Video conference time: Επιλέγοντας το κατάλληλο app!

Περίληψη: Ψάχνεις πρακτικά app, που να επιτρέπουν online meetings χρησιμοποιώντας απλώς το κινητό σου; Ή μήπως κάτι πιο επαγγελματικό; Αυτός ο σύντομος οδηγός φτιάχτηκε για σένα!

Αν, όπως και εμείς, το τελευταίο διάστημα ψάχνεις συνεχώς για το κατάλληλο εργαλείο τηλε-διασκέψεων, σίγουρα θα έχεις δει το Zoom να προτείνεται παντού. Όσο χρήσιμο κι αν είναι, όμως, δεν είναι το μόνο, οπότε αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε όλες τις αξιόλογες εναλλακτικές.

Πριν τις δούμε μία-μία, ας ξεχωρίσουμε τους παράγοντες στους οποίους πρέπει να εστιάσεις:  Τσέκαρε αν το λογισμικό που ήδη χρησιμοποιείς ίσως περιλαμβάνει το δικό του πρόγραμμα video conference στο πακέτο. Επίσης θα πρέπει να λάβεις υπόψιν σου τον μέγιστο αριθμό των συμμετεχόντων σε μια κλήση. Ο περιορισμός που έχει η κάθε πλατφόρμα θα σε βοηθήσει να ξεχωρίσεις αυτή που καλύπτει τις ανάγκες σου.

Η πρώτη λύση έρχεται από τη Microsoft και είναι το Teams. Τα δυνατά του χαρτιά είναι πως επιτρέπει την ταυτόχρονη συνδιάσκεψη έως και 10.000 (!) συμμετεχόντων και πως έρχεται ενσωματωμένο με τις συνδρομές Office 365, που πιθανότατα χρησιμοποιείς ήδη. Τα δύο αυτά δεδομένα κάνουν το Microsoft Teams μια πολύ καλή επιλογή για μεγάλες επιχειρήσεις.

Αν πάλι χρειάζεσαι ένα πιο... επαγγελματικό εργαλείο, για σεμινάρια και παρουσιάσεις την περίοδο του social distancing, τότε σου προτείνουμε το ClickMeeting. Η εφαρμογή αυτή διαθέτει χαρακτηριστικά ειδικά σχεδιασμένα για webinars, virtual παρουσιάσεις και online events, τα οποία θα προσφέρουν την καλύτερη δυνατή εμπειρία σε όσους παρευρεθούν ψηφιακά στη διοργάνωσή σου.

Για μικρές επιχειρήσεις μπορείς να στραφείς στις λύσεις της Google, οι οποίες είναι κατά κύριο λόγο δωρεάν. Το Google Hangouts σου επιτρέπει να διοργανώσεις meeting με ως 10 άτομα, ενώ το Google Meet, το οποίο έγινε πρόσφατα διαθέσιμο δωρεάν για όλους, έχει ακόμα περισσότερα features. Επίσης τα προϊόντα video conferencing της Google είναι πολύ εύκολο να χρησιμοποιηθούν και από το smartphone, κάνοντάς τα ιδανική λύση για video κλήσεις on-the-go.

Πέρα από το software, δεν θα πρέπει να ξεχνάς και το hardware κομμάτι. Για όσους έχουν επιστρέψει στο γραφείο, ένα πλήρως εξοπλισμένο meeting room θα τους επιτρέψει να επικοινωνούν απρόσκοπτα με τους πελάτες και τους συνεργάτες που δουλεύουν ακόμα remotely. Για τέτοιες περιπτώσεις, εξερεύνησε τις λύσεις video conferencing του Public Business, για να να βρεις αυτή που ταιριάζει στις δικές σου ανάγκες!