Η Apple ανακοίνωσε το ανανεωμένο MacBook Air!

Περίληψη: Η Apple αποφάσισε να ανανεώσει το MacBook Air. Το σχέδιό του παρέμεινε ίδιο, με αλλαγές κυρίως στα τεχνικά χαρακτηριστικά. Πάμε να το γνωρίσουμε!

Μια από τις πιο επιτυχημένες σειρές laptop της Apple, το MacBook Air, ανανεώθηκε σχεδιαστικά το 2019 κάνοντας επιτέλους το design πιο μοντέρνο. Φέτος σειρά παίρνει το hardware, το οποίο αλλάζει σε πολλούς τομείς, αλλά ο σχεδιασμός του μοντέλου είναι ίδιος με αυτόν του MacBook Air 2019. Τι άλλαξε, λοιπόν, στη συσκευή; Πάμε να το δούμε αναλυτικά.

Θα ξεκινήσουμε από τη μόνη εμφανή εξωτερική αλλαγή, το πληκτρολόγιο. Όπως συνέβη και με το νέο 16άρι MacBook Pro, έτσι και στο MacBook Air του 2020 η Apple επέστρεψε στα πληκτρολόγια με scissor μηχανισμό, εγκαταλείποντας τα αμφιλεγόμενα butterfly switches των προηγούμενων ετών. Στα υπόλοιπα εξωτερικά γνωρίσματα δεν βρίσκουμε καμιά άλλη διαφοροποίηση. Το ανανεωμένο MacBook Air διαθέτει την ίδια οθόνη 13,3’’ με ανάλυση 2560×1600, δύο θύρες USB Type-C με υποστήριξη Thunderbolt 3 και αισθητήρα Touch ID για γρήγορα login.

Ας περάσουμε τώρα και στις αλλαγές στα τεχνικά χαρακτηριστικά, οι οποίες είναι περισσότερες. Για αρχή έχουμε νέους επεξεργαστές στην καρδιά των ανανεωμένων MacBook Air. Η Apple χρησιμοποιεί φέτος τους 10ης γενιάς Intel Ice Lake επεξεργαστές. Μάλιστα, για πρώτη φορά στην ιστορία των MacBook Air, όλη η γκάμα των laptop θα εξοπλίζεται με τετραπύρηνους επεξεργαστές.

Η χρήση νέων επεξεργαστών 10ης γενιάς επιτρέπει στην Apple να χρησιμοποιήσει και πολύ ταχύτερη RAM, τεχνολογίας LPDDR4x, η οποία «τρέχει» με συχνότητα 3733MHz. Η χωρητικότητα της RAM ξεκινάει από τα 8GB και μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 16GB.

Η τελευταία μεγάλη αλλαγή είναι στον SSD δίσκο της συσκευής. Η Apple διπλασίασε τη βασική χωρητικότητα, έτσι όλα τα νέα MacBook Air θα ξεκινούν από τα 256GB αποθηκευτικού χώρου. Το maximum της χωρητικότητας θα φτάνει -στο φετινό μοντέλο- τα 2TB, διπλασιάζοντας και εδώ την μέχρι σήμερα μέγιστη χωρητικότητα του 1TB.

Αυτά είναι όλα τα νέα από το «μέτωπο» του MacBook Air 2020. Μείνε συντονισμένος στο Public Blog, για να μάθεις όλα τα νεότερα για την κυκλοφορία του ανανεωμένου laptop της Apple!