Copy/Paste μεταξύ smartphone και υπολογιστή προσφέρει το SwiftKey

Περίληψη: Αν χρησιμοποιείς το πληκτρολόγιο SwiftKey στο Android smartphone σου, τώρα μπορείς να συγχρονίσεις το clipboard του κινητού με τα Windows.

Το SwiftKey, ένα από τα δημοφιλέστερα πληκτρολόγια για Android smartphones, πρόσθεσε μία ακόμα πολύ χρήσιμη λειτουργία. Αυτή αφορά τον συγχρονισμό του clipboard μεταξύ Android και Windows. Πρακτικά, αυτό σημαίνει πως μέσω του SwiftKey μπορείς να κάνεις «αντιγραφή» σε ένα κείμενο από το κινητό σου και έπειτα να το κάνεις «επικόλληση» στον υπολογιστή σου. Επίσης, μπορείς να κάνεις και το αντίστροφο, να αντιγράψεις ένα κείμενο στον υπολογιστή και να το επικολλήσεις στο κινητό.

Η νέα αυτή δυνατότητα προστέθηκε στην έκδοση 7.9.0.5 του SwiftKey για Android. Αν είσαι χρήστης της beta έκδοσης του πληκτρολογίου, όμως, τότε είχες εδώ και μερικούς μήνες τη δυνατότητα να συγχρονίσεις τις ενέργειες copy/paste μεταξύ PC και smartphone. Το χαρακτηριστικό ήταν σε beta από τον Αύγουστο και τώρα γίνεται διαθέσιμο και στην κύρια εφαρμογή SwiftKey. Για να μπορείς να συγχρονίσεις το clipboard μεταξύ κινητού και υπολογιστή πρέπει, επίσης, το PC σου να τρέχει Windows 10 έκδοση Οκτωβρίου 2018 ή νεότερη, ενώ το χαρακτηριστικό υποστηρίζεται και στα Windows 11.

Η λειτουργία δεν είναι αυτόματα ενεργοποιημένη στην τελευταία έκδοση του SwiftKey, θα πρέπει να την ενεργοποιήσεις χειροκίνητα. Στο smartphone σου πήγαινε στις ρυθμίσεις του SwiftKey και ακολούθησε τη διαδρομή Rich input > Clipboard. Εκεί πρέπει να ενεργοποιήσεις την επιλογή “Sync Clipboard history to the cloud”. Αφού το κάνεις αυτό, μετά πρέπει να ενεργοποιήσεις το αντίστοιχο χαρακτηριστικό και στον υπολογιστή σου. Άνοιξε τις ρυθμίσεις του PC και πήγαινε System > Clipboard. Εκεί πρέπει να ενεργοποιήσεις τις επιλογές “Clipboard history” και “Sync across devices”.

Η μόνη άλλη προϋπόθεση για να μπορείς να συγχρονίσεις τα copy/paste μεταξύ Android smartphone και Windows υπολογιστή είναι να είσαι συνδεδεμένος με τον ίδιο Microsoft λογαριασμό και στις δύο συσκευές. Επιπλέον, το SwiftKey σημειώνει πως μόνο το τελευταίο στοιχείο του clipboard σου μπορεί να συγχρονιστεί και πως μετά από μία ώρα θα διαγράφεται. Όσο για την ασφάλεια του συγχρονισμού μέσω cloud, το SwiftKey διαβεβαιώνει πως τα δεδομένα είναι κρυπτογραφημένα, δεν επεξεργάζονται ή αποθηκεύονται από την υπηρεσία, ούτε συσχετίζονται με το Microsoft account σου.

Χρησιμοποιείς κι εσύ SwiftKey για Android; Τότε εκμεταλλεύσου αυτό το πολύ χρήσιμο χαρακτηριστικό αν έχεις Windows υπολογιστή και κάνε ευκολότερη την καθημερινότητά σου.