Galaxy Unpacked 2020 / Note20, Z Fold2 και όλες οι ανακοινώσεις!

Περίληψη: Το δεύτερο Unpacked event της Samsung για το 2020 μας φέρνει δύο νέα Galaxy Note20 smartphones, ένα εντυπωσιακό foldable και πολλά ακόμα gadgets. Πάμε να τα γνωρίσουμε όλα!

Όταν η Samsung διοργανώνει Unpacked event ξέρεις ότι κάτι καλό έρχεται. Τι έκρυβε, λοιπόν, το τελευταίο event της εταιρίας, που μόλις ολοκληρώθηκε; Στο δεύτερο Unpacked της χρονιάς τις εντυπώσεις έκλεψαν τα Samsung Galaxy Note20 Ultra και Galaxy Note20. Το... μενού είχε ακόμα ένα smartphone, νέα smartwatches, ασύρματα ακουστικά και δύο tablets. Ας τα δούμε ένα-ένα, ξεκινώντας από τα νέα Note.

Galaxy Note20 Series

Όπως και με τα περσινά μοντέλα Note, έτσι και φέτος έχουμε δύο εκδόσεις. Η πρώτη είναι το «απλό» Samsung Galaxy Note20 ενώ η απόλυτη έκδοση είναι το Samsung Galaxy Note20 Ultra. Το βασικό κοινό χαρακτηριστικό που μοιράζονται οι δύο συσκευές είναι ο οκταπύρηνος Exynos 990 επεξεργαστής. Επιπλέον τα δύο μοντέλα εξοπλίζονται με selfie κάμερα 10MP, έρχονται με S Pen και έχουν πιστοποίηση IP68. Οι ομοιότητές, όμως, σταματούν κάπου εδώ και οι διαφορές αρχίζουν.

Το Samsung Galaxy Note20 είναι το μικρότερο μοντέλο μεταξύ των δύο. Η Super AMOLED Plus οθόνη είναι επίπεδη, έχει διαγώνιο 6,7", ανάλυση 2400×1080 και ρυθμό ανανέωσης 60Hz. Ο επεξεργαστής συνοδεύεται από 8GB RAM, η χωρητικότητα είναι 256GB ενώ η μπαταρία της συσκευής έχει χωρητικότητα 4.300mAh. Το σύστημα της κύριας κάμερας αποτελείται από τρεις αισθητήρες με τον κύριο να τραβά φωτογραφίες στα 12MP. Το σύστημα συμπληρώνουν ένας υπερευρυγώνιος φακός 12MP και ένας τηλεφακός 64MP.

Το μεγαλύτερο Samsung Galaxy Note20 Ultra έρχεται με curved οθόνη Dynamic AMOLED 2X. Η διαγώνιός της είναι 6,9", η ανάλυση είναι WQHD+ 3088×1440 και ο ρυθμός ανανέωσης 120Hz. Η οθόνη του νέου smartphone θα είναι η πρώτη που προστατεύεται από το νέο ανθεκτικό γυαλί Gorilla Glass Victus. Η Ultra έκδοση του νέου Note20 είναι ακόμα πιο γρήγορη χάρη στα 12GB RAM ενώ η χωρητικότητα έχει ανέβει στα 512GB. Η μπαταρία έχει μεγαλώσει λίγο και έχει χωρητικότητα 4.500mAh. Οι κάμερες είναι και εδώ τρεις, αλλά δεν είναι οι ίδιες με το Note20. Ο κύριος αισθητήρας έχει ανάλυση 108MP, o τηλεφακός έχει ανάλυση 12MP και είναι “periscope” ενώ ο υπερευρυγώνιος αισθητήρας έχει ανάλυση 12MP.

Galaxy Tab S7 Series

Στο Unpacked περιμέναμε την ανακοίνωση ενός tablet αλλά τελικά παρουσιάστηκαν δύο. Η Samsung ανακοίνωσε τα Galaxy Tab S7 και Tab S7+. Εδώ οι διαφορές δεν είναι πολλές, πέρα από το μέγεθος, την οθόνη και την μπαταρία. Το Samsung Galaxy Tab S7 διαθέτει LTPS οθόνη 11" ανάλυσης 2560×1600 και μπαταρία 8.000mAh. Το Tab S7+ είναι μεγαλύτερο, καθώς εξοπλίζεται με οθόνη Super AMOLED 12,4" ανάλυσης 2800×1752. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 10.090mAh.

Οι οθόνες και των δύο μοντέλων μπορούν να ανανεώνουν με συχνότητα 120Hz. Και στις δύο συσκευές βρίσκουμε εκδόσεις με 6GB RAM και 128GB χωρητικότητα ή 8GB RAM και 256GB χωρητικότητα. Τα δύο νέα τάμπλετ της Samsung υποστηρίζουν S Pen, έχουν τον ίδιο επεξεργαστή και συνοδεύονται από τις ίδιες κάμερες. Η πίσω πλευρά διαθέτει δύο αισθητήρες, έναν 13MP και έναν 5MP υπερευρυγώνιο. Για selfies και βίντεο κλήσεις υπάρχει μπροστινή κάμερα 8MP.

Samsung Galaxy Z Fold2

Οι ανακοινώσεις των smartphone δεν έμειναν στα νέα Note20. H Samsung, στο φετινό Unpacked, παρουσίασε το διάδοχο της πρώτης foldable συσκευής της. Το νέο smartphone είναι το Samsung Galaxy Z Fold2, το οποίο έρχεται με βελτιώσεις μέσα κι έξω.

Η εξωτερική οθόνη της συσκευής έχει μεγαλώσει σημαντικά, αυξάνοντας και τη χρησιμότητά της. Η διαγώνιός της φτάνει τις 6,2" ενώ το προηγούμενο μοντέλο είχε δευτερεύουσα οθόνη μόλις 4,6". Στην εξωτερική πλευρά βρίσκουμε και το ανανεωμένο σύστημα κάμερας με 3 αισθητήρες. Λίγο μεγαλύτερη είναι και η εσωτερική οθόνη, η οποία έχει διαγώνιο 7,6". Το τεράστιο notch του πρώτου μοντέλου δίνει τη θέση του σε μια πολύ μικρή οπή στην εσωτερική πλευρά, η οποία στεγάζει τη selfie κάμερα. Επιπλέον η οθόνη προστατεύεται από το ίδιο Ultra-Thin Glass που είδαμε και στο Galaxy Z Flip.

Νέα wearables

Από το event δεν έλειψαν και οι ανακοινώσεις νέων wearables. Πρώτα παρουσιάστηκαν τα νέα true wireless ακουστικά της εταιρίας. Τα Galaxy Buds Live διαθέτουν ένα πρωτότυπο σχήμα, active noise cancelling και προσφέρουν κορυφαία ποιότητα κλήσεων.

Το επόμενο wearable που είδαμε είναι το καινούργιο smartwatch της Samsung, το Galaxy Watch3. Το καινούργιο έξυπνο ρολόι διατηρεί το περιστρεφόμενο bezel, το οποίο το κάνει να ξεχωρίζει, και προσφέρει ακόμα περισσότερα χαρακτηριστικά άσκησης, υγείας και ευεξίας. Το ρολόι θα κυκλοφορήσει σε δύο μεγέθη 45 και 41mm ενώ θα υπάρχουν και εκδόσεις LTE.

Ένα χαρακτηριστικό που μοιράζονται όλα τα νέα Galaxy είναι το χρώμα. Και οι 7 συσκευές που ανακοινώθηκαν έχουν εκδόσεις στο πολύ ιδιαίτερο Mystic Bronze χρώμα.

Εσένα ποια ανακοίνωση από το Unpacked 2020 σε ενθουσίασε περισσότερο; Αν ξετρελάθηκες με τα νέα Note20 ή τα Tab S7, σου έχουμε καλά νέα, μπορείς ήδη να προπαραγγείλεις τις νέες Samsung συσκευές. Για να μάθεις περισσότερα για τη διαθεσιμότητα των υπολοίπων, μείνε συντονισμένος στο Public Blog!