Samsung Galaxy S22: Συγκρίναμε τα χαρακτηριστικά της νέας σειράς

Περίληψη: Συγκρίναμε τα specs των νέων Samsung Galaxy S22 series. Δες το review των Galaxy S22 Ultra, S22+ & S22 εδώ!

Πριν μερικές μέρες, η Samsung μας παρουσίασε τα νέα της smartphones που δεν είναι άλλα από την οικογένεια του Galaxy S22.

Όπως μας έχει συνηθίσει τον τελευταίο καιρό και από προηγούμενες παρουσιάσεις smartphones, οι νέες συσκευές που ανακοινώνει κάθε φορά η Samsung, διαφέρουν στα “σημεία” κυρίως έτσι ώστε να μπορούν να καλύπτουν τις ανάγκες που μπορεί να έχει ο κάθε χρήστης. Έτσι, λοιπόν, και στις συσκευές  Galaxy S22 ,  Galaxy S22+  και Galaxy S22 Ultra οι διαφορές είναι μικρές αλλά σημαντικές, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν έχουν και βασικές ομοιότητες.

Οι Ομοιότητες

·       Κατασκευή

Για αρχή, και τα τρία κινητά είναι το ίδιο ανθεκτικά, αφού διαθέτουν Armor Aluminum που είναι το ισχυρότερο αλουμίνιο στην αγορά αλλά και Gorilla Glass Victus+ στο μπροστά και στο πίσω μέρος τους ενώ έχουν και αδιαβροχοποίηση IP68.

·       Οθόνη

Τα 3 νέα smartphones της Samsung, διαθέτουν οθόνη Dynamic AMOLED 2X με ρυθμό ανανέωσης στα 120Hz που μπορεί και προσαρμόζεται ανάλογα με την δραστηριότητα του χρήστη. Αν ο χρήστης δηλαδή βλέπει κάτι στατικό, ο ρυθμός πέφτει ενώ αν σκρολάρει σε sites, ο ρυθμός ανεβαίνει για να είναι η εμπειρία πιο ομαλή.

·       Επεξεργαστής

Εκτός από την τεχνολογία της οθόνης, τα  Galaxy S22 ,  Galaxy S22+  και Galaxy S22 Ultra έχουν τον επεξεργαστή Exynos 2200 που είναι στα 4nm, ενώ ταυτόχρονα υποστηρίζουν τεχνολογία Bluetooth 5.2.

·       Λειτουργικό

Ακόμα ένα κοινό στοιχείο που μοιράζονται οι τρεις νέες συσκευές της σειράς Galaxy S22 είναι το λειτουργικό τους που είναι Android 12 και το One UI 4.1, το οποίο έχει βελτιωθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό.

Πάμε, όμως, τώρα να δούμε τις διαφορές που έχουν μεταξύ τους οι συσκευές.

 

Οι Διαφορές

Mε μία πρώτη ματιά, εκτός από τα χρώματα (Phantom Black, Phantom White, Green και Pink Gold για τα S22/S22+ και Phantom Black, Phantom White, Green και Burgundy για το S22 Ultra) και την κατασκευή, οι διαφορές μπορεί να μην φαίνονται, όμως υπάρχουν και δεν είναι και λίγες.

·       Οθόνη

Ξεκινάμε με το μέγεθος. Εύκολα μπορεί να δει κάποιος ότι  Galaxy S22  είναι το πιο μικρό της σειράς, με οθόνη 6.1 ιντσών, ενώ στην συνέχεια έρχεται το  Galaxy S22+  με οθόνη 6.6 ιντσών και τέλος, το θηρίο Galaxy S22 Ultra με οθόνη 6.8 ιντσών σχεδιασμού Edge. Τα δύο πρώτα, επίσης, έχουν συμμετρικό σχεδιασμό με επίπεδη οθόνη που θυμίζει πολύ το S21, ενώ το Galaxy S22 Ultra έχει πιο απλό σχεδιασμό, με το σύστημα καμερών στο πίσω μέρος να μην προεξέχει και να θυμίζει περισσότερο την σειρά Note.

·       Μπαταρία

Όπως είναι λογικό για να μπορεί να τροφοδοτείται μία οθόνη, αλλά και να έχει καλή αυτονομία η συσκευή, χρειάζεται και την κατάλληλη μπαταρία οπότε ακόμα μία διαφορά που έχουν τα Galaxy S22, Galaxy S22+ και Galaxy S22 Ultra βρίσκεται στην μπαταρία τους. Το Galaxy S22 έχει μπαταρία στα 3,700 mAh, το  Galaxy S22+  στα 4,500 mAh και το Galaxy S22 Ultra στα 5,000 mAh με δυνατότητα φόρτισης στα 45W ενσύρματα και στα 15W ασύρματα.  

·       Κάμερες

Οι κάμερες έχουν και αυτές μερικές, βασικές, διαφορές με τα Galaxy S22/S22+ να έχουν κοινό σύστημα που αποτελείται από την βασική Wide κάμερα στα 50MP με οπτική σταθεροποίηση, dual pixel autofocus, διάφραγμα f/1.8, μία ultra-wide στα 12MP, f/2.2 και έναν τηλεφακό στα 10MP f/2.4 με 3x οπτικό ζουμ, οπτική σταθεροποίηση, ενώ η μπροστινή κάμερα είναι στα 10MP f/2.2. Το Galaxy S22 Ultra από την πίσω πλευρά του έχει 4 κάμερες με την βασική Wide κάμερα να είναι στα 108MP με dual pixel autofocus, f/1.8, μία  ultrawide 12MP, f/2.2, έναν τηλεφακό στα 10MP f/3.4 με 3x οπτικό ζουμ και έναν ακόμα τηλεφακό στα 10MP f/4.9 με οπτικό ζουμ 10x, ενώ και η μπροστινή κάμερα διαφέρει και είναι στα 40MP με f/2.2. Επίσης προσφέρει την δυνατότητα 100x σε zoom (Space Zoom), που μπορεί και συνδυάζει το 10x οπτικό και 100x ψηφιακό μέσω AI Super Resolution.

·       Αποθηκευτικός Χώρος

Μερικές ακόμα διαφορές μπορεί να βρει κανείς στην RAM, αλλά και στον αποθηκευτικό χώρο με το S22 και S22+ να κυκλοφορούν με 8GB RAM και 128 ή 256GB αποθηκευτικό χώρο, ενώ το  S22 Ultra  να κυκλοφορεί 8GB RAM για το μοντέλο με 128GB αποθηκευτικό χώρο, ενώ τα μοντέλα με 256GB και 512GB  έρχονται με 12GB RAM.

·       S Pen

Τέλος, ακόμα μία βασική διαφορά που έχει το S22 Ultra από τα S22 και S22+ είναι η υποστήριξη του S Pen που είναι ενσωματωμένο και αυτό στην συσκευή όπως είχαμε δει να γίνεται στη σειρά Note.

Αυτές, λοιπόν, είναι οι βασικές διαφορές που έχουν τα μέλη της οικογένειας Galaxy S22 της Samsung και πλέον ο καθένας μπορεί να επιλέξει άνετα αυτό που ταιριάζει στις ανάγκες του.

Μπες τώρα στο Public.gr ή επισκέψου ένα κατάστημα για να τα κάνεις δικά σου και να πάρεις δώρο τα μοναδικά Galaxy Buds Pro.