Samsung Galaxy S22: Ο Τίμος Κουρεμένος συναντά τα νέα smartphones

Περίληψη: Ο Τίμος Κουρεμένος αναλύει τις μοναδικές δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά του Samsung Galaxy S22, S22+ και S22 Ultra.

Βρισκόμαστε παρέα με τον Τίμο Κουρεμένο στο Public στο Golden Hall για να μιλήσουμε, όχι για μία, αλλά για τρείς φανταστικές συσκευές που δεν θα μπορούσαν να είναι άλλες από τη νέα ανατρεπτική σειρά smartphone της Samsung. Δηλαδή, η οικογένεια του Galaxy S22 που αποτελείται από το S22, το S22 Plus και το S22 Ultra.

Κάνοντας μια βόλτα στο κατάστημα, ο Τίμος κατέληξε στο booth της Samsung, όχι μόνο για να δει από κοντά τα κινητά και να συζητήσει με τους tech experts, αλλά κυρίως για να τα πιάσει στα χέρια του, να τα ξεψαχνίσει και να μας πει τι είναι αυτό που πραγματικά κάνει ένα κινητό να λέγεται smart. Για να δούμε, λοιπόν, τι έχει να μας πει.

Video Duration
4:24

Τα χαρακτηριστικά

·       Οθόνη

Ξεκινάμε με την οθόνη η οποία και στις τρείς συσκευές είναι Dynamic AMOLED 2X με ρυθμό ανανέωσης στα 120Ηz, η οποία προσαρμόζεται ανάλογα με την χρήση που κάνουμε κάθε φορά. Η διαφορά ανάμεσα στα smartphones της σειρά Galaxy S22 έγκειται στο μέγεθος της οθόνης, όπως μας τονίζει και ο Τίμος, και έχουμε, λοιπόν το Galaxy S22 με οθόνη στις 6,1 ίντσες, το S22 Plus στις 6,6 ίντσες και φτάνουμε στο μεγαλύτερο αδερφάκι, το S22 Ultra που αγγίζει τις 6,8 ίντσες, ενώ η ανάλυση της οθόνης και στα τρία κινητά “ξεφεύγει” χαρίζοντάς μας μια ολοζώντανη εμπειρία προβολής.

·       Κάμερες

Στην συνέχεια, ο Τίμος εστιάζει στις κάμερες των κινητών που αποτελεί άλλωστε και μια από τις σημαντικότερες διαφορές ανάμεσα στις συσκευές, αφού πλέον έχουμε το  Galaxy S22 Ultra με τέσσερις κάμερες στο πίσω μέρος. Πιο συγκεκριμένα, έχει 108MP κύρια, 12MP υπερευρυγώνια και 10MP και 10MP τηλεφακό, ενώ τα S22 και S22 Plus έχουν τρείς κάμερες στο πίσω μέρος, με 50MP η ευρυγώνια, 12MP η υπερευρυγώνια και 10MP η zoom κάμερα. Ταυτόχρονα, το S22 Ultra ξεχωρίζει και στην selfie κάμερα, όπως μας τονίζει ο Τίμος, η οποία φτάνει τα 40MP ενώ στα μικρότερα αδερφάκια του στα 10MP.

Βέβαια, και στα τρία κινητά οι δυνατότητες της κάμερας είναι ίδιες, με κυριότερη την νέα λειτουργία για νυχτερινές λήψεις, Nightography, όπως την ονομάζει η Samsung, και που φαίνεται να τραβάει την προσοχή του Τίμου. Τόσο στις φωτογραφίες όσο και στα βίντεο το nightography μέσω του AI, μας δίνει την δυνατότητα να “φωτίσουμε την νύχτα” και να έχουμε πιο καθαρή, λεπτομερή εικόνα και μεγαλύτερο μέγεθος pixel που θα απογειώσουν τις νυχτερινές μας λήψεις.

