Microsoft Office / Έρχεται και σε μη συνδρομητική έκδοση το 2021

Περίληψη: Η επόμενη μεγάλη έκδοση του Microsoft Office θα προσφέρει δύο επιλογές: εκτός από τη γνώριμη συνδρομή του 365, θα υπάρχει και η δυνατότητα μίας μόνο αγοράς! Πάμε να δούμε τις λεπτομέρειες...

Όταν η Microsoft παρουσίασε το Office 2019, πολλοί ήταν εκείνοι που πίστευαν ότι εκείνη θα ήταν η τελευταία έκδοση χωρίς συνδρομή. Το Office 365 είναι η δημοφιλέστερη επιλογή για τους περισσότερους πελάτες και η Microsoft φαινόταν πως δεν χρειάζεται να παρέχει πια έναν εναλλακτικό τρόπο απόκτησης του Office. Οι εκτιμήσεις, όμως, δεν επιβεβαιώθηκαν και το Office θα κυκλοφορήσει ξανά με δυνατότητα πληρωμής μόνο μία φορά!

Τα νέα αυτά έρχονται από την ίδια τη Microsoft, η οποία δήλωσε πως «το Microsoft Office θα έχει μόνιμη έκδοση τόσο για Windows όσο και για Mac το δεύτερο εξάμηνο του 2021». Με τον όρο μόνιμη έκδοση αναφέρεται σε άδεια μόνιμης χρήσης του λογισμικού, η οποία αποκτάται με μία μόνο πληρωμή, κατά την αγορά. Στην αντίθετη άκρη είναι το Office 365, για το οποίο δεν υπάρχει μόνιμη άδεια και απαιτείται νέα πληρωμή, όταν χρειαστεί να την ανανεώσεις.

Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι το Office 2021 θα είναι το ίδιο με την έκδοση Office 365, που θα κυκλοφορήσει το δεύτερο εξάμηνο του 2021. Συνήθως το Office 365 έρχεται με περισσότερες υπηρεσίες και προνόμια σε σχέση με την «απλή» έκδοση. Μερικές από αυτές είναι ο χρόνος ομιλίας μέσω Skype, ο δωρεάν αποθηκευτικός χώρος στο OneDrive και η πρόσβαση σε όλη τη σουίτα εφαρμογών του Office. Αγοράζοντας τη μόνιμη έκδοση αποκτάς τα βασικότερα εργαλεία, όπως Word, PowerPoint και Excel αλλά όχι τα πιο εξεζητημένα apps, όπως το Access ή το Publisher.

Ένα ακόμα πλεονέκτημα του συνδρομητικού πακέτου είναι η συνεχής υποστήριξη. Έχοντας συνδρομή Office 365 έχει πάντα τα τελευταία features στη διάθεσή σου ενώ η μόνιμη έκδοση λαμβάνει συνήθως πιο αργά τα updates. Επιπλέον η υποστήριξη για παλιότερες εκδόσεις Office κάποια στιγμή μπορεί να σταματήσει ενώ το Office 365 είσαι πάντα up to date, τόσο σε χαρακτηριστικά όσο και σε ασφάλεια.

Όλα τα παραπάνω αναμένεται να ισχύουν και για το Office 2021. Παρόλα αυτά, αν προτιμάς τη μόνιμη αγορά αντί του συνδρομητικού μοντέλου χρήσης, θα έχεις αυτή την εναλλακτική και στο Microsoft Office 2021 για τον υπολογιστή.