Fitness apps: Κάνε το smartphone σου personal trainer!

Περίληψη: Για σένα νοιάσου και γυμνάσου - με τα κορυφαία fitness apps!

Γυμναστική στο σπίτι, τρέξιμο, γυμναστήριο ή μήπως κολύμπι; Yπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι για να γυμναστείς. Όποιος κι αν είναι ο αγαπημένος σου, για να καταφέρεις να πετύχεις τους στόχους σου χρειάζεσαι και έναν καλό βοηθό. Υπάρχει καταλληλότερος από το smartphone σου με την κατάλληλη εφαρμογή; Πάμε να δούμε τα πιο δυνατά apps! 

Το Runkeeper είναι ιδανικό αν θες να ασχοληθείς με το τρέξιμο, καθώς καταγράφει αναλυτικά τις διαδρομές σου μέσω GPS, με πολλές λειτουργίες που σε βοηθούν να παραμείνεις σε πρόγραμμα. Το Strava είναι επίσης ό,τι πρέπει για τρέξιμο, αλλά θα σε βοηθήσει πολύ αν ασχολείσαι με ποδηλασία και κολύμπι. Για γυμναστική από το σπίτι θα βρεις πολλές και αξιόπιστες εφαρμογές με έτοιμα προγράμματα άσκησης για κάθε σημείο του σώματος, όπως το Female Fitness - Women Workout, το οποίο θα αγαπήσουν ιδιαιτέρως τα κορίτσια, αφού είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες του γυναικείου σώματος.

Ας το δούμε αντίστροφα: Ανάλογα με το smartphone που διαθέτεις, μπορεί να μη χρειάζεται καν να κατεβάσεις κάποια επιπλέον εφαρμογή. Τα νεότερα smartphone της Huawei, όπως το P30 Pro και το P30 Lite, έρχονται προεγκατεστημένα με το Huawei Health, το οποίο μπορεί να καταγράψει τη δραστηριότητά σου, και συνεργάζεται άψογα με τα activity trackers και smartwatches της εταιρίας.

Το ίδιο συμβαίνει και με τα κινητά της Samsung, τα οποία έρχονται μαζί με το Samsung Health. Η εφαρμογή της Samsung μπορεί να καταγράψει αναλυτικά ό,τι κι αν κάνεις μέσα στην ημέρα, χωρίς να είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείς κάποιο wearable. Όλα τα smartphone της εταιρείας, από το Samsung Galaxy Note 10+ μέχρι και τα οικονομικότερα, όπως το Samsung A30s, έχουν εγκατεστημένη την εφαρμογή με το που ανοίξεις το κινητό!

Στην περίπτωση της Xiaomi, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στο Mi Fit, που συνεργάζεται άψογα με όλα τα activity trackers της εταιρίας. Η καταγραφή δεν γίνεται μέσα από τους αισθητήρες του κινητού, οπότε feel free να το αφήσεις στο σπίτι, αν έχεις σκοπό να διανύσεις μεγάααλες αποστάσεις!

Αν, λοιπόν, δεν θες να έχεις πάνω σου το smartphone, προτίμησε εφαρμογές που «τρέχουν» ανεξάρτητες σε activity trackers και smartwatches: Κατέβασε το Fitbit για τα ομώνυμα smartwatches ή το Garmin Connect, αν είσαι Garmin lover - όπως εμείς! 

Δεν έχει σημασία αν είσαι έμπειρος ή... αρχάριος αθλητής - βρες τον νέο σου προσωπικό γυμναστή στο κοντινότερο κατάστημα Public ή στο public.gr!