Δραμοινογνωσία 2022: Το φεστιβάλ κρασιού και στο Public Δράμας!

Περίληψη: Μετά από δύο χρόνια απουσίας, η Δραμοινογνωσία επέστρεψε! Το φεστιβάλ κρασιού της Δράμας είναι και πάλι εδώ και το Public Δράμας το γιορτάζει!

Η Δραμοινογνωσία είναι και πάλι εδώ, μετά από απουσία δύο ετών! Το 7ο φεστιβάλ κρασιού της Μακεδονικής πόλης ξεκίνησε στις 20 Μαΐου και συνεχίζεται μέχρι και την Κυριακή 29 Μαΐου. Αυτό είναι το μοναδικό φεστιβάλ για το κρασί που πραγματοποιείται στην Ελλάδα και η Δράμα δεν είναι τυχαία το «σπίτι» του. Με την παρουσία πολλών οινοποιείων, μεγάλων αμπελώνων, μιας σχολής οινοποιίας και με βραβευμένες ετικέτες κρασιού από την περιοχή, η Δράμα έχει μετατραπεί σε κόμβο της οινοποιίας στη χώρα μας. Μέσα σε αυτό το κλίμα, το Public Δράμας δεν θα μπορούσε να μην συμμετέχει κι αυτό στη Δραμοινογνωσία 2022.

Η Δραμοινογνωσία 2022 περνά από το Public Δράμας

Από την πρώτη κιόλας μέρα του φεστιβάλ το Public Δράμας το υποδέχθηκε με τον πλέον κατάλληλο τρόπο. Μία έκπληξη περίμενε τους επισκέπτες του καταστήματος την Παρασκευή 20 Μαΐου. Μία ποικιλία κρασιών από το Κτήμα Τέχνη Οίνου και το Κτήμα Μανωλεσάκη υπήρχε στην είσοδο για να δοκιμάσουν όσοι βρέθηκαν στο Public Δράμας. Τα κρασιά των δύο κτημάτων έχουν λάβει πολλά βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς και αυτή ήταν μία τέλεια γευσιγνωστική εμπειρία για όσους βρέθηκαν στο κατάστημα. Και επειδή… μία ίσον καμία, τα κορυφαία αυτά κρασιά ήταν ξανά στην είσοδο του καταστήματος την Τρίτη 24 Μαΐου για να τα δοκιμάσουν ακόμα περισσότεροι άνθρωποι.

Στα πλαίσια του φεστιβάλ Δραμοινογνωσία 2022, όμως, οι δράσεις στο κατάστημα της Δράμας δεν σταμάτησαν εκεί! Εκτός από το κρασί αγαπάμε και την τεχνολογία και έτσι οι πρώτες τρεις μέρες του φεστιβάλ οίνου στην πόλη συνοδεύτηκαν από προσφορές. Στο Public Δράμας, από τις 19 μέχρι τις 21 Μαΐου όλες οι τηλεοράσεις άνω των 400€ ήταν διαθέσιμες με δώρο το ΦΠΑ! Η Δραμοινογνωσία είναι μία πολύ σημαντική εκδήλωση για τη Δράμα και δεν θα μπορούσαμε να μην τη στηρίξουμε με πολλούς τρόπους!

Δραμοινογνωσία 2022 – Το φεστιβάλ που έγινε θεσμός

Η ιστορία του φεστιβάλ κρασιού στη Δράμα είναι μόλις λίγων ετών. Η πρώτη Δραμοινογνωσία διεξήχθη το 2014 ενώ φέτος είναι η 7η διοργάνωση, με το φεστιβάλ να διεξάγεται πάντα τον Μάιο. Στα πλαίσια του φεστιβάλ γίνονται πολλές δράσεις σε όλη την πόλη αλλά και στην Περιφερειακή ενότητα της Δράμας γενικότερα. Φέτος, μάλιστα, παρότι το φεστιβάλ ξεκίνησε επίσημα στις 20 Μαΐου, δύο μέρες νωρίτερα, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων 2022, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «…… με τη δύναμη της μουσικής στον Οίκο των Μουσών…» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Δράμας, η οποία άνοιξε, έστω και ανεπίσημα, το φετινό φεστιβάλ.

Το φετινό «μενού» έχει πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες. Συναυλίες, εκθέσεις φωτογραφίας, ομιλίες, συνέδρια, εκδρομές και -προφανώς- φαγητό και κρασί. Η πόλη της Δράμας αποτελεί το επίκεντρο, αλλά οι εκδηλώσεις δεν περιορίζονται εκεί. Το τελευταίο Σαββατοκύριακο, 28 και 29 Μαΐου, πολλά οινοποιεία θα είναι ανοιχτά για το κοινό και θα μπορείς να ξεναγηθείς σε αυτά ή να πάρεις μέρος σε εκδηλώσεις όπως γευσιγνωσία κρασιών και μαγειρικά masterclasses.

Στη Δραμοινογνωσία 2022 επιστρέφει και το Wine Trail! Το Σάββατο 28 Μαΐου στις 10:00, με αφετηρία το κτίριο της Κοινότητας Αδριανής, θα δοθεί η εκκίνηση του 4ου Drama Wine Trail. Αυτός είναι ένας αγώνας ανώμαλου δρόμου 12 χιλιομέτρων μέσα στη φύση, ο οποίος περνά από αμπελώνες και οινοποιεία. Οι δρομείς έχουν έτσι την ευκαιρία να απολαύσουν την ανοιξιάτικη φύση δίπλα στη γη που παράγει τα κορυφαία κρασιά που σκοπό έχει να αναδείξει η Δραμοινογνωσία. Ο αγώνας έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα και στόχος του είναι η ανάδειξη των αμπελώνων και την οινοποιείων της Δράμας.

Κάθε χρόνο η Δραμοινογνωσία συγκεντρώνει επισκέπτες από όλη την Ελλάδα, από φοιτητές μέχρι επαγγελματίες του χώρου, και το κρασί είναι ο πρωταγωνιστής των ημερών. Αν είσαι στη Δράμα δεν χρειάζεσαι εμάς για να το μάθεις, σίγουρα απολαμβάνεις τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ εδώ και μέρες. Αν αγαπάς το κρασί και λείπεις όμως, οι εκδηλώσεις του τελευταίου Σαββατοκύριακου πιστεύουμε πως είναι αρκετές για να σε πείσουν να κάνεις το ταξίδι στη Δράμα!