·       S Pen

Ένα χαρακτηριστικό που φαίνεται να ξετρελαίνει τον Τίμο αλλά και εμάς, είναι το γεγονός ότι το Galaxy S22 Ultra όχι μόνο υποστηρίζει το νέο επανασχεδιασμένο S Pen, αλλά ακόμα καλύτερα το έχει ενσωματωμένο στην συσκευή. Ταυτόχρονα, ο Τίμος δοκιμάζει στην πράξη το S Pen και τις εντολές που μπορούμε να δώσουμε στο κινητό μέσω αυτού, τα “gestures” όπως τα ονομάζει εκείνος, και εντυπωσιάζεται από όλες τις δυνατότητες προσφέρει και την εμπειρία που προσθέτει συνολικά.

·       Κατασκευή

Συνεχίζοντας, στην κατασκευή τους και τα τρία smartphones της οικογένειας του Galaxy S22 ανεβάζουν πολύ ψηλά τον πήχη, καθώς, πέρα από την εκπληκτική Gorilla Glass Victus+ προστασία στο μπροστινό και στο πίσω μέρος τους, τώρα η Samsung το πάει ένα βήμα παραπέρα προσθέτοντας αυτό που ονομάζει Armor Aluminum στο πλαίσιο της συσκευής. Έτσι, μας τονίζει ο Τίμος, όχι μόνο αντέχουν στα χτυπήματα και την καθημερινή χρήση αλλά παράλληλα είναι ανθεκτικά στο νερό και την σκόνη, αφού έχουν και πιστοποίηση IP68.

·       Επεξεργαστής & Αποθηκευτικός Χώρος

Φυσικά, ο Τίμος δεν θα μπορούσε να μην επικεντρωθεί και στο τι κρύβεται στο εσωτερικό των S22, S22+ και S22 Ultra. Και τα τρία, αποτελούνται από έναν επεξεργαστή νέας γενιάς που μάλιστα πρόκειται για τον ταχύτερο και ισχυρότερο σε smartphone Galaxy, τον Exynos 2200, ο οποίος μας προσφέρει ανώτατες επιδόσεις τόσο σε απαιτητικά παιχνίδια όσο και εργασίες.

Όσον αφορά τον αποθηκευτικό χώρο, τώρα, το S22 Ultra φαίνεται να διαφέρει και εδώ από τα S22 και S22+, καθώς, όπως υπογραμμίζει ο Τίμος, οι δύο μικρότερες συσκευές έχουν 8GB μνήμης RAM και κυκλοφορούν είτε στα 128GB είτε στα 256GB αποθηκευτικού χώρου, ανάλογα με την έκδοση που θα διαλέξουμε. Ο Τίμος βέβαια εστιάζει ιδιαίτερα στα 512GB χωρητικότητας και τα 12GB μνήμης RAM του  Galaxy S22 Ultra  που όπως μας λέει και ο ίδιος έρχεται για να ξεχωρίσει.

·       Μπαταρία

Φτάνουμε τώρα και στην μπαταρία, με το S22 Ultra να κάνει για άλλη μια φορά την διαφορά με τα 5,000mAh χωρητικότητας, ενώ ακολουθεί το S22 Plus στα 4,500mAh και το S22 στα 3,700mAh. Παράλληλα, ο Τίμος μας υπενθυμίζει πως και να τελειώσει κάποια στιγμή η μπαταρία δεν χρειάζεται να προβληματιζόμαστε, καθώς τα Galaxy S22 έχουν υπερταχεία φόρτιση με καλώδιο αλλά και ασύρματη για να έχουμε λειτουργικό κινητό μέσα σε λίγα λεπτά.

Καταλήγοντας, λοιπόν, ο Τίμος φαίνεται να ενθουσιάζεται με τα χαρακτηριστικά και τις νέες δυνατότητες που προσφέρουν τα Galaxy S22, S22 Plus και S22 Ultra αλλά και ταυτόχρονα μας δείχνει στην πράξη τι είναι αυτό που κάνει ένα smartphonesmart.  

Μπείτε στο Public.gr ή ελάτε σε ένα κατάστημα Public για να δείτε και εσείς από κοντά τα εντυπωσιακά smartphones S22 και τα φανταστικά τους χρώματα και φυσικά να τα προπαραγγείλετε και να πάρετε δώρο τα ακουστικά Galaxy Buds Pro.