"Ο κύκλος της ασφάλειας" - Οι νικητές του διαγωνισμού

Περίληψη: Καθημερινά, τα παιδιά βρίσκονται εκτεθειμένα σε χιλιάδες ερεθίσματα από τον έξω κόσμο με αποτέλεσμα ο...

Καθημερινά, τα παιδιά βρίσκονται εκτεθειμένα σε χιλιάδες ερεθίσματα από τον έξω κόσμο με αποτέλεσμα ο ρόλος των γονιών να γίνεται ακόμα δυσκολότερος και περίπλοκος καθώς συνεχώς προσπαθούν τόσο να τα προστατέψουν όσο και τους προσφέρουν τα απαραίτητα εφόδια για τη ζωή τους. Σε αυτή τους όμως την προσπάθεια, υπάρχει κίνδυνος να παραβλέψουν αυτά που τα παιδιά έχουν πραγματικά ανάγκη για να νιώθουν συναισθηματικά ασφαλή σε όλη τους τη ζωή. Και εδώ έρχεται να τους βοηθήσει το βιβλίο των καταξιωμένων ψυχοθεραπευτών Kent Hoffman, Glen Cooper και Bert Powell, «Ο κύκλος της ασφάλειας», το οποίο παρουσιάζει μια διαφορετική προσέγγιση για την ενίσχυση της συναισθηματικής ασφάλειας των παιδιών. Ταυτόχρονα περιλαμβάνει απλές μα και ισχυρές στρατηγικές γονεϊκής φροντίδας που οι ίδιοι οι συγγραφείς έχουν διδάξει σε χιλιάδες οικογένειες και που για πρώτη φορά καταγράφονται σε αυτό το βιβλίο με τη μορφή αυτοβοήθειας.Μέσα από γλαφυρές ιστορίες και μοναδικά πρακτικά εργαλεία, αυτό το βιβλίο ανοίγει τον δρόμο για την ασφαλή προσκόλληση. Τα κλειδιά είναι η κατανόηση του εαυτού μας, η ευελιξία και η προθυμία μας να κάνουμε λάθη και να μάθουμε από αυτά. Στις σελίδες του βιβλίου μπορείτε να μάθετε:
  • Πώς να επιτυγχάνετε την ισορροπία ανάμεσα στη διαπαιδαγώγηση και την τάση για προστασία αφενός και στην ενίσχυση της ανεξαρτησίας του παιδιού σας αφετέρου.
  • Ποιες συναισθηματικές ανάγκες μπορεί να εκφράζει ένα βρέφος ή ένα μεγαλύτερο σε ηλικία παιδί όταν η συμπεριφορά του σας προβληματίζει.
  • Πώς η δική σας ανατροφή επηρεάζει τον τρόπο που μεγαλώνετε τα παιδιά σας και τι μπορείτε να κάνετε γι’ αυτό.
Τα Public σε συνεργασία με τις εκδόσεις Ίριδα σας δίνουν τη δυνατότητα να κερδίσετε ένα από τα οχτώ αντίτυπα του βιβλίου συμπληρώνοντας τη φόρμα που θα βρείτε παρακάτω. Ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί στις 10 Απριλίου.Πολλαπλές συμμετοχές δεν θα λαμβάνονται υπόψη.Ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε και οι νικητές είναι οι: Χριστίνα Κουτσοκώστα Αθανάσιος Δημητρίου Γεωργία Νάστου Νικόλαος Σμουλιώτης Όλγα Γιάννη Νικολέτα Κοσμαδάκη Δημήτρης Μπαρτσώτας Αμαντία Κλεμπετσάνη Σας ευχαριστούμε για τη συμμετοχή σας!