάρουμε μία γεύση από το καινούργιο iOS και να δούμε τι περιλαμβάνει η πρώτη δοκιμαστική έκδοση.

Ως beta έκδοση είναι λογικό να μη υπάρχουν όλα εκείνα τα χαρακτηριστικά που ανακοινώθηκαν στο WWDC, αλλά, ακόμα και από την πρώτη δοκιμαστική έκδοση, το iOS 13 φαίνεται σχεδόν έτοιμο. Ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά είναι το Dark Mode το οποίο δουλεύει σχεδόν τέλεια στην public beta. Αν εξαιρέσουμε το App Store και την εφαρμογή iWork, όλο το υπόλοιπο σύστημα υποστηρίζει κανονικά το Dark Mode.

Πολύ μεγάλη αλλαγή ήταν και αυτή της εφαρμογής Photos. Από μία απλή γκαλερί για τις φωτογραφίες σου, το Photos γίνεται ένα πολύ δυνατό εργαλείο οργάνωσης και επεξεργασίας εικόνων με το iOS 13. Τα εργαλεία επεξεργασίας δουλεύουν απροβλημάτιστα ενώ η αλγοριθμική οργάνωση μοιάζει ακόμα ανέτοιμη. Μέχρι την τελική κυκλοφορία όμως πιστεύουμε πως θα έχουν επιλυθεί όλα τα θέματα.

Η έλευση του iOS 13 θα φέρει και τους πολύ ανανεωμένους Apple Maps με τους οποίους η Apple ελπίζει να φτάσει σε χρησιμότητα τους χάρτες της Google. Οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ θετικές καθώς οι νέοι χάρτες διαθέτουν πολύ μεγαλύτερη λεπτομέρεια. Επιπλέον, οι χάρτες είναι αρκετά πιο γρήγοροι και υποστηρίζουν και το dark mode.

Σε άλλες – σημαντικές – λεπτομέρειες η νέα ένδειξη ήχου αλλάζει επιτέλους το απαρχαιωμένο UI που έπιανε τεράστιο χώρο στη οθόνη κάθε φορά που άλλαζε η ένταση. Επίσης, το νέο swipe πληκτρολόγιο δουλεύει πολύ ικανοποιητικά. Η λειτουργία «Find My» για την οποία έχει γίνει πολύς ντόρος φαίνεται να λειτουργεί και αυτή χωρίς προβλήματα στην πρώτη Public beta.

Να την εγκαταστήσεις λοιπόν στο iPhone σου; Εξαρτάται. Μιλάμε πάντα για δοκιμαστική έκδοση, οπότε μπορεί κάποιες από τις εφαρμογές που χρησιμοποιείς καθημερινά να σταματήσουν να λειτουργούν. Επίσης και κάποιες από τις υπηρεσίες της Apple δεν δουλεύουν ακόμα. Το Apple Arcade για παράδειγμα έχει κάνει την εμφάνισή του στο App Store αλλά δεν είναι ακόμα διαθέσιμο. Αν λοιπόν η iOS συσκευή σου είναι το κύριο εργαλείο επικοινωνίας και δουλειάς θα σου προτείναμε να περιμένεις την επίσημη κυκλοφορία του iOS 13. Μπορείς να δεις τις πρώτες εντυπώσεις του The Verge για να πάρεις κι εσύ μια πρώτη εικόνα από το iOS 13 στο iPhone χωρίς να το εγκαταστήσεις στη συσκευή σου.