Apple WWDC 2020: Έρχεται online στις 22 Ιουνίου!

Περίληψη: Ο κορονοϊός μπορεί να άλλαξε εν μέρει τα σχέδια της Apple, αλλά δεν θα σταθεί εμπόδιο στο μέλλον του software της!

Η επέλαση του κορονοϊού οδήγησε στην ακύρωση πολλών και σημαντικών τεχνολογικών events. Στην περίπτωση της Apple δεν είχε ακριβώς την ίδια επίπτωση - αλλά δημιούργησε και εκεί προβλήματα. Το ετήσιο Worldwide Developers Conference της Apple, λοιπόν, που διεξάγεται κάθε Ιούνιο, θα διαδεχθεί και φέτος απλά υπό διαφορετικές συνθήκες.

Όπως είχε ανακοινώσει η Apple τον Μάρτιο, το WWDC 2020 θα άλλαζε πρόσωπο. Αντί για την ταυτόχρονη παρουσία χιλιάδων ανθρώπων σε έναν χώρο και το παράλληλο streaming μέσω internet, φέτος θα έχουμε την μετάδοση του event αποκλειστικά διαδικτυακά. Αυτό που δεν γνωρίζαμε ήταν η ημερομηνία διεξαγωγής. Αυτή οριστικοποιήθηκε τελικά και ανακοινώθηκε από την Apple. Το φετινό WWDC, λοιπόν, θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 22 Ιουνίου.

Παρότι δεν είχαμε την ακύρωση του WWDC 2020, είναι εμφανές ότι ο κορονοϊός πήγε αρκετά «πίσω» τη διοργάνωση. Η Apple μας έχει συνηθίσει στην διεξαγωγή του ετήσιου developer συνεδρίου της κατά τις αρχές του Ιουνίου. Η μεταφορά του συνεδρίου προς το τέλος του μήνα είναι σίγουρα αποτέλεσμα των προκλήσεων που παρουσιάζει η σημερινή κατάσταση. Όπως και να έχουν τα πράγματα, πάντως, ούτε ο κορονοϊός μπορεί να σταματήσει την Apple, η οποία στις 22 Ιουνίου θα μας παρουσιάσει το μέλλον των συσκευών της!

Τι περιμένουμε να δούμε στο WWDC 2020; Κυρίως λεπτομέρειες που αφορούν το software. Έχουμε να κάνουμε με συνέδριο για προγραμματιστές άλλωστε. Σίγουρα περιμένουμε να γνωρίσουμε τα χαρακτηριστικά των επόμενων εκδόσεων των iOS, iPadOS και Mac OS. Δεν αποκλείεται να έχουμε και hardware ανακοινώσεις, όμως, καθώς τα τελευταία χρόνια η Apple χρησιμοποιεί το WWDC ως ευκαιρία να παρουσιάσει νέες συσκευές.

Ό,τι κι αν ετοιμάζει η Apple για το φετινό WWDC θα το μάθεις εδώ, γι’ αυτό μείνε συντονισμένος στο Public Blog!