Καλοκαίρι στη βεράντα: έπιπλα και ιδέες για χαλάρωση!

Περίληψη: Καλοκαίρι, εκτός από παραλία και κοκτέιλς, σημαίνει βραδιές με φίλους στη βεράντα, μπάρμπεκιου στον κήπο...

Καλοκαίρι, εκτός από παραλία και κοκτέιλς, σημαίνει βραδιές με φίλους στη βεράντα, μπάρμπεκιου στον κήπο και χαλάρωμα στην αυλή. Η εποχή που περίμενες τόσους μήνες επιτέλους έφτασε κι εσύ είσαι πανέτοιμος να την υποδεχθείς. Συμβαίνει το ίδιο και με τον χώρο σου όμως;

Δεν υπάρχει ιδανικότερη αφορμή για να εξοπλίσεις το σπίτι σου με τα κατάλληλα έπιπλα, διακοσμητικά και αξεσουάρ, έτσι ώστε τα καλοκαιρινά σου μεσημέρια, απογεύματα και βράδια να σου μείνουν αξέχαστα!

Έπιπλα για ατελείωτο χαλάρωμα

Φέτος το καλοκαίρι πέρασέ το με τα αγαπημένα σου πρόσωπα! Για να είναι όμως όλοι ευχαριστημένοι, φρόντισε να είναι άνετοι! Πώς θα το κάνεις αυτό; Σε πρώτη φάση προμηθεύσου τα κατάλληλα έπιπλα, δηλαδή καναπέδες κατάλληλους για εξωτερικούς χώρους όπως κήπους και βεράντες. Αν θες κάτι πιο ολοκληρωμένο, μπορείς να κοιτάξεις για σετ επίπλων – σε κάθε περίπτωση ωστόσο μπορείς να πλαισιώσεις ό,τι κι αν προτιμήσεις με μαξιλάρια για ακόμα μεγαλύτερη άνεση.

Μια καλή ιδέα θα ήταν επίσης να επενδύσεις σε ένα κιόσκι έτσι ώστε εσύ και η παρέα σου να παραμένετε προστατευμένοι από τις ακτίνες του ήλιου ανά πάσα ώρα και στιγμή. Αν μάλιστα ο κήπος ή η βεράντα σου διαθέτει επαρκή χώρο και τη σωστή διαμόρφωση, τότε κάνε την κίνηση-ματ με μια αιώρα για ακόμα πιο χαλαρές καταστάσεις –θα γίνει, εγγυημένα, η ατραξιόν του σπιτιού σου!

Η λίστα του ψήστη

Καλοκαίρι με άδειο στομάχι δε λέει όμως, γι' αυτό ήρθε η ώρα να αποδείξεις σε όλους το ταλέντο σου στο barbeque! Ήρθε η ώρα να ξεφορτωθείς εκείνη την προϊστορική ψησταριά που δεν ξέρεις καν αν λειτουργεί ακόμα και να την αντικαταστήσεις με μία που θα κάνει τη ζωή σου ευκολότερη –μην ξεχάσεις το κάλυμμα!

Η βασική επιλογή που θα κληθείς να κάνεις, αφορά τον τύπο της ψησταριάς: κάρβουνου, υγραερίου ή ηλεκτρική; Οι πρώτες θέλουν τον χρόνο και την τεχνική τους, όμως εξασφαλίζουν κορυφαία γεύση. Οι ψησταριές υγραερίου είναι πανεύκολες στη χρήση, εγγυώνται άμεσα αποτελέσματα και καθαρίζονται εύκολα, ωστόσο απαιτούν ειδική προσοχή. Όσο για τις ηλεκτρικές, είναι απλές και αποτελεσματικές χωρίς να ξεχωρίζουν όμως κάπου αλλού.

Φυσικά η ψησταριά από μόνη της δεν αρκεί, αφού χρειάζεται και τα κατάλληλα εργαλεία και αξεσουάρ αλλά είμαστε σίγουροι πως δε θα σου ξεφύγουν!

Φτιάξε ατμόσφαιρα με τη σωστή διακόσμηση

Έχοντας φροντίσει για την άνεση και το γεύμα των καλεσμένων σου, ήρθε η ώρα να κάνεις το ίδιο και για την αισθητική του χώρου σου διακοσμώντας τον κατάλληλα. Δε χρειάζεται κάτι το εξεζητημένο: το μυστικό των τέλειων καλοκαιρινών βραδιών κρύβεται στη λιτότητα και τις λεπτομέρειες. Δημιούργησε ατμόσφαιρα αντικαθιστώντας τα φώτα με κεριά και φαναράκια. Πρόσθεσε προσεκτικά διαλεγμένες πινελιές με διακοσμητικά βάζα τα οποία μπορείς να γεμίσεις με λουλούδια και δώσε του πνοή με κομψά αρωματικά χώρου.

Ό,τι κι αν διαλέξεις, το βασικό είναι να αποπνέει το στυλ και την αισθητική σου. Σε τελική ανάλυση, ο χώρος που θες να δημιουργήσεις θα πρέπει να εμπνέει και να χαλαρώνει πρώτα εσένα και μετά όλους σου τους καλεσμένους. Βάλε το προσωπικό σου γούστο, άφησε τη φαντασία σου να οργιάσει και ζήσε ακόμα και στον χώρο σου ένα καλοκαίρι που θα θυμάσαι για πάντα!