Η εμπειρία του κινηματογράφου είναι μοναδική!

Περίληψη: Κινηματογράφος ή σινεμά : μια συνήθεια που μπήκε στις ζωές των ανθρώπων γύρω στο 1900. ...

Κινηματογράφος ή σινεμά : μια συνήθεια που μπήκε στις ζωές των ανθρώπων γύρω στο 1900.  Το 1909 υπήρχαν στην Αμερική περίπου 9000 κινηματογράφοι, ενώ  οι πρώτοι σταθεροί θερινοί κινηματογράφοι λειτούργησαν στην Αθήνα το 1904 και στήθηκαν στα καφενεία της πλατείας Συντάγματος και του Ζάππειου. Αργότερα έγιναν μόδα και τα drive-in όπου οι θεατές παρακολουθούσαν την ταινία από το αυτοκίνητό τους. Παρατηρούμε ωστόσο, πως η μόδα του σινεμά δεν διανύει και την καλύτερη περίοδο της, αφού εκατοντάδες ταινίες καθημερινά ''κατεβαίνουν πειρατικά'', με αποτέλεσμα οι κινηματογράφοι να έχουν χάσει μεγάλο αριθμό κοινού. Σας παραπέμπουμε λοιπόν 3 βασικούς λόγους που ένα εισιτήριο στον κινηματογράφο εξακολουθεί να αξίζει τον κόπο (έκτος από την ύπαρξη των ποπ-κορν, που είναι από μόνη της δυνατό επιχείρημα!)

Η μεγάλη οθόνη

Είναι πραγματικά απολαυστικό να παρακολουθείς μια ταινία σε τεράστια οθόνη, ιδιαίτερα όταν αυτή εκμεταλλεύεται το μεγάλο μέγεθος του πανιού του κινηματογράφου.  Μην μου πεις πως είναι το ίδιο να βλέπεις το Star Wars στο tablet ή το laptop σου και το ίδιο στο σινεμά?!  Η σκοτεινή αίθουσα, η μεγάλη ένταση, η τεράστια οθόνη-σε παρασύρουν, σε βουλιάζουν στην πολυθρόνα σου και ''μπαίνεις'' μέσα στην ταινία.

Υπάρχουν παντού άνθρωποι

Εκτός από την περίπτωση που έχεις πάει να δεις το Harold and Kumar Go to White Castle Part III κατά την διάρκεια κάποιας χιονοθύελλας, οι πιθανότητες λένε πως θα υπάρχουν και άλλοι άνθρωποι μέσα στην αίθουσα.  Παρότι στο μετρό ή σε κάποια ουρά τουαλέτας, ο μεγάλος αριθμός των ανθρώπων είναι ενοχλητικός- στην περίπτωση του σινεμά λειτουργεί θετικά.  Όταν ακούς ένα γκρουπ ανθρώπων να γελάει μαζί, τότε παρασύρεσαι και γελάς και σύ ή στην περίπτωση κάποιας τρομακτικής σκηνής όταν αισθάνεσαι δεκάδες ανθρώπους να κρατάνε την ανάσα τους η στιγμή γίνεται ακόμη πιο έντονη και για εσένα.

Συγκέντρωση

Στο σπίτι υπάρχουν αντιπερισπασμοί που δεν σε αφήνουν να απολαύσεις την ταινία στο έπακρο, συγκάτοικοι, τηλέφωνα, ο υπολογιστής σου , το σκυλί σου-πανικός.  Στο σινεμά έχεις μόνο την καρέκλα σου, τα σνακς σου και την ταινία που επέλεξες να δεις. Βέβαια, με το κατάλληλο σύστημα home cinema, την κατάλληλη τηλεόραση ή τον κατάλληλο προτζέκτορα, πετυχαίνεις θαύματα και στο σπίτι! Μεγάλη οθόνη, εξαιρετική εικόνα, και  φανταστικός ήχος (που καλύπτει τους αντιπερισπασμούς).  Προσοχή όμως δεν χρειάζεται να γίνεις ''πειρατής'' για να δεις μια ταινία.  Υπάρχουν δεκάδες επιλογές ταινιών που δεν έχεις δει και άλλες τόσες που ίσως έχεις ξεχάσει.  Για τις καινούργιες-σινεμά λοιπόν.  Για όλα τα υπόλοιπα ξέρεις πού να ψάξεις.