Καταιγισμός από τη Nokia στην IFA: Ανακοίνωσε 2 νέα smartphone και 3 κινητά απλής χρήσης

Περίληψη: Η IFA 2019 δεν έχει αρχίσει καλά-καλά αλλά οι εταιρίες σπεύδουν να ανακοινώσουν τις καινούργιες...

Η IFA 2019 δεν έχει αρχίσει καλά-καλά αλλά οι εταιρίες σπεύδουν να ανακοινώσουν τις καινούργιες τους συσκευές στο Βερολίνο. Μία μέρα πριν η έκθεση ανοίξει επίσημα τις πύλες της είχαμε event από πολλές εταιρίες. Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα ήταν το event της Nokia στο οποίο παρουσιάστηκαν, όχι ένα, όχι δύο, αλλά… 5 καινούργιες συσκευές.

Η σημαντικότερη ανακοίνωση ήταν αυτή για τα καινούργια της smartphone. Τα δύο νέα smartphone που έκαναν ντεμπούτο στην IFA είναι το Nokia 7.2 και το Nokia 6.2. Και οι δύο συσκευές ανήκουν στην μεσαία κατηγορία, προσφέροντας ένα πολύ ανταγωνιστικό πακέτο χαρακτηριστικών το οποίο για πρώτη φορά περιλαμβάνει τριπλή κάμερα.

Το Nokia 7.2 είναι η δυνατότερη από τις δύο επιλογές. Εξοπλίζεται με Snapdragon 660 επεξεργαστή, 4 ή 6GB RAM και εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο 64 ή 128GB. Τα bezel έχουν μικρύνει αρκετά σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα και το ίδιο έχει γίνει και με το notch. Η 6,3 ιντσών οθόνη έχει πολύ μικρή εγκοπή για τη selfie κάμερα και διαθέτει ανάλυση Full HD+.

Η κάμερα εντός του notch του Nokia 7.2 είναι 20MP. Η κάμερα που έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον όμως βρίσκεται στην πλάτη της συσκευής. Εκεί, όπως είπαμε, θα υπάρχουν τρεις αισθητήρες. Ο κύριος είναι ανάλυση 48MP και αρκετά μεγάλο μέγεθος. Ο δεύτερος είναι ένας 8MP ευρυγώνιος, που προσφέρει οπτικό πεδίο 118ο, ενώ το σύστημα συμπληρώνει ο αισθητήρας απόστασης 5MP.

Η μπαταρία της συσκευής είναι πολύ ικανοποιητική με χωρητικότητα 3.500mAh. Αρχικά, θα κυκλοφορήσει με Android 9.0 Pie αλλά σύντομα θα πάρει και Android 10. Η Nokia έχει αποδειχθεί πολύ γρήγορη στην παροχή αναβαθμίσεων άλλωστε και το Nokia 7.2 είναι μέρος του προγράμματος Android One.

Περνάμε τώρα στο Nokia 6.2 το οποίο, σε πολλά, είναι ίδιο με το 7.2. Αυτά που δεν αλλάζουν μεταξύ των συσκευών είναι η οθόνη και η μπαταρία. Οι διαφορές εντοπίζονται στο chipset και στην κάμερα του Nokia 6.2.

Το Nokia 6.2, όντας οικονομικότερο, χρησιμοποιεί τον Snapdragon 636 ο οποίος θα συνοδεύεται από 3 ή 4GB RAM και 32 ή 64GB αποθηκευτικού χώρου. Στις κάμερες υπάρχουν δύο αλλαγές. Ο κύριος αισθητήρας είναι ανάλυσης 16MP, αλλά οι άλλοι δύο είναι ακριβώς οι ίδιοι. Η selfie κάμερα γνώρισε κι αυτή μία υποβάθμιση και από τα 20MP του 7.2 είναι τώρα στα 8MP. Το software είναι κι εδώ το ίδιο με Android 9.0 Pie διαθέσιμο αρχικά και το update να έρχεται αργότερα.

Εκτός από smartphone, το μενού είχε και τρεις κλασικές συσκευές από τη Nokia. Ένα flip phone, ένα σκληροτράχηλο κινητό και ένα κλασικό τηλέφωνο. Το Nokia 2720 είναι flip, διαθέτει KaiOS οπότε μπορεί να πάρει εφαρμογές, ενώ διαθέτει ακόμα και 4G. Το Nokia 800 έχει τέτοια αντοχή που και να θες δεν θα μπορείς να το καταστρέψεις και τρέχει KaiOS επίσης. Τέλος, είχαμε και την ανακοίνωση του Nokia 110, που αποτελεί την πιο οικονομική λύση της Nokia για κάποιον που θέλει ό,τι πιο βασικό από ένα τηλέφωνο.

Οι συσκευές αναμένεται να κυκλοφορήσουν σύντομα, οπότε μείνε συντονισμένος στο Public για να μάθεις πότε θα μπορείς κι εσύ να τις αποκτήσεις.