Είσαι φοιτητής ή μένεις μόνος; Μαγειρεύεις;

Περίληψη: Αποκλειστικά στο Public Blog συνταγή του Τάσου Αντωνίου για πανεύκολο Κέικ με ρευστή σοκολάτα!  Είτε ζεις...

Αποκλειστικά στο Public Blog συνταγή του Τάσου Αντωνίου για πανεύκολο Κέικ με ρευστή σοκολάτα! Είτε ζεις στην Αθήνα, την Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη, είτε ζεις σε κάποια «αφιλόξενη» μα πολλά υποσχόμενη πόλη του εξωτερικού, το σίγουρο είναι ότι τις πρώτες ημέρες θα αναπολήσεις το ζεστό, νόστιμο φαγητό της μαμάς. Όχι πια! Το βιβλίο “Για να μην ξαναπείς ποτέ Μαμά Πεινάω” (εκδόσεις Πατάκη) του Τάσου Αντωνίου έρχεται να ανατρέψει αυτήν την κατάσταση και σίγουρα θα γίνει το νούμερο ένα εργαλείο στην κουζίνα σου... Το βιβλίο θα παρουσιαστεί στο Public Συντάγματος στις 5 Νοεμβρίου.Συνταγές πανεύκολες, πεντανόστιμες με λίγα υλικά και πολύ αναλυτικές οδηγίες, συμβουλές και μυστικά για τη σωστή οργάνωση της κουζίνας, tips υγιεινής αλλά και εξοικονόμηση χρημάτων στην κουζίνα θα σε βγάλουν ασπροπρόσωπο στα πιο ξέγνοιαστα χρόνια της ζωής σου. Βέβαια, ακόμα  κι αν έχεις αποφοιτήσει εδώ και χρόνια, είσαι έργενης, ή απλώς θέλεις να ανακαλύψεις τις χαρές της μαγειρικής δημιουργίας, το βιβλίο αυτό είναι το απαραίτητο εγχειρίδιο κουζίνας, το τεφτέρι που με αγάπη θα σου έδινε και η μητέρα σου, για να μην ξαναπείς ποτέ «Μαμά, πεινάω»!antwniouΚαι επειδή, λογικά, αγαπάς την τεχνολογία και τα social media, μπορείς να κατεβάσεις δωρεάν το application του site Μαμά Πεινάω στο smartphone σου, να σκανάρεις το QR code που θα βρεις σε κάθε συνταγή και αυτόµατα η λίστα του σουπερµάρκετ θα βρίσκεται στο κινητό σου! Αν μάλιστα θέλεις κάθε στιγμή να μοιράζεσαι με τους φίλους τί καλό θα μαγειρέψεις, μπορείς να κάνεις share στο Facebook ή tweet στο Twitter, μέσα από το application, τη συνταγή που πρόκειται να μαγειρέψεις και όλοι θα θέλουν να δοκιμάσουν τις νοστιμιές σου. Για να μην ξαναπείς ποτέ Μαμά Πεινάω: το πιο high tech βιβλίο μαγειρικής για φοιτητές και εργένηδες θα το βρεις εδώ. Για να μπεις στο πνεύμα του βιβλίου, ο Τάσος μοιράζεται αποκλειστικά με το Public Βlog τη συνταγή για κέικ με ρευστή σοκολάτα από το βιβλίο του!Υλικά1 φλιτζάνι (225 γρ.) βούτυρο, κομμένο σε κυβάκια2 φλιτζάνια (350 γρ.) κουβερτούρα, ψιλοκομμένη ι 5 αυγά2 φλιτζάνια και 3 κουτ. σούπας (435 γρ.) ζάχαρη10 (100 γρ.) μπισκότα τύπου πτι μπερ ΔιαδικασίαΠροθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150 °C.Σε κατσαρολάκι, σε πολύ χαμηλή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο. Αποσύρουμεαπό τη φωτιά και προσθέτουμε αμέσως την κουβερτούρα. Ανακατεύουμεκαι αφήνουμε στην άκρη το μείγμα να κρυώσει.Με μίξερ χειρός χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 5 λεπτά, ώσπουνα διπλασιαστούν σε όγκο και να σχηματίσουν ένα κρεμώδες μείγμα.Ρίχνουμε την κρύα κουβερτούρα στο μείγμα αυγών και ανακατεύουμε μέχρινα ενσωματωθούν τα υλικά.Θρυμματίζουμε με τα χέρια τα μπισκότα σε μεγάλα κομμάτια, τα προσθέτουμεστο μείγμα και ανακατεύουμε απαλά με κουτάλι. Μεταφέρουμε το μείγμα σεβουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα για κέικ.Ψήνουμε στον φούρνο για 45 λεπτά, ώσπου να σχηματιστεί κρούστα και νασταθεροποιηθεί το κέικ. Αφήνουμε να κρυώσει για 20 λεπτά και το σερβίρουμεχλιαρό, για να ξεχυθεί η σοκολάτα.προετοιμασία 15’ ψήσιμο 45’ τασος αντωνιουmega_LARGE_t_247361_1304062_type14f1619d8e266c_0Αν σου κίνησε την περιέργεια αυτό το τόσο διαφορετικό βιβλίο, τότε δεν πρέπει με τίποτα να χάσεις την παρουσίαση-πάρτι που θα γίνει την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου, στις 19.00, στο Public Συντάγματος. Ο Τάσος Αντωνίου μαζί με τη δημοσιογράφο γεύσης Ελένη Ψυχούλη, το δημοσιογράφο και συγγραφέα Χρήστο Ζαμπούνη και τον stand-up comedian Γιώργο Χατζηπαύλου ετοιμάζουν για εσένα την πιο ανατρεπτική παρουσίαση βιβλίου! Δείτε εδώ την εκδήλωση. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη και θα το βρείτε εδώ.