Βόλτα στην επιφάνεια του φεγγαριού σε ποιότητα 4K 60fps!

Περίληψη: Μέσα από πλάνα διαστημικών αποστολών, τα οποία έχουν γίνει upscale με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης, μπορείς να περιηγηθείς στο φεγγάρι σε ποιότητα 4K 60fps!

Το ταξίδι στο φεγγάρι δεν είναι ρεαλιστικό όνειρο για τη... συντριπτική πλειοψηφία του πληθυσμού, αλλά η τεχνολογία μπορεί να μας βοηθήσει να πάρουμε μια -έστω μικρή- ιδέα για το πώς θα ήταν αυτή η εμπειρία. Ο τρόπος για να το πετύχει αυτό είναι η χρήση πλάνων από παλιότερες αποστολές στη Σελήνη, τα οποία γίνονται upscale σε ποιότητα 4K 60 fps. Πάμε να δούμε τη διαδικασία αναλυτικά!

Το κανάλι Dutchsteammachine στο YouTube πήρε πλάνα από το αρχείο της NASA από την τελευταία φορά που ο άνθρωπος πάτησε στο φεγγάρι. Το υλικό ανήκει στην αποστολή Apollo 16 του 1972. Τα πλάνα από τον φυσικό δορυφόρο του πλανήτη μας έχουν τραβηχτεί πάνω στο σεληνιακό όχημα της NASA (Lunar Rover), το οποίο κατευθυνόταν προς το Σταθμό 4 της Σελήνης. Η καταγραφή είχε γίνει σε φιλμ 16 χιλιοστών και σε ρυθμό 12 καρέ ανά δευτερόλεπτο.

Video Duration
5:44


Αυτό το αρκετά χαμηλής ποιότητας υλικό πέρασε από το την πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης DAIN, η οποία αύξησε την ανάλυση σε 4K και το ρυθμό ανανέωσης σε 60fps χρησιμοποιώντας interpolation. Επιπλέον στο τελικό αποτέλεσμα έχει χρησιμοποιηθεί motion smoothing. Η τελευταία παρέμβαση αφορά τον ήχο, ο οποίος δεν ήταν συγχρονισμένος στα αρχικά πλάνα αλλά στο βίντεο που ανέβηκε στο YouTube συμβαδίζει με την εικόνα.

Το αποτέλεσμα είναι μια απόκοσμη εμπειρία, που σε κάνει να νιώθεις πως είσαι στην επιφάνεια του φεγγαριού. Το μόνο που θα μπορούσε να κάνει την εμπειρία ακόμα καλύτερη είναι να μπορούσες να ζήσεις την ίδια διαδρομή σε VR αλλά κάτι τέτοιο δεν είναι δυνατό αυτή τη στιγμή. Παρόλα αυτά, σου προτείνουμε να πατήσεις play στο βίντεο και να ζήσεις κι εσύ αυτή την εμπειρία. Για μέγιστη ικανοποίηση, βάλε το βίντεο να παίζει στη 4K τηλεόρασή σου ή σε ένα monitor με εξίσου μεγάλη ανάλυση, για να ζήσεις στον απόλυτο βαθμό την εμπειρία!