«Κάπταιν»: Η μεγάλη επιστροφή του Στέφανου Ξενάκη

Περίληψη: Yπάρχουν δύο κυρίαρχες απόψεις για τα αναγνώσματα του καλοκαιριού: από τη μια το αστυνομικό μυθιστόρημα,...

Yπάρχουν δύο κυρίαρχες απόψεις για τα αναγνώσματα του καλοκαιριού: από τη μια το αστυνομικό μυθιστόρημα, με πολλές διαφορετικές σχολές γραφής και πολλές γενιές αναγνωστών, από την άλλη τα βιβλία που, μαζί με τη λασκάδα των διακοπών, αφήνουν περιθώρια για λίγη παραπάνω σκέψη, ενδοσκόπηση και, γιατί όχι, την ευκαιρία να γνωρίσουμε την καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας.

Μια τέτοιου τύπου πραγματικά αξιόλογη πρόταση για το φετινό καλοκαίρι είναι το «Κάπταιν» του Στέφανου Ξενάκη, τον οποίο γνωρίσαμε και αγαπήσαμε με το περίφημο «Δώρο»: «Μια συλλογή 101 ιστοριών από τη ζωή μου, από αυτές που συμβαίνουν σε όλους μας, αλλά συχνά προσπερνάμε. Από αυτές που κρύβουν μέσα τους όλο το νόημα της ζωής».

Η ανυπομονησία για το επόμενο βήμα ήταν μεγάλη. Η επιστροφή του Ξενάκη με το «Κάπταιν», του οποίου η ανάγνωση αποτελεί το ισοδύναμο ενός σεισμού εντός μας, αποτελεί την απάντηση σε όλους όσοι ανέμεναν κάτι εξίσου συνταρακτικό.

Στόχος του βιβλίου αυτού είναι να σε κάνει να αναθεωρήσεις τη σχέση με τους δικούς σου γονείς, είτε είναι ζωντανοί είτε όχι. Αυτό όμως που σίγουρα θα πετύχει είναι να σε κάνει να αναθεωρήσεις τη σχέση με τον γονιό που κρύβεις μέσα σου. Γιατί τι είναι αυτό που μένει τελικά όταν αφήνουμε πίσω μας τη ζωή; «Θύμησες, μυρωδιές κι αγκαλιές θα αφήσεις πίσω. Κι αγάπη. Μπόλικη αγάπη!»

Για μια πρώτη ενδεικτική επαφή με το νέο βιβλίο «Κάπταιν» του Σ. Ξενάκη, το Public εξασφάλισε στους φίλους αναγνώστες κάποια κεφάλαια για αποκλειστική προδημοσίευση:

Πρόλογος

Μόνο μπροστά

Οι γονείς μας

Μπαμπά…

Τι είναι μπαμπάς;

Το Public, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Keybooks, χαρίζουν σε πέντε (5) τυχερούς πέντε (5) αντίτυπα του βιβλίου «Κάπταιν». Ο διαγωνισμός θα λήξει τη Δευτέρα 10 Ιουνίου. Πολλαπλές συμμετοχές δεν λαμβάνονται υπόψιν.

Η κλήρωση έγινε και οι νικητές είναι

Μάριος Δόκου

Μαρία Καλέμη

Δημήτρης Στράτης

Παναγιώτης Στογιάννης

Ευγενία Πρέπη