Microsoft 365 / Η νέα λειτουργία του Word μετατρέπει και τις ηχογραφήσεις σε κείμενο!

Περίληψη: Η λειτουργία του Dictate αξιοποιείται εδώ και χρόνια από το Word. Δεν ήταν όμως -μέχρι σήμερα- εφικτό να απομαγνητοφωνήσεις ηχογραφήσεις που έχουν γίνει στο παρελθόν. Το updated feature της Microsoft αλλάζει τα δεδομένα!

Ένα πολύ χρήσιμο feature ηχογράφησης και απομαγνητοφώνησης προστέθηκε τις τελευταίες ημέρες στο Microsoft Office και συγκεκριμένα στη web έκδοση του Word. Η φωνητική πληκτρολόγηση δεν είναι κάτι καινούργιο - η λειτουργία του dictate υπάρχει εδώ και χρόνια. Ωστόσο το updated feature δίνει τη δυνατότητα απομαγνητοφώνησης τόσο σε πραγματικό χρόνο όσο και σε ήδη ηχογραφημένα αρχεία. Με την προσθήκη αυτή το Office στη web εκδοχή του αποκτά σημαντικό προβάδισμα απέναντι στο Google Docs, που δεν προσφέρει αντίστοιχη λειτουργία.

Πού μπορεί να φανεί χρήσιμο αυτό το νέο χαρακτηριστικό; Σε περιπτώσεις που θες να κρατήσεις σημειώσεις και είτε δεν έχεις άμεσα διαθέσιμο το laptop σου είτε απλώς... δεν προλαβαίνεις! Μπορείς να ηχογραφήσεις τη συνέντευξη, τη διάλεξη ή ακόμα και τα meetings σου με τη συσκευή που διαθέτεις και έπειτα να καραγράψεις όσα συζητήθηκαν σε κείμενο. Αφήνεις το Word να κάνει τα υπόλοιπα, μετατρέποντας τη φωνή σε κείμενο. Αλλά ακόμα και αν χρειάζεσαι έναν... προσωπικό βοηθό, που μπορεί να κρατά σημειώσεις από όσα εσύ αναφέρεις, πάλι το feature θα σου φανεί χρήσιμο, για να συνεχίσεις να κάνεις ό,τι έκανες!

Στην πρώτη περίπτωση το αρχείο που θα ανεβάσεις πρέπει να είναι μορφής mp3, .wav, .m4a, ή .mp4 με μέγεθος μέχρι 200MB. Στη δεύτερη περίπτωση δεν υπάρχει περιορισμός στη διάρκεια ή τον χώρο που καταλαμβάνουν οι ηχογραφήσεις. Κάθε live ηχογράφηση που πραγματοποιείται μέσω του Word γίνεται αυτόματα backup και στο OneDrive σου ως αρχείο ήχου. Και οι δύο δυνατότητες απαιτούν συνδρομή στο Office 365 και λειτουργούν μόνο μέσω του νέου Edge browser ή του Google Chrome ενώ το χαρακτηριστικό μπορεί να αξιοποιηθεί προς το παρόν μόνο στα Αγγλικά.

Για να χρησιμοποιήσεις το νέο feature απλά πήγαινε στην ενότητα Dictate του Word για το web και κάνε κλικ στην επιλογή Transcribe. Ανέβασε το αρχείο σου ή κάνε live ηχογράφηση και θα έχεις άμεσα διαθέσιμη την ομιλία σε κείμενο!