Black Friday 2023 οδηγός για smartphones: Επωφελήσου στο μέγιστο!

Περίληψη: Ανακάλυψε τον απόλυτο οδηγό επιβίωσης για τις αγορές σε κινητά για την Black Friday 2023! Μάθε πώς να κάνεις τις Black Friday αγορές σου με ένα κλικ εδώ!

Ε-ε-έρχεται. Ένας μήνας έμεινε και η μέρα που όλοι περιμένουμε στα τέλη Νοέμβρη θα φτάσει ξανά. Ποια είναι αυτή; Η Black Friday 2023 φυσικά! Ποια άλλη θα μπορούσε να είναι; Μία παράδοση που ξεκίνησε από την Αμερική τη φέραμε στα μέρη μας και από τότε, κάθε χρόνο αυτή την εποχή σκεφτόμαστε τα Black Friday deals. Οι προσφορές αυτής της περιόδου θα σου δώσουν για ακόμα μία χρονιά την ευκαιρία να αποκτήσεις προϊόντα τεχνολογίας σε χαμηλότερες τιμές, άρα είναι καιρός για νέο smartphone σε Black Friday τιμές. Για να πετύχεις τις καλύτερες τιμές δεν πρέπει να αφήσεις τα πράγματα στην τύχη. Αν έχεις σχέδιο θα σε βρει ο Δεκέμβριος με νέο smartphone! Πάμε να δούμε μαζί βήμα-βήμα τι πρέπει να κάνεις για να βγεις σίγουρα κερδισμένος.

Βήμα 1: Φτιάξε λίστα με το κινητά που ξεχωρίζεις

Σου έχει κολλήσει ένα μόνο smartphone και σκοπεύεις να περιμένεις μέχρι τελευταία στιγμή για να δεις αν θα είναι διαθέσιμο σε χαμηλότερη τιμή στη Black Friday; Λάθος τακτική! Μπορεί να μην έρθει ποτέ η προσφορά που θες, οπότε θα πάει χαμένη η τόση ανυπομονησία για τη Black Friday. Η πιο σωστή στρατηγική για να βγεις κερδισμένος στη Black Friday 2023 είναι να φτιάξεις μία shortlist με αρκετά κινητά που σου αρέσουν και καλύπτουν τις απαιτήσεις σου. Ακολουθώντας αυτή τη στρατηγική δεν θα «κολλήσεις» σε μία μόνο επιλογή και θα είσαι πιο ευέλικτος.

Βήμα 2: Σύγκρινε τα τεχνικά χαρακτηριστικά

Για να μπήκαν στη shortlist σου, σίγουρα θα έχουν κάποια χαρακτηριστικά που αποζητάς. Μόνο που αν η shortlist σου έχει σε αυτό το σημείο δεκάδες επιλογές δεν σε βοηθά να επιλέξεις το κινητό που σου ταιριάζει. Πώς θα καταλήξεις στα κατάλληλα μοντέλα; Ξεκίνα περιορίζοντας τα χαρακτηριστικά. Ψάξε, ας πούμε, για κινητά με 8GB RAM και τουλάχιστον 128GB αποθηκευτικό χώρο. Αυτά τα δύο χαρακτηριστικά είναι πολύ σημαντικά αν θες να έχεις γρήγορη απόκριση σε βάθος χρόνου. Μετά μπορείς να πας στην κάμερα. Θες να έχει αισθητήρα telephoto για να σου προσφέρει οπτικό ζουμ το νέο σου smartphone ή δεν σε απασχολεί καθόλου αυτό; Σκέψου, επίσης, και τη μπαταρία. Για να κρατάει πολύ ώρα το smartphone, καλό είναι να έχει μπαταρία με χωρητικότητα τουλάχιστον 4.500mAh.

Βήμα 3: Smartphones που σου ταιριάζουν, σε Black Friday προσφορά

Κάνοντας όλα τα παραπάνω, η λίστα με τα επικρατέστερα smartphones θα δημιουργηθεί από μόνη της! Έχοντας μία συγκεκριμένη wish list στη διάθεσή σου, θα είναι πιο εύκολο να κάνεις τη σωστή επιλογή όταν ξεκινήσουν οι προσφορές και δεν θα «χαθείς» ανάμεσα στις εκατοντάδες τιμές που θα δεις. Για να έχεις πάντα διαθέσιμη και εύκολα προσβάσιμη τη λίστα, μπες στην κατηγορία smartphones του Public.gr, άρχισε να κάνεις «τικ» στα αντίστοιχα φίλτρα και κάνε bookmark τη σελίδα με τα αποτελέσματα. Έτσι όλα τα smartphones που ταιριάζουν στις απαιτήσεις σου είναι μόνο ένα κλικ μακριά. Μπορείς ανά πάσα στιγμή να τσεκάρεις τις pre Black Friday και Black Friday προσφορές μόνο για smartphones που έχουν τα χαρακτηριστικά που θες.

Βήμα 4: Βρες το αγαπημένο σου χρώμα

Έφτασες λοιπόν σε μία shortlist με 4-5 μοντέλα – ελπίζουμε να είναι τόσα, αλλιώς πρέπει να «κόψεις» κάποια από τη λίστα. Όλα όσα παραμένουν καλύπτουν σε μεγάλο βαθμό τις απαιτήσεις σου οπότε όποιο και να επιλέξεις θα καλύψει σίγουρα τις ανάγκες σου. Καιρός λοιπόν να δώσεις μία πιο προσωπική «νότα» στην επιλογή σου! Τα περισσότερα κινητά σήμερα είναι διαθέσιμα σε παραπάνω από ένα χρώμα και πολλά από αυτά είναι εντυπωσιακά, ξεφεύγοντας από τις κλασικές (και βαρετές) επιλογές όπως το μαύρο. Να λοιπόν ένας παράγοντας που μπορεί να κάνει τη διαφορά. Από όλα τα Black Friday smartphones που εντόπισες, διάλεξε εκείνο με το εντυπωσιακότερο χρώμα! «Μα θα το βάλω σε θήκη έτσι κι αλλιώς» σκέφτεσαι τώρα. Εμείς σε αυτό προτείνουμε την καλύτερη μέση λύση: διαφανή θήκη που θα προστατέψει το κινητό αλλά και θα αναδείξει το πανέμορφο χρώμα που διάλεξες. Και μιας και είπαμε για θήκη, τώρα που θα επιλέξεις νέο κινητό, μην ξεχάσεις και το γυαλί προστασίας οθόνης!

Βήμα 5: Διάλεξε το smartphone με την καλύτερη Black Friday τιμή

Το τελικό κριτήριο επιλογής όμως δεν είναι άλλο από το budget σου. Όρισε το μέγιστο ποσό που θέλεις να ξοδέψεις και διάλεξε μόνο από τα smartphones που δεν το ξεπερνούν. Οι Black Friday προσφορές έχουν ήδη ξεκινήσει οπότε μπορείς ίσως και από σήμερα να βρεις το smartphone που ψάχνεις. Μιας και θα έχεις σε bookmark τα κινητά που σου ταιριάζουν, όμως, μην ξεχνάς να μπαίνεις στη σελίδα καθημερινά. Όσο οι νεότερες Black Friday προσφορές θα προστίθενται, οι επιλογές σου θα αυξάνονται. Άρα ίσως να πετύχεις ακόμα καλύτερο deal κι από αυτό που σκεφτόσουν. Αν, για παράδειγμα, είχες επιλέξει κινητά με 8GB RAM, αλλά βγει σε προσφορά ένα μοντέλο με 12GB και η τιμή του «πέσει» μέσα στο budget σου, τότε μην το σκεφτείς καθόλου, πας κατευθείαν στο ανώτερο μοντέλο! Σου έχουμε και άλλη μία λύση για να βλέπεις τις Black Friday προσφορές με ένα μόνο κλικ. Κάνε εγγραφή στο newsletter μας και όλα τα Black Friday deals θα έρχονται στο email σου. Έτσι θα τα δεις από την πρώτη στιγμή που θα γίνουν διαθέσιμα και θα προλάβεις να αποκτήσεις το κινητό που θες, στην τιμή που θες, πριν αυτό εξαντληθεί.

Bonus Tip: Μην ξεχάσεις τα κορυφαία smartphones brands!

Πριν αποφασίσεις ποιο κινητό θα επιλέξεις τελικά, μην ξεχάσεις να ρίξεις μια ματιά σε κάθε εταιρεία ξεχωριστά. Οι μεγαλύτεροι κατασκευαστές smartphones πρωταγωνιστούν και στην Black Friday, οπότε θα τους αναλύσουμε και ξεχωριστά. Παρακάτω θα αποκτήσεις μία γρήγορη εικόνα για κάθε brand για τα top κινητά που είναι διαθέσιμα σε Black Friday προσφορά από την εκάστοτε εταιρεία.

Apple smartphones: Πού ξεχωρίζουν τα iPhone

Γιατί φημίζονται: Τα smartphones της Apple ξεχωρίζουν για τον κορυφαίο επεξεργαστή με τον οποίο εξοπλίζονται κάθε χρόνο, για σταθερότατο λειτουργικό iOS και για την κορυφαία ποιότητα κατασκευής.

Top μοντέλα: Το κορυφαίο μοντέλο της Apple είναι το iPhone 15, το οποίο ανακοινώθηκε πρόσφατα. Σε Pre Black Friday 2023 deal, όμως, θα βρεις αυτή τη στιγμή αρκετά μοντέλα της σειράς iPhone 14. Έτσι θα αποκτήσεις ένα σύγχρονο smartphone το οποίο δεν διαφέρει σε πολλά με το νεότερο μοντέλο, αλλά θα το κάνεις δικό σου σε πολύ χαμηλότερη τιμή.

Η value for money επιλογή: Το iPhone 11 64GB, ένα smartphone με κορυφαίο SoC ακόμα και σήμερα, που θα συνεχίσει να υποστηρίζει για καιρό, είναι η καλύτερη Apple προσφορά αυτή την περίοδο και μπορεί να γίνει δικό σου στα 529€.

Τσέκαρε τα Samsung smartphones

Γιατί φημίζονται: Η καινοτομία είναι αυτό που χαρακτηρίζει τα smartphones της κορεάτικης εταιρείας, αφού υπάρχουν μέχρι και μοντέλα που διπλώνουν!

Top μοντέλα: Η flagship σειρά της Samsung είναι τα Galaxy S23. Και τα καλά νέα είναι πως υπάρχουν Black Friday προσφορές σε όλα τα κινητά της γκάμας! Η κορυφαία flagship πρόταση της Samsung σε Black Friday τιμή, όμως, είναι το Samsung Galaxy Z Fold4. Τώρα μπορείς να αποκτήσεις foldable smartphone με έκπτωση 13%!

Η value for money επιλογή: Το Samsung κινητό που προσφέρει την καλύτερη απόδοση για την χαμηλότερη τιμή είναι το Galaxy A34. Πρόκειται για ένα υπερπλήρες smartphone που αν το αποκτήσεις αυτή τη στιγμή θα πάρεις δώρο Prepaid Card αξίας 50€.

Τα Xiaomi smartphones στο επίκεντρο

Γιατί φημίζονται: Τα smartphones της κινέζικης εταιρείας έχουν αγαπηθεί για έναν βασικό λόγο: τον κορυφαίο λόγο απόδοσης/τιμής. Σε κάθε κατηγορία τιμής έχουν προτάσεις που ξεχωρίζουν, χωρίς να κοστίζουν.

Top μοντέλα: Η καλύτερη Xiaomi πρόταση αυτή τη στιγμή είναι το ολοκαίνουργιο Xiaomi 13T. Το μοντέλο αυτό μόλις κυκλοφόρησε οπότε δεν θα το βρεις ακόμα με έκπτωση, είναι όμως ένα flagship που είναι ήδη πολύ πιο οικονομικό από τον ανταγωνισμό. Διαθέτει κορυφαία χαρακτηριστικά (Leica κάμερα, Dimensity 8200 Ultra SoC, 256GB αποθηκευτικό χώρο) και κοστίζει μόλις 699€.

Η value for money πρόταση: Η σειρά Redmi είναι ταυτόσημη με την έννοια value for money. Έτσι, σε Pre Black Friday 2023 προσφορά -50€, το Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G είναι ένα από τα Xiaomi smartphones που αξίζει να προσέξεις.

Τι παίζει από Huawei smartphones

Γιατί φημίζονται: Τα κινητά της Huawei ανατρέπουν κάθε χρόνο τα δεδομένα στο κομμάτι της κάμερας, με τα flagship smartphones της σειράς «P».

Top μοντέλα: Οι ναυαρχίδες της κινέζικης εταιρείας είναι τα Huawei P60 Pro και Huawei Mate 50 Pro. Παρότι και τα δύο είναι flagships του 2023, είναι ήδη διαθέσιμα σε Black Friday τιμή! Θα τα βρεις σήμερα με τιμή από 200 έως 400€ χαμηλότερη!

Η value for money πρόταση: Η Huawei δεν έχει ξεχάσει την low end κατηγορία και έχει Black Friday προσφορά και σε οικονομικά μοντέλα. Το Huawei Nova 11i διαθέτει μεγάλη μπαταρία 5.000mAh, 48MP κάμερα και 128GB αποθηκευτικό χώρο και έχει ήδη έκπτωση σε σχέση με την αρχική του τιμή.

Τελικά κινητό Android ή iOS φέτος την Μπλακ Φραϊντέι;

Το ξέρεις ότι σε αυτή την ερώτηση δεν υπάρχει ποτέ μία απόλυτη απάντηση που θα τους ικανοποιήσει όλους, είτε είναι Black Friday είτε όχι. Αν το πάμε βάση των αριθμών και της παράδοσης όμως, αν δεν είσαι… κολλημένος με το iPhone, τότε στη Μαύρη Παρασκευή είναι πιο επικερδές να επιλέξεις ένα Android smartphone. Η ποικιλία σε Android smartphones είναι μεγαλύτερη, οπότε τα Android smartphones που θα είναι διαθέσιμα σε χαμηλότερες τιμές θα είναι περισσότερα. Επιπλέον, σύμφωνα με όσα έχουμε δει τις προηγούμενες χρονιές, οι εκπτώσεις σε Android smartphones θα είναι μεγαλύτερες σε ορισμένα μοντέλα, είτε ποσοστιαία είτε ως απόλυτη τιμή έκπτωσης. Και από τη στιγμή που η γκάμα των Android smartphones καλύπτει όλο το φάσμα τιμών, θα βρεις Black Friday smartphones από low-end μέχρι flagship μοντέλα.

Τα καλύτερα κινητά σε Black Friday προσφορές και φέτος στα Public

Οι Black Friday προσφορές πλησιάζουν, οι pre Black Friday προσφορές σε smartphones ξεκίνησαν. Οπότε το επόμενο διάστημα είναι η καλύτερη περίοδος για να αντικαταστήσεις το παλιό σου smartphone ή να κάνεις δώρο ένα κινητό στους αγαπημένους σου! Τα κινητά σε Black Friday τιμές είναι ήδη πολλά σε κάθε κατηγορία τιμής και χαρακτηριστικών. Απλά μπες στο Public.gr, ανακάλυψέ τα και εκμεταλλεύσου τα δυνατά Black Friday deals μας.