What's new.
Κάποιο βιβλίο μιλάει για σένα. Το έχεις διαβάσει;
share mail icon share facebook icon share twitter icon share google plus icon
> Κάποιο βιβλίο μιλάει για σένα. Το έχεις διαβάσει;

Κάποιο βιβλίο μιλάει για σένα. Το έχεις διαβάσει;

Μια πρωτοβουλία των καταστημάτων Public για την διάδοση της ανάγνωσης, υπό την αιγίδα του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου (ΕΚΕΒΙ)

Τα καταστήματα Public ξεκινούν μια εκστρατεία φιλαναγνωσίας με στόχο την διεύρυνση του αναγνωστικού κοινού, την αφύπνιση του μη ενεργού αναγνώστη, την ενδυνάμωση του ρόλου του βιβλίου και την ανάδειξή του ως μέσο ψυχαγωγίας στην καθημερινότητά μας.

Με κεντρικό μήνυμα «Κάποιο βιβλίο μιλάει για σένα; To έχεις διαβάσει;», η εκστρατεία των Public στοχεύει στο να παρακινήσει κάθε άνθρωπο να ανακαλύψει το βιβλίο που τον εκφράζει και να απολαύσει το ταξίδι μέσα στις σελίδες του. Η δράση τελεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου.

Η  εκστρατεία των Public καλεί σε συμμετοχή όλους τους φυσικούς συνεργάτες της : εκδότες, συγγραφείς, μεταφραστές, επιμελητές, βιβλιοθήκες, λέσχες ανάγνωσης και σχετικούς φορείς του χώρου του βιβλίου, καθώς και όποιον αγαπάει τα βιβλία.

Σε αυτό το πλαίσιο τα Publicπρόκειται να :

 • προσφέρουν δωρεάν 10.000 βιβλία σε κοινωφελή Ιδρύματα
 • δημιουργήσουν βιβλιοθήκες σε χώρους αναμονής (τράπεζες, νοσοκομεία)
 • ενδυναμώσουν τις θεματικές εκδηλώσεις τους
 • ξεκινήσουν πρωτότυπες και μοναδικές δράσεις προώθησης του βιβλίου στο διαδίκτυο
 • οργανώσουν σχετικά σεμινάρια
 • αναπτύσσουν δράσεις ανταλλαγής βιβλίων
 • διοργανώνουν για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε κεντρικά σημεία πόλεων, μια βραδιά στα πρότυπα του World Book Night, ενός θεσμού ήδη πετυχημένου στο εξωτερικό.

Ο κ. Βασίλης Βασιλείου, εμπορικός διευθυντής βιβλίου των Public ανέφερε σχετικά, «Βάσει των στοιχείων της πρόσφατης πανελλήνιας έρευνας του ΕΚΕΒΙ για την αναγνωστική συμπεριφορά κατά το 2010, αλλά και αξιοποιώντας την ραγδαία εξελισσόμενη  σχέση μας με το αναγνωστικό κοινό, στα Public θεωρούμε ότι μέσα από αυτή την εκστρατεία θα διευρύνουμε το αναγνωστικό κοινό δημιουργώντας νέους αναγνώστες και θα ενδυναμώσουμε τη συνήθεια της ανάγνωσης στο υφιστάμενο παραδοσιακό κοινό του βιβλίου».

Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα από την κοινότητα των εκδοτών, προσεγγίζουμε και διερευνούμε συνεργασίες με φορείς και προσωπικότητες, για να λειτουργήσουν ως πρεσβευτές της εκστρατείας ανάγνωσης διαδίδοντας το μήνυμά της! Ήδη, έχουμε την υποστήριξη των: Αναστάση Βιστωνίτη, Λένας Διβάνη, Άλκης Ζέη, Ανδρέα Μήτσου, Αλέξη Σταμάτη, Πέτρου Τατσόπουλου, Ευγένιου Τριβιζά, Αλέξη Ζήρα, Κωνσταντίνου Τζούμα, Αναστασίας Μουτσάτσου και πολλών άλλων.

Το 1ο κατάστημα Public ξεκίνησε τη λειτουργία του το 2005 στη Θεσσαλονίκη. Τότε, το τμήμα του βιβλίου παρείχε τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε 100.000 τίτλους ελληνικής και ξένης βιβλιογραφίας. Σήμερα, έξι χρόνια μετά κι έχοντας συμπληρώσει τα 11 καταστήματα, η αλυσίδα καταστημάτων Public διαθέτει 200.000 τίτλους βιβλίων οι οποίοι είναι επίσης διαθέσιμοι κι από το ηλεκτρονικό της κατάστημα www.public.gr. Η μεγάλη ποικιλία, η δυνατότητα παραγγελίας οποιουδήποτε βιβλίου κυκλοφορεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, η σωστή εξυπηρέτηση από ένα πολύ καλά ενημερωμένο προσωπικό που αγαπά το βιβλίο και η συνεχής προσφορά προνομίων στον επισκέπτη, έχουν φέρει την αλυσίδα πολύ ψηλά στην προτίμηση του αναγνωστικού κοινού.

Με στόχο την περεταίρω ενίσχυση της σχέσης τους με το αναγνωστικό κοινό τα Public υλοποιούν ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων για το βιβλίο με προσκεκλημένους σημαντικούς Έλληνες και ξένους συγγραφείς κι επιστήμονες. Μεταξύ άλλων, τα Public έχουν φιλοξενήσει το Νικόλαο Χρηστάκη, τον Paul Krugman, το Jorge Bucay, τη Victoria Hislop, τον Maurice Attia, τον Ian Rankin, την Thea Halo, το Σταύρο Θεοδωράκη, τον Απόστολο Δοξιάδη, τη Λένα Διβάνη, τη Σώτη Τριανταφύλλου, τον Ευγένιο Τριβιζά, τον Τίτο Πατρίκιο, τον Βασίλη Βασιλικό, την Ελένη Πριοβόλου, τον Τάκη Θεοδωρόπουλο, τον Γιώργο Σκαμπαρδώνη, τον Άρη Σφακιανάκη, την Αμάντα Μιχαλοπούλου, τον Αλέξη Σταμάτη, τον Κωσταντίνο Τζούμα, τον Πέτρο Τατσόπουλο, την Ιωάννα Καρυστιάνη  και πολλούς άλλους.

Συνολικά, αναφέρεται ότι το 2010 πραγματοποιήθηκαν 100 εκδηλώσεις βιβλίου τις οποίες παρακολούθησαν 8.000 παρευρισκόμενοι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα πλαίσια της εκστρατείας έχει γίνει προσέγγιση και σε άλλες εταιρίες που μπορούν να συμμετέχουν στη διάδοση του μηνύματος.

Παρακαλούμε όποιον θέλει να συμμετάσχει είτε ιδιωτικά, είτε εκπροσωπώντας κάποια εταιρία να απευθυνθεί στο email: brc@odv.gr.

Tags:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

 

Σχετικές ειδήσεις

  Copyright © 2019 Publicworld S.A.
  Public Blog