Λογισμικό γονικού ελέγχου: tips και προτάσεις για το κατάλληλο antivirus

Περίληψη: Τα online παιχνίδια και οι βίντεο-κλήσεις ανήκουν πλέον στην καθημερινότητα των παιδιών. Πώς μπορούν να προστατευτούν από πιθανές παγίδες, ειδικά όταν είναι τόσο εξοικειωμένα με την τεχνολογία;

Όλοι το έχουμε παρατηρήσει αλλά ειδικά οι γονείς το βιώνουν καθημερινά: τα σημερινά παιδιά μεγαλώνουν με το internet ενταγμένο στη ζωή τους κυρίως μέσα από τα smartphone και τα tablet. Τα παιχνίδια, οι βίντεο-κλήσεις και η χρήση touch screen ανήκουν στην καθημερινότητά τους. Πώς, όμως, μπορούν να προστατευτούν από πιθανές παγίδες, ειδικά όταν είναι τόσο εξοικειωμένα με την τεχνολογία;

Εδώ έρχεται το λογισμικό γονικού ελέγχου, το οποίο δημιουργεί ένα ασφαλές περιβάλλον στον ηλεκτρονικό κόσμο, έτσι ώστε τα παιδιά να χρησιμοποιούν μόνο ό,τι είναι κατάλληλο για την ηλικία τους. Μέσα από μια σειρά επιλογών ελέγχου, οι γονείς μπορούν να διαχειριστούν σε μεγάλο βαθμό την εμπειρία που θα έχουν τα παιδιά τους στο διαδίκτυο, καθώς και αναλυτική εικόνα για τη δραστηριότητά τους.

Σε κάθε σύγχρονο λογισμικό γονικού ελέγχου θα βρεις χαρακτηριστικά όπως μπλοκάρισμα ακατάλληλου περιεχομένου, ορισμό χρονικού ορίου χρήσης μιας συσκευής, περιορισμό εφαρμογών. Έτσι, δεν χρειάζεται να είσαι πάντα παρών όταν ένα παιδί χρησιμοποιεί το smartphone, το tablet ή τον υπολογιστή.

Για να εκμεταλλευτείς τις δυνατότητες ενός λογισμικού γονικού ελέγχου, δεν χρειάζεται να αποκτήσεις κάποιο software αποκλειστικά για αυτό. Είναι προτιμότερο να επιλέξεις λογισμικό προστασίας από ιούς, το οποίο να περιλαμβάνει και συστήματα γονικού ελέγχου. Τα περισσότερα σύγχρονα antivirus προσφέρουν αυτή τη δυνατότητα, οπότε δεν θα δυσκολευτείς ιδιαίτερα στην αναζήτησή της.

Το Panda Antivirus Dome Advanced, για παράδειγμα, προσφέρει απόλυτη προστασία για μέχρι και 3 υπολογιστές. Διακρίνεται για το εξαιρετικό ποσοστό εντοπισμού ιών που εντοπίζει και συμπεριλαμβάνει φυσικά και εργαλεία γονικού ελέγχου. Για πληρέστερη κάλυψη θα σου προτείναμε και το Bitdefender Total Security. Εκτός από τα προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας και τις 10 άδειες χρήσης που προσφέρει, μπορεί επίσης να εγκατασταθεί σε Android smartphone, Android tablet, iPhone και iPad. Έτσι δεν θα προστατεύσεις μόνο το οικογενειακό PC αλλά και τις κινητές συσκευές του σπιτιού.

Η επιλογή ενός antivirus με parental controls θα αυξήσει την ασφάλεια των συστημάτων σου και θα σε βοηθήσει να δημιουργήσεις έναν ασφαλή χώρο για τα παιδιά σου online.

Stay tuned στο Public Blog για περισσότερα σχετικά tips!