Καλοκαιρινά παιχνίδια στην παραλία με ασφάλεια

Περίληψη: Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια μέρα στην παραλία! Για μικρούς και μεγάλους! Ο...

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια μέρα στην παραλία! Για μικρούς και μεγάλους! Ο ήλιος, τα παιχνίδια στην άμμο δίνουν χαρά και αναζωογονούν. Μη διστάζετε λοιπόν να παίρνετε τα παιδιά και με την πρώτη ευκαιρία να πηγαίνετε στην παραλία που έχετε επιλέξει για κολύμπι και παιχνίδι.

Ωστόσο, η θάλασσα είναι απρόβλεπτη και χωρίς τις απαραίτητες προφυλάξεις μπορεί να γίνει επικίνδυνη. Από μικρή ηλικία πρέπει να μαθαίνουμε στα παιδιά ότι πρέπει να σέβονται το νερό και ότι δεν μπορούν να μπουν στην θάλασσα χωρίς την επιτήρηση από ενήλικα ή την συνοδεία ενός ενήλικα.

Διαβάστε τα παρακάτω μέτρα ασφαλείας, προτού επισκεφθείτε την παραλία με τα παιδιά σας, για να είστε όλοι χαρούμενοι και πάνω απ' όλα ασφαλείς:

Αποφύγετε τα θαλάσσια ρεύματα

Αναγνωρίστε τα επικίνδυνα κύματα και ρεύματα της θάλασσας, εκεί όπου το νερό συνήθως αποχρωματίζεται ή αφρίζει. Είναι πιθανό να σας τραβήξουν μακριά από την παραλία, σε βαθύτερα νερά. Εάν βρεθείτε μέσα σε ένα ρεύμα νερού μαζί με το παιδί σας, κολυμπήστε παράλληλα με την ακτή και μόλις βγείτε από αυτό κινηθείτε διαγώνια προς αυτή.

Τηρείτε τους κανόνες ασφαλείας

Φροντίστε να τηρείτε όλες τις προειδοποιητικές πινακίδες και σημαίες μέσα και έξω από τη θάλασσα. Είναι τοποθετημένες ώστε να μας ενημερώνουν για τις συνθήκες ασφαλείας στην ακτή και μέσα στο νερό. Για διευκρινίσεις σχετικά με την ερμηνεία τους, μπορείτε να απευθυνθείτε σε κάποιον ναυαγοσώστη.

Προσοχή στα σπασμένα γυαλιά

Τα γυμνά πατουσάκια του παιδιού σας μπορούν να γίνουν τέλειος στόχος για σπασμένα αντικείμενα από γυαλί ή άλλα σκουπίδια που δυστυχώς συναντάμε στην παραλία. Φροντίστε να μην περπατάει ξυπόλυτο στη διαδρομή από το αυτοκίνητο μέχρι την ακτή, αλλά ούτε όταν παίζει με την άμμο.

Δεν αφήνουμε ούτε ένα σκουπιδάκι

Το καλύτερο μάθημα για την προστασία του περιβάλλοντος τα παιδιά θα το λάβουν από το δικό μας παράδειγμα. Φροντίζουμε επομένως να έχουμε πάντα μαζί μας μια άδεια σακούλα στην οποία θα βάλουμε όλα τα σκουπίδια μας φεύγοντας και θα τα αφήσουμε έπειτα σε έναν μεγάλο κάδο. Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να μάθουν από μικρά ότι περνάμε καλά σε ένα μέρος και όταν φεύγουμε το αφήνουμε πάντα καθαρό.

Μην ξεχνάτε το αντηλιακό

[caption id="attachment_34061" align="alignnone" width="460"]Το απορριματοφόρο της Green Toys είναι το ιδανικό παιχνίδι για την παραλία! Καθαρές ακτές με το απορριματοφόρο Green Toys! Επειδή θα ξεχαστεί με το παιχνίδι, φορέστε του αντηλιακό![/caption]

Το αντηλιακό προστατεύει όλη την οικογένεια από τις βλαβερές ακτίνες UVA και UVB, που είναι ικανές να οδηγήσουν σε ηλιακά εγκαύματα και καρκίνο του δέρματος. Μην ξεχνάτε να εφαρμόζετε την αντηλιακή κρέμα αρκετές φορές στο παιδικό δερματάκι, ειδικά αφού βγει από το νερό και αρχίσει το παιχνίδι στην άμμο. 

Προσοχή στα άγνωστα νερά

Μια παραλία που επισκέπτεστε για πρώτη φορά, μπορεί να εγκυμονεί πολλούς κινδύνους. Κάντε μια μικρή έρευνα για την παραλία, ρωτώντας τους κατοίκους της περιοχής για τα νερά της, κι αν δεν είστε σίγουροι ότι μπορείτε να βουτήξετε, είναι προτιμότερο να παραμείνετε στην αμμουδιά κι εσείς και τα παιδιά σας.

Μιλήστε με το ναυαγοσώστη

Μπορεί να νομίζετε ότι η δουλειά του ναυαγοσώστη είναι απλή, αλλά δεν θα πρέπει να την υποτιμάτε. Είναι ειδικοί και θα πρέπει να το σεβαστούμε αυτό. Ρωτήστε τους ποιο είναι το ασφαλέστερο μέρος για κολύμπι για τα παιδιά και ζητήστε του να σας επισημάνει τυχόν επικίνδυνα σημεία. Αν χρειαστεί να φύγετε για πολύ λίγο από την παραλία, ενημερώστε τον ναυαγοσώστη, ώστε να έχει συνεχώς το νου του στο παιδί σας μέχρι να επιστρέψετε.

Πάνω απ’ όλα η δική σας προσοχή!

Όταν πηγαίνετε στην παραλία -ή οπουδήποτε αλλού- με τα παιδιά σας, είστε ο μόνος υπεύθυνος όσον αφορά την ασφάλειά του. Πρέπει συνεχώς να είστε σε επιφυλακή. Εάν το παιδί σας είναι κοντά στο νερό, θα πρέπει κι εσείς να είστε από πίσω του. Αρκεί να πάρετε το βλέμμα σας από επάνω του για 10 δευτερόλεπτα, μέχρι να συμβεί το κακό. Θεωρήστε τους ναυαγοσώστες ως την τελευταία σας επιλογή, όταν πρόκειται για την ασφάλεια των παιδιών σας.

Απίθανα παιχνίδια στην παραλία

Εμείς θα σας προτείνουμε τα πιο διασκεδαστικά και ασφαλή παιχνίδια που θα παρατείνουν τις ώρες της χαράς δίπλα στη θάλασσα.Το απορριμματοφόρο της Green Toys έχει ανάκληση και είναι ιδανικό παιχνίδι και για την παραλία! Δεν έχει μεταλλικά στοιχεία και γι' αυτόν το λόγο είναι ιδανικό ακόμα και για πολύ μικρές ηλικίες.[caption id="attachment_34060" align="alignnone" width="517"]Ατελείωτο παιχνίδι με το Super Soaker Alpha Fire! Ατελείωτο παιχνίδι με το Super Soaker Alpha Fire![/caption]Το νεροπίστολο Nerf Super Soaker Alpha Fire, δεν χρειάζεται άντληση, εκτοξεύει 3 δέσμες νερού ταυτόχρονα από τα 6 μέτρα και μπορείτε να τον βρείτε εδώ!Απλά γέμισε τον εκτοξευτή χωρητικότητας 207ml με νερό και μπουγέλωσε τον στόχο σου.Τα κουβαδάκια της Green Toys είναι έτοιμα να χτίσουν αμέτρητα κάστρα στην παραλία! Το σετ περιλαμβάνει κουβαδάκι, φτυάρι, τσουγκράνα και φόρμα για κάστρο.Το υποβρύχιο της Green Toys προσφέρεται για πολύ παιχνίδι. Παράγεται από 100% ανακυκλωμένο πλαστικό και δεν διαθέτει κανένα μεταλλικό στοιχείο, καθιστώντας το φιλικό ακόμα και για πολύ μικρές ηλικίες. Είναι σχεδιασμένο ώστε να επιπλέει, η καμπίνα ανοίγει ώστε να καθαρίζεται εύκολα, πλένεται και στο πλυντήριο πιάτων και είναι ιδανικό παιχνίδι για την μπανιέρα και τη θάλασσα![caption id="attachment_34063" align="alignnone" width="550"]Το σωσίβιο-γιλέκο Sevylor Puddle Jumper Deluxe Fairy θα το λατρέψετε! Το σωσίβιο-γιλέκο Sevylor Puddle Jumper Deluxe Fairy θα το λατρέψετε![/caption]Τέλος, τα νέα καλοκαιρινά προϊόντα που θα βρείτε στο Public έρχονται να σας καθηλώσουν σε ατελείωτο παιχνίδι! Μέσα σε αυτά μπορείτε να βρείτε το σωσίβιο SEV PUDDLE JUMPER DELUXE PIRATE, FAIRY και FROG και τα μοναδικά νεροπίστολα SUPER SOAKER BREACH BLAST και STAR WARS ALIEN SIDEKICK.Καλό σας καλοκαίρι !