Καλοκαιρινές αποδράσεις στην Ευρώπη: Ρώμη

Περίληψη: Για πολλά χρόνια η Ρώμη έμοιαζε να βρίσκεται σε λήθαργο. Οι πολλοί έλεγαν πως ένοιωθε...

Για πολλά χρόνια η Ρώμη έμοιαζε να βρίσκεται σε λήθαργο. Οι πολλοί έλεγαν πως ένοιωθε σίγουρη για τον εαυτό της. Αλλά, όσοι την ήξεραν λίγο παραπάνω, επέμεναν ότι δεν “κοιμάται” αλλά προετοιμάζεται. Και βέβαια, δεν θα ξεχάσετε να πάρετε έναν έντυπο ταξιδιωτικό οδηγό, γιατί… ταξίδι χωρίς το κατάλληλο guide, δε νοείται!Eyewitness Travel Guide: RomeNational Geographic Traveler: RomeRome City Map

Check in

Στο Regina Hotel Baglioni, πάνω στη Via Veneto, το δρόμο-συνώνυμο της dolce vita στην Αιώνια Πόλη (Via Veneto 72, τηλ.: 0039 06 4211111, www.baglionihotels.com). Στο κομψό Hotel d'Inghilterra, που στεγάζεται σε ένα palazzo του 17ου αιώνα, ένα βήμα από την Piazza di Spagna (Via Bocca di Leone 14, τηλ.: 0039 06 699 811 http://hoteldinghilterra.warwickhotels.com). Στο St. Regis Grand Hotel στην καρδιά του εμπορικού κέντρου της πόλης (Via Vittorio Emanuele Orlando 3, τηλ.: 0039 06 47091 http://stregisgrand.hotelinroma.com).

Πού να φάτε

Πρωινό Πιείτε τον πρώτο εσπρέσο της ημέρας κοντά στο Πάνθεον, στο Sant’Eustachio Il Caffè, (Piazza Sant'Eustachio 82, santeustachioilcaffe.it). Γλυκαθείτε με παγωτό στο Gelateria del Teatro (Via dei coronari 65-66).Μεσημεριανό στο Marzapane για δημιουργικά πιάτα από τη Σικελία (Via Velletri 39, www.marzapaneroma.com). Στο Roscioli, που συνδυάζει εστιατόριο, ντελικατέσεν και wine bar (Via dei Giubbonari 21, www.salumeriaroscioli.com).Βραδινό στο Porto Fluviale, με πολλές επιλογές για φαγητό και ποτό - από τρατορία και tapas bar μέχρι tea room- σε μια ανακαινισμένη παλιά αποθήκη (Via del Porto Fluviale, www.portofluviale.com). Το Enoteca Ferrara, είναι στην ουσία τρία εστιατόρια σε ένα: μια χαλαρή τρατορία, ένα cozy wine bar κι ένα ατμοσφαιρικό εστιατόριο ιδανικό για δείπνο (Piazza Trilussa 41, www.enotecaferrara.it).Ποτό Το Caffe Della Pace αποτελεί κοινό μυστικό της ρωμαϊκής ελίτ για aperitivo και κουβέντα (Via della Pace 3-7, www.caffedellapace.it). Στο στιλάτο Freni e Frizioni, θα πιείτε το κοκτέιλ σας ή ένα κρασί από την Τοσκάνη κοιτώντας τον Τίβερη (Via del Politeama 4-6, www.freniefrizioni.com).

Τι να κάνετε

Επισκεφθείτε το θρυλικό Κολοσσαίο που συνεχίζει να αποτελεί το σημαντικότερο αξιοθέατο της Ρώμης (www.archeoroma.beniculturali.it, καθημερινά 08:30-18:00, είσοδος €12). Περπατήστε στη γειτονιά Monti, μία από τις πιο γοητευτικές και αυθεντικές γωνιές της Ρώμης. Ρώμη ίσον βέσπα, γι’ αυτό νοικιάστε μία από το Barberini Scooters κοντά στην Piazza di Spagna (Via della Purificazione 84, τηλ.: 0039 064885485, www.rentscooter.it ). Δείτε το ηλιοβασίλεμα από τους κήπους του Pincio, πάνω από την Piazza del Popolo.Βόλτα στο Testaccio, την παλιά γειτονιά χασάπηδων- το μέρος όπου γεννήθηκε η cucina romana, η αυθεντική δηλαδή ρωμαϊκή κουζίνα. Θαυμάστε την μπαρόκ ομορφιά της Piazza Navona με το εντυπωσιακό σιντριβάνι του Μπερνίνι και, λίγο πιο πέρα, στην Piazza della Rotonda, τον τεράστιο τρούλο του Πάνθεον. Από εκεί περπατήστε δέκα λεπτά για να δείτε τη Fontana di Trevi, το πιο διάσημο σιντριβάνι της ιταλικής πρωτεύουσας.Επισκεφθείτε το Maxxi, το πιο φιλόδοξο μουσείο σύγχρονης τέχνης της πόλης, σχεδιασμένο από τη Zaha Hadid (Via Guido Reni 4, www.fondazionemaxxi.it, καθημερινά 11:00-19:00 εκτός Δευτέρας). Κοντά στην Piazza Navona, η via del Governo Vecchio είναι ένας από τους πιο ιδιαίτερους εμπορικούς δρόμους της πόλης, γεμάτος από ψαγμένες μπουτίκ και καταστήματα με vintage ρούχα και κάθε λογής μικρούς θησαυρούς. Βόλτα στο Τravestere, το πρώην γκέτο της εργατικής τάξης, στη δυτική πλευρά του Τίβερη, που μετατράπηκε με τα χρόνια σε μια σικ και ζωντανή περιοχή με έντονο ιστορικό άρωμα.