Desktop setup / Όσα χρειάζεστε για το «αρχηγείο» του μαθητή!

Περίληψη: Σχολείο και τεχνολογία πάνε πλέον χέρι-χέρι. Για να εξοπλίσουμε σωστά το γραφείο κάθε μαθητή η πληρέστερη λύση είναι ένας desktop υπολογιστής. Πάμε να δούμε μερικές ενδιαφέρουσες προτάσεις!

Σχολείο και τεχνολογία πάνε πλέον χέρι-χέρι. Εκτός, λοιπόν, από βιβλία, τετράδια και τα all time classic σχολικά, δεν νοείται μαθητής χωρίς δυνατό laptop, ένα εύχρηστο tabletεκτυπωτή και περιφερειακά που θα διευκολύνουν τις εργασίες του. Και για τα αναγκαία διαλείμματα ανάμεσα στη μελέτη, φυσικά! Για να εξοπλίσουμε σωστά το «αρχηγείο» (aka γραφείο) κάθε μαθητή η πληρέστερη λύση είναι ένας desktop υπολογιστής, καθώς προσφέρει υψηλές επιδόσεις, αξιοπιστία και -το πιο σημαντικό - δυνατότητα αναβάθμισης στο μέλλον, αν αυτό χρειαστεί.

Δύο μόλις μέρη χρειάζεσαι και έχεις ολοκληρώσεις το setup: έναν ισχυρό σταθερό υπολογιστή με τα περιφερειακά του, μια καλή οθόνη και είσαι πανέτοιμος για τη νέα σχολική χρονιά! Οι επιλογές και για τα δύο είναι αρκετές. Για να μη... χαθείς, ετοιμάσαμε για σένα έναν σύντομο οδηγό. Ξεκινάμε;

Πρώτα απ’ όλα ο «πύργος». Ο Quest Me 99887 είναι μια πολύ οικονομική πρόταση που καλύπτει κάθε βασική ανάγκη. Διαθέτει τετραπύρηνο επεξεργαστή AMD Ryzen 3 3200G με ενσωματωμένη κάρτα γραφικών Radeon Vega 8, 8GB RAM και δίσκο SSD 256GB. Μπορεί με ευκολία να «τρέξει» όλα τα αναγκαία προγράμματα, όπως το Office. Τέσσερις πυρήνες προσφέρει και ο Dell Inspiron 3671, ο οποίος έρχεται με Intel Core i3-9100. Για ακόμα μεγαλύτερη επεξεργαστική ισχύ επίλεξε τον Quest Me 99889, που εξοπλίζεται με εξαπύρηνο επεξεργαστή AMD Ryzen 2600.

Περνάμε τώρα και στην οθόνη. Για ένα τυπικό desktop setup, η ανάλυση 1920×1080 είναι υπεραρκετή. Ένα πάνελ με μέγεθος από 22 μέχρι 24 ίντσες χωρά με άνεση στα περισσότερα γραφεία, ακόμα και τα παιδικά, και προσφέρει αρκετή επιφάνεια για μελέτη. Οι επιλογές σε οθόνη ξεκινούν από την LG 22 MK 400 H-B, η οποία έχει διαγώνιο 21,5 ίντσες και είναι κατάλληλη ακόμα και για gaming, καθώς έχει χρόνο απόκρισης 2ms και υποστηρίζει FreeSync.

Ακόμα πιο σημαντικό κριτήριο αποτελεί η προστασία των ματιών όμως. Η 23άρα οθόνη ASUS VZ239HE έχει IPS πάνελ και υποστηρίζει την τεχνολογία Eye Care της εταιρίας. Μέσω των επιλογών της οθόνης μπορείς να ρυθμίσεις το πάνελ έτσι ώστε να προκαλεί λιγότερη καταπόνηση στα μάτια. Η θέαση περιεχομένου γίνεται ευκολότερη και στην SAMSUNG LC24F390. Αυτό που την κάνει να ξεχωρίζει είναι το κυρτό πάνελ 24 ιντσών.

Συνδύασε το monitor που προτιμάς με το desktop που ταιριάζει στις απαιτήσεις της οικογένειάς σου και δώσε στα παιδιά όλα τα εφόδια που χρειάζονται για μια επιτυχημένη σχολική χρονιά. Έλα στο κοντινότερο κατάστημα Public ή επισκέψου το public.gr και θα βρεις όλα τα απαραίτητα!