Επιστροφή στο σχολείο με κορυφαία laptops!

Περίληψη: Σχολείο και τεχνολογία πάνε πλέον χέρι-χέρι και ξεκινάμε από την επιλογή laptop, που είναι ίσως το πιο… απαιτητικό project για κάθε μαθητή. Πάμε να δούμε τις καλύτερες επιλογές!

Σχολείο και τεχνολογία πάνε πλέον χέρι-χέρι. Εκτός, λοιπόν, από βιβλία, τετράδια και τα all time classic σχολικά, δεν νοείται μαθητής χωρίς δυνατό laptop, ένα εύχρηστο tablet, εκτυπωτή και περιφερειακά που θα διευκολύνουν τις εργασίες του. Και για τα αναγκαία διαλείμματα ανάμεσα στη μελέτη, φυσικά!

Αρχή επό την επιλογή laptop, που είναι ίσως το πιο απαιτητικό... project. Βασική ανάγκη είναι η φορητότητα, για να μπορεί να μεταφέρεται εύκολα παντού.

Πρώτη επιλογή το Asus X509JA-WB301T, μια πολύ καλή πρόταση για βασική χρήση internet, streaming και εφαρμογών γραφείου. Εξοπλίζεται με επεξεργαστή Intel 10ης γενιάς Core i3-1005G1 και διαθέτει SSD δίσκο για γρήγορη απόκριση. Η Full HD οθόνη 15,6 ιντσών είναι ό,τι πρέπει για multi-tasking!

Αν πάλι ψάχνετε μια πιο... premium πρόταση, τότε σκυτάλη παίρνει η Huawei. Τα laptop της σειράς MateBook διαθέτουν design που ξεχωρίζει και υψηλή ποιότητα κατασκευής. Έρχονται σε διάφορα μεγέθη, για να επιλέξει ο κάθε μαθητής ανάλογα με τις ανάγκες του. Το MateBook D15 διαθέτει οθόνη 15,6 FullHD, 8GB RAM και δίσκο SSD 256GB. Στις 14 ίντσες πάει το MateBook D14, το οποίο ανεβάζει τη χωρητικότητα του δίσκου στα 512GB. Το πιο μικρό και φορητό μοντέλο είναι το MateBook 13 με οθόνη ανάλυσης Quad HD! Και τα τρία laptops εξοπλίζονται με τετραπύρηνο επεξεργαστή AMD Ryzen 5 3500U που... σηκώνει ακόμα και τις πιο απαιτητικές εφαρμογές.

Για τα παιδιά των μεγαλύτερων τάξεων, που αναζητούν υψηλότερες επιδόσεις, τον πρώτο λόγο έχει το HP 15s με Intel Core i5-1035G1, 8G BRAM και δίσκο 512GB SSD ενώ το ίδιο μοντέλο έρχεται σε ακόμα ισχυρότερη έκδοση, με Intel Core i7-1065G και 12GB RAM.

Η τελευταία πρόταση απευθύνεται σε λίγο μεγαλύτερα παιδιά -ενδεχομένως και φοιτητές- που στα διαλείμματα της μελέτης θέλουν να χαλαρώσουν με λίγο gaming. Ιδού το Lenovo IdeaPad Gaming 3, που εξοπλίζεται με Intel Core i5-10300H, 8GB RAM, 512GB SSD και ανεξάρτητη κάρτα γραφικών Nvidia GeForce GTX 1650 4GB.

Όποιες κι αν είναι οι ανάγκες των μαθητών για τη νέα χρονιά, ο προορισμός για laptop είναι εδώ: Έλα στο κοντινότερο κατάστημα Public ή στο public.gr και απόκτησε τον πιο ισχυρό «βοηθό» στο διάβασμά σου!