Μένουμε σπίτι, δουλεύουμε από το σπίτι με τους καλύτερους «βοηθούς»

Περίληψη: Μήπως τώρα είναι η ευκαιρία να εξοπλίσεις το γραφείο του σπιτιού σου με όσα χρειάζεσαι για να δουλεύεις άνετα και αποδοτικά;

Η συζήτηση για την εξ αποστάσεως εργασία επανέρχεται συχνά, αρκετές ελληνικές εταιρείες την εφαρμόζουν μία φορά την εβδομάδα ή ανάλογα με τις ανάγκες κάθε περιόδου και εργαζόμενου. Ωστόσο η πανδημία του κορονοϊού και οι δύσκολες συγκυρίες των τελευταίων ημερών την έχουν σχεδόν... επιβάλλει. Όσοι μπορούν δουλεύουν από το σπίτι - μήπως τώρα, που φτάσαμε στην «ώρα μηδέν», είναι η κατάλληλη στιγμή να εξοπλίσεις το εν οίκω γραφείο σου με όσα χρειάζεσαι για να δουλεύεις άνετα και αποδοτικά; Πάμε να δούμε μαζί τους πιο πολύτιμους «βοηθούς»! 

Το πρώτο που θα πρέπει να διευθετήσεις δεν είναι άλλο από τη σύνδεση του υπολογιστή σου στο internet. Είτε μιλάμε για ενσύρματη είτε για ασύρματη σύνδεση, το πιο πιθανό είναι πως, μέχρι τώρα, το δίκτυο στο σπίτι σου είναι δομημένο με βάση το πού έτυχε να βρίσκεται το router. Για να εξασφαλίσεις τη γρηγορότερη δυνατή σύνδεση, χωρίς προβλήματα και διακοπές, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα καλώδια του ρεύματος που βρίσκονται στο ηλεκτρικό δίκτυο του σπιτιού σου, ώστε να μεταφέρεις ενσύρματη σύνδεση από το router στον υπολογιστή, με ένα σετ Powerline adaptors! Δες το kit της TP-Link, για παράδειγμα: βάζεις τη μία συσκευή σε πρίζα δίπλα στο router και την συνδέεις με ένα καλώδιο δικτύου στις εξόδους του router. Βάζεις τη δεύτερη συσκευή σε μια πρίζα δίπλα στον υπολογιστή και συνδέεις με καλώδιο δικτύου τον υπολογιστή με αυτή. Και, ως δια μαγείας, έχεις δίκτυο σταθερό και ταχύτατο, σαν να είχες ένα μεγάλο καλώδιο δικτύου να συνδέει τον υπολογιστή με το router σου!

Αν τώρα προτιμάς ασύρματη σύνδεση, αλλά το γραφείο σου δεν «πιάνει» καλό σήμα από το router, μπορείς απλά να πάρεις ένα range extender σαν αυτό της TP-Link και να επεκτείνεις το ασύρματο δίκτυο στο δωμάτιο που σε ενδιαφέρει!

Τώρα που λύσαμε το μεγάλο θέμα «σύνδεση», ήρθε η ώρα της τηλε-διάσκεψης! Μη βασίζεσαι στην μικροσκοπική κάμερα που έχει το laptop σου - μια σύγχρονη webcam είναι απαραίτητη έτσι ώστε η εικόνα σου να φτάνει στους συνεργάτες σου με καλή ποιότητα και μεγάλη ανάλυση. Αν θέλεις Full HD, τότε δες την Logitech C922, η οποία είναι φτιαγμένη για streaming και ζωντανές μεταδόσεις. Αν θες κάτι πιο οικονομικό, τότε η Creative Live! Cam είναι ακριβώς αυτό που ψάχνεις!

Και πάμε στο θέμα του ήχου: μη ψάχνεσαι με τα μικρόφωνα του laptop ή της κάμερας. Αυτό που χρειάζεται είναι ένα κατευθυντικό μικρόφωνο, το οποίο θα «πιάνει» τη δική σου φωνή και όχι των... παιδιών που παίζουν στο διπλανό δωμάτιο. Το Urban Revolt είναι αυτό που ψάχνεις και μάλιστα είναι πολύ οικονομικό, έρχεται με βάση και σε τρία χρώματα (μαύρο, άσπρο και μπλε) για να ταιριάζει με το γραφείο σου!

Και, τέλος, αν θέλεις οι συνομιλίες σου να μένουν στα δικά σου αυτιά και να μην ακούγονται σε όσους βρίσκονται σε ακτίνα λίγων μέτρων, τα ακουστικά Urban Revolt Over-Ear με ενσωματωμένο μικρόφωνο είναι ιδανικά για να κάνεις τις τηλε-διασκέψεις σου άνετα, με καθαρό ήχο και με ρυθμιστικό έντασης, χωρίς να κοστίζει μια περιουσία! Θα το βρεις σε λευκό και μαύρο για να επιλέξεις!

Λοιπόν, μένουμε και δουλεύουμε στο σπίτι. Με τους καλύτερους «βοηθούς» και δωρεάν παράδοση σε όλες τις παραγγελίες από το public.gr!