Black Friday 2021 / Πώς θα επιλέξεις σωστά smartphone!

Περίληψη: Οι Black Friday προσφορές πλησιάζουν! Αν φέτος στόχος σου είναι νέο smartphone, δώσε βάση στα tips του άρθρου!

Η Black Friday είναι χωρίς αμφιβολία η ημέρα των tech lovers. Οι προσφορές της έχουν κάτι για όλους, από τεράστιες τηλεοράσεις μέχρι wearables που σε ακολουθούν παντού. Για να περιηγηθείς σε αυτό τον «κατακλυσμό» από Black Friday προσφορές με μεγαλύτερη ευκολία δεν έχεις παρά να διαβάσεις τον οδηγό μας για Black Friday tech αγορές. Σήμερα όμως θα εξειδικεύσουμε λίγο περισσότερο το θέμα και θα αναλύσουμε τι πρέπει να προσέξεις επιλέγοντας smartphone.

Επιλέγοντας Android smartphone

Το μεγαλύτερο εύρος τιμών θα το βρεις σε smartphone που τρέχουν το λειτουργικό της Google. Οι επιλογές ξεκινούν κάτω από τα 100€ και μπορούν να ξεπεράσουν και τα 1.000€. Οι εκπτώσεις της Black Friday 2021 στην κατηγορία είναι πολύ μεγάλες, οπότε έχεις πολλές ευκαιρίες να αποκτήσεις καινούργιο smartphone σε προνομιακή τιμή.

Πολλά από τα χαρακτηριστικά που έχουν αξία για τον κάθε χρήστη είναι τελείως υποκειμενικά. Μπορεί, για παράδειγμα, να θες smartphone με μεγάλη οθόνη ή με υπερευρυγώνια κάμερα. Σε αυτό το κομμάτι δεν υπάρχει κάποια συμβουλή που μπορούμε να σου δώσουμε, θα πρέπει να επιλέξεις με βάση τις συγκεκριμένες απαιτήσεις σου. Για κάθε smartphone, όμως, υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά που «μετράνε» και αν η συσκευή που επιλέξεις τα διαθέτει θα σου προσφέρει καλύτερη εμπειρία χρήσης.

Τα χαρακτηριστικά από τα οποία θα επωφεληθεί κάθε χρήστης είναι η μνήμη RAM και η μπαταρία. Δεν έχει σημασία αν «λιώνεις» όλη μέρα στο mobile gaming, αν σερφάρεις ασταμάτητα από το κινητό, ή αν λατρεύεις τις smartphone φωτογραφήσεις, ό,τι κι αν κάνεις με το κινητό σου θέλεις να μην κολλάει και να μην τελειώνει γρήγορα η μπαταρία. Για τους λόγους αυτούς, το Black Friday κινητό που θα επιλέξεις πρέπει να έχει τουλάχιστον 4GB RAM (ιδανικά 6GB) και μπαταρία χωρητικότητας 4.000mAh και πάνω. Αν το νέο σου smartphone έχει αυτά τα δύο χαρακτηριστικά, τότε θα σου προσφέρει κάτι παραπάνω από ικανοποιητική απόδοση στην καθημερινότητά σου, όποια κι αν είναι αυτή.

Black Friday 2021 - iPhone έχουμε;


Η Apple κρατά πάντα μία πιο συντηρητική στάση σε ό,τι έχει να κάνει με ημέρες προσφορών σαν τη Black Friday. Αυτό δε σημαίνει πως απουσιάζει τελείως όμως. Η ολοκαίνουργια σειρά iPhone 13 δεν υπάρχει φυσικά σε κάποια έκπτωση, αλλά τα best seller iPhone προηγούμενης γενιάς μπορεί να γίνουν διαθέσιμα σε πιο οικονομική τιμή. Κατά την επιλογή iPhone δεν ισχύουν οι ίδιοι «κανόνες» όπως και στα Android, καθώς η Apple ελέγχει πιο «στενά» το σύστημα από κάθε πλευρά, άρα μπορεί να προσφέρει κορυφαία απόδοση χωρίς να χρειάζεται πολύ RAM ή το ίδιο μεγάλη μπαταρία. Αν τα υποκειμενικά χαρακτηριστικά (κάμερα, οθόνη κ.α.) του iPhone που σε ενδιαφέρει σε καλύπτουν, τότε επίλεξε το άφοβα.

Ενημερώσου πρώτος για τις smartphone επιλογές σε Black Friday 2021 τιμές που έρχονται, μέσω των προσωποποιημένων newsletters του Public.gr, και απόκτησε αυτό που σου ταιριάζει. Ακολουθώντας τα tips που αναφέραμε παραπάνω θα βγεις κερδισμένος και φέτος!