Miniguide / Windows File Recovery: Ανάκτηση αρχείων από τη Microsoft

Περίληψη: Έκανες το λάθος να διαγράψεις κάτι που δεν έπρεπε από το PC; Μην πανικοβάλλεσαι! Το Windows File Recovery της Microsoft μπορεί να το επαναφέρει πανεύκολα.

Όταν διαγράφεις οριστικά ένα αρχείο από το PC σου, αυτό δεν σημαίνει ότι χάθηκε για πάντα. Πολλές φορές υπάρχει η δυνατότητα ανάκτησής του - απλώς δεν είναι πάντα εύκολη. Η ανάκτηση δεδομένων είναι συνήθως χρονοβόρα διαδικασία, που απαιτεί παρέμβαση εξειδικευμένου τεχνικού. Αν βέβαια μιλάμε για ένα αρχείο που μόλις διέγραψες κατά λάθος, τότε τα πράγματα γίνονται πολύ πιο εύκολα χάρη στο Windows File Recovery, το νέο εργαλείο ανάκτησης αρχείων για Windows PC από τη Microsoft.

Η νέα εφαρμογή της Microsoft είναι διαθέσιμη μέσω του Windows Store και μπορεί να εντοπίσει διαγραμμένα αρχεία, τα οποία δεν έχουν αντικατασταθεί στον χώρο αποθήκευσης. Η εφαρμογή μπορεί να εντοπίσει αρχεία από εσωτερικούς και εξωτερικούς σκληρούς δίσκους, USB stick και κάρτες μνήμης. Το πρόγραμμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο σε τοπικά μέσα αποθήκευσης και όχι σε συστήματα αποθήκευσης στο cloud.

Το Windows File Recovery διαθέτει ένα πολύ «πρωτόγονο» περιβάλλον εργασίας, το οποίο αποτελείται μόνο από τη γραμμή εντολών. Μόλις κατεβάσεις το πρόγραμμα στον υπολογιστή σου, θα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις μόνο σε δίσκους και μέσα αποθήκευσης τα οποία χρησιμοποιούν το NTFS σύστημα αρχείων αλλά υπάρχει και το signature mode, το οποίο επεκτείνει τη συμβατότητα σε FAT, exFAT και ReFS συστήματα. Με το νέο εργαλείο της Microsoft μπορείς να βρεις διάφορους τύπους αρχείων ήχου, εικόνας, βίντεο και εγγράφων όπως Microsoft Office ή PDF.

Για να το χρησιμοποιήσεις θα πρέπει να έχεις την έκδοση Windows 10 2004 ή νεότερη, διαφορετικά η εφαρμογή δεν θα δουλέψει. Όπως συμβαίνει με κάθε προσπάθεια ανάκτησης, έτσι και με το Windows File Recovery όσο πιο σύντομα μετά τη διαγραφή του γίνει η διαδικασία, τόσο πιο πιθανό είναι να στεφθεί με επιτυχία. Γι’ αυτό εγκατάστησε το Windows File Recovery στο Windows 10 PC σου, για να το έχεις άμεσα διαθέσιμο αν το χρειαστείς!