Galaxy Unpacked 2022: Τα Samsung Galaxy S22 και Tab S8 είναι εδώ!

Περίληψη: Ναι, είναι γεγονός! Τα νέα Samsung flagships ανακοινώθηκαν επίσημα! Γνώρισε αναλυτικά τα νέα Samsung Galaxy S22, S22+ και S22 Ultra!

Το περιμέναμε εδώ και μέρες και τελικά η ημέρα έφτασε! Το πρώτο Galaxy Unpacked event της Samsung για το 2022 είναι γεγονός και σε αυτό παρουσιάστηκαν επίσημα τα νέα flagship smartphones και tablets της κορεάτικης εταιρίας! Το «μενού» της εκδήλωσης είχε την ανακοίνωση της σειράς Samsung Galaxy S22 και των tablets της σειράς Galaxy Tab S8. Από όλα τα μοντέλα που ανακοινώθηκαν, την παράσταση έκλεψε το Samsung Galaxy S22 Ultra, το οποίο ενσωματώνει το S Pen και γίνεται έτσι ο διάδοχος της σειράς Note! Πάμε να το γνωρίσουμε, μαζί και με όλες τις υπόλοιπες συσκευές που ανακοινώθηκαν.

Samsung Galaxy S22 Ultra

Με την ανακοίνωση του κορυφαίου smartphone της για φέτος, η Samsung ενοποιεί της σειρές S και Note. Το Samsung Galaxy S22 Ultra φέρνει στη σειρά S το τετραγωνισμένο design που είχαμε συνηθίσει στα Note και, το σημαντικότερο, ενσωματώνει το S Pen εντός της συσκευής! Για πρώτη φορά το S Pen βρίσκεται εντός ενός Galaxy S smartphone, καθώς πέρσι το Galaxy S21 Ultra ήταν συμβατό με το πενάκι της Samsung, αλλά αυτό δεν ήταν μέρος του σώματος της συσκευής. Έτσι, με την κυκλοφορία του Galaxy S22 Ultra η Samsung σπάει την παράδοση, δημιουργώντας το απόλυτο flagship για φέτος και επαναπροσδιορίζοντας τους κανόνες που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα για τα smartphones της. Το design και η ενσωμάτωση του S Pen στο S 22 Ultra είναι μόνο ένας από τους πυλώνες που ξεχωρίζουν τη νέα συσκευή – πάμε να γνωρίσουμε και τους υπόλοιπους!

Το δεύτερο κομμάτι που διαχωρίζει το S22 Ultra από οποιαδήποτε άλλη συσκευή είναι οι φωτογραφικές του δυνατότητες! Ο ευρυγώνιος αισθητήρας 108MP με Super Clear φακό είναι το βασικό κομμάτι του συστήματος. Εκτός από την τεράστια ανάλυση, προσφέρει και εξαιρετικές επιδόσεις σε χαμηλό φωτισμό, χάρη στην τεχνολογία Nona-binning, μέσω της οποίας κάθε πίξελ έχει μέγεθος 2,4μm. Ο δεύτερος αισθητήρας του συστήματος είναι υπερευρυγώνιος με ανάλυση 12MP και οπτικό πεδίο 120°, προσφέροντας έτσι μία διαφορετική προοπτική στις λήψεις σου. Όσο για τις περιπτώσεις που θες το θέμα σου να έρθει πιο κοντά, το S22 Ultra σε έχει καλυμμένο, καθώς η κάμερά του εξοπλίζεται με 2 τηλεφακούς. Και οι δύο έχουν ανάλυση 10MP και προσφέρουν διαφορετικά επίπεδα zoom, με μέγιστο εύρος το 10X για οπτικό zoom και 100X για Space Zoom. Ο πέμπτος αισθητήρας που βλέπεις στην πλάτη της συσκευής δεν είναι κάμερα, αλλά laser, το οποίο χρησιμοποιείται για γρήγορο και ακριβές auto focus. Τι μας έμεινε; Η selfie κάμερα. Αυτή έχει τοποθετηθεί εντός της οθόνης και προσφέρει εικόνες με ανάλυση 40MP.

Μιας και μιλήσαμε για την οθόνη, ας γνωρίσουμε καλύτερα το πάνελ του Samsung Galaxy S22 Ultra. Το νέο flagship της κορεάτικης εταιρίας εξοπλίζεται με οθόνη Dynamic AMOLED 2X διαγωνίου 6,8ʺ. Αυτή η οθόνη είναι η πιο φωτεινή που έχει τοποθετηθεί σε Samsung smartphone και φτάνει σε φωτεινότητα τα 1.750 nits! Εντυπωσιακός είναι και ο ρυθμός ανανέωσης, όχι γιατί φτάνει μέχρι τα 120Hz, αλλά γιατί είναι μεταβαλλόμενος από 1 έως 120Hz! Η ανάλυση του πάνελ είναι και αυτή κορυφαία και φτάνει τα 3.088×1.440 πίξελ. Σε συνδυασμό με την υποστήριξη HDR10+, η εμπειρία θέασης στο S22 Ultra θα είναι εντυπωσιακή!

Και τώρα πάμε να μιλήσουμε για κάτι εξίσου σημαντικό, τις επιδόσεις. Το Samsung Galaxy S22 Ultra εξοπλίζεται με τον νεότερο επεξεργαστή της Samsung, τον Exynos 2200. Το νέο SoC κατασκευάζεται στα 4nm, την πιο προηγμένη κατασκευαστική μέθοδο της Samsung, και η GPU του βασίζεται στην RDNA 2 αρχιτεκτονική της AMD. Άρα μιλάμε για έναν κορυφαίο συνδυασμό χαρακτηριστικών στο κομμάτι της επεξεργαστικής ισχύς και των γραφικών. Το Galaxy S22 Ultra θα συνοδεύεται, επίσης, από έως και 12GB LPDDR5 RAM και έτσι θα μπορεί να ανταποκριθεί σε ό,τι κι αν του ζητήσεις! Για να μην σταματάς ποτέ να απολαμβάνεις τις εντυπωσιακές δυνατότητες του S22 Ultra, η Samsung εξόπλισε τη συσκευή με μεγάλη μπαταρία 5.000mAh και πιστοποίηση IP68. Το πακέτο συμπληρώνει η προστασία με Gorilla Glass Victus+ και το πιο ανθεκτικό πλαίσιο αλουμινίου που έχει δημιουργήσει ποτέ η Samsung για τα smartphone της. Έτσι είσαι βέβαιος πως το Galaxy S22 Ultra δεν προσφέρει μόνο κορυφαίες επιδόσεις, αλλά προσφέρει και κορυφαία προστασία.

Samsung Galaxy S22 και S22+

Η γκάμα των S22 συμπληρώνεται από 2 smartphones, τα Galaxy S22 και Galaxy S22+. Εδώ η Samsung κράτησε την σχεδιαστική φιλοσοφία που είχαμε γνωρίσει σε Galaxy S προηγουμένων ετών. Μην σε ξεγελά το design όμως. Τα Samsung Galaxy S22 και Galaxy S22+ μπορεί να μην μοιάζουν στο μεγάλο «αδερφάκι» τους, όμως ενσωματώνουν και αυτά κορυφαία χαρακτηριστικά. Πέραν της μπαταρίας και του μεγέθους της οθόνης, τα δύο smartphones είναι πανομοιότυπα, γι’ αυτό και θα τα δούμε μαζί. Πριν αναλύσουμε τα χαρακτηριστικά τους, ας μιλήσουμε για τις δύο αυτές διαφορές. Το μικρότερο μοντέλο, Samsung Galaxy S22, εξοπλίζεται με οθόνη Dynamic AMOLED 2X διαγωνίου 6,1ʺ. Η ανάλυση είναι 2.340×1080 και ο ρυθμός ανανέωσης του πάνελ κυμαίνεται από 10 έως 120Hz. Στο Galaxy S22+ ισχύουν ακριβώς τα ίδια δεδομένα, πλην των διαστάσεων του πάνελ, το οποίο έχει διαγώνιο 6,6 ίντσες. Στο κομμάτι της αυτονομίας, το Galaxy S22 ενσωματώνει μπαταρία 3.700mAh, ενώ το S22+ ανεβάζει τη χωρητικότητα στα 4.500mAh.

Από πλευράς επιδόσεων, τα Galaxy S22 και S22+ δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από το S22 Ultra. Αυτό συμβαίνει γιατί η Samsung έχει εξοπλίσει και τις δύο συσκευές με τον Exynos 2200, το ίδιο κορυφαίο SoC 4nm που βρίσκεται και στο φετινό flagship της. Τον επεξεργαστή συνοδεύουν 8GB RAM, ενώ ο αποθηκευτικός χώρος θα είναι 128 ή 256GB. Φυσικά, το chipset είναι 5G και υποστηρίζει ακόμα και το νεότερο πρότυπο Wi-Fi, το Wi-Fi 6E.

Η μόνη αισθητή αλλαγή που θα εντοπίσει κανείς στα S22/S22+ σε σχέση με το S22 Ultra είναι στο κομμάτι της κάμερας. Αντί για 4 αισθητήρες, εδώ το σύστημα αποτελείται από 3. Ο βασικός εξ αυτών είναι ένας ευρυγώνιος 50MP. Το μέγεθος των πίξελ του βασικού αισθητήρα φτάνει τα 2,0μm για πιο φωτεινές λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Δίπλα του υπάρχει ένας υπερευρυγώνιος αισθητήρας ανάλυσης 12MP με οπτικό πεδίο 120°, ενώ το κύριο σύστημα κάμερας ολοκληρώνεται από τον τηλεφακό 10MP. Το οπτικό zoom που χαρίζει αυτή η κάμερα είναι 3X, ενώ το Space Zoom φτάνει το 30X.

Ποιο από τα τρία νέα Galaxy S22 σου έκανε «κλικ»; Κάνε προπαραγγελία το επόμενό σου Galaxy στο Public.gr!

Samsung Galaxy Tab S8 Series

Στο Unpacked που μόλις διοργανώθηκε ανακοινώθηκαν και