3 χρόνια αναβαθμίσεων Android θα προσφέρει η Xiaomi στη σειρά 11T

Περίληψη: Με ανυπομονησία περιμένουμε την ανακοίνωση των Xiaomi 11T και Xiaomi 11T Pro καθώς η Xiaomi υποσχέθηκε πως τα νέα smartphone θα λάβουν μεγάλο διάστημα υποστήριξης.

Στις 15 Σεπτεμβρίου η Xiaomi θα ανακοινώσει δύο νέα smartphones. Τα κινητά αυτά θα ανήκουν στη σειρά 11T και η κινέζικη εταιρία αποκάλυψε μία πολύ σημαντική πληροφορία για αυτά, πριν την επίσημη ανακοίνωσή τους. Η Xiaomi δεσμεύθηκε πως τα 11T και 11T Pro θα λάβουν τέσσερα χρόνια υποστήριξης λογισμικού! Οι καινούργιες συσκευές θα λαμβάνουν αναβαθμίσεις εκδόσεων Android για τρία χρόνια, ενώ για τέσσερα χρόνια θα λαμβάνουν ενημερώσεις ασφαλείας.

Η διάρκεια υποστήριξης λογισμικού είναι ένας από τους τομείς που το Android «πονάει» σε σχέση με το iPhone και για το λόγο αυτό πολλοί κατασκευαστές επενδύουν σε αυτό το κομμάτι το τελευταίο διάστημα. Η Samsung έχει και αυτή ανακοινώσει πως θα κρατήσει πολλά από τα smartphone της αναβαθμισμένα για τρία χρόνια με νέες εκδόσεις λογισμικού Android, ενώ το ίδιο είχε κάνει πρόσφατα και η Sony. Το ίδιο διάστημα υποστήριξης προσφέρει και η Google για τα Pixel smartphones.

Σε αντίθεση με τη Samsung όμως, που δεσμεύτηκε πως θα αναβαθμίσει και παλιότερες συσκευές, η υπόσχεση της Xiaomi αφορά μόνο τα νέα smartphone της σειράς 11T. Ο Albert Shan, Head of Product & Technology της Xiaomi International, δήλωσε πως η εταιρία αξιολογεί την πιθανότητα επέκτασης της υποστήριξης και σε προηγούμενα μοντέλα, αλλά υπενθύμισε πως αυτή η διαδικασία δεν είναι απλή υπόθεση. Οπότε δεν δεσμεύτηκε για επέκταση αυτής της πολιτικής αναβαθμίσεων και σε άλλα Xiaomi smartphones.

Η νέα πολιτική αναβαθμίσεων μας δημιουργεί ήδη μεγάλο ενδιαφέρον για τη σειρά Xiaomi 11T. Τα επερχόμενα smartphones θα λάβουν περισσότερη υποστήριξη από ποτέ και αν η Xiaomi κρατήσει την πετυχημένη συνταγή των οικονομικών κινητών με πολύ δυνατά χαρακτηριστικά, τότε τα Xiaomi 11T προβλέπεται να είναι πολύ ενδιαφέρουσες προτάσεις.

Μείνε συντονισμένος στο Public Blog για να γνωρίσεις τα νέα Xiaomi 11T μόλις αυτά ανακοινωθούν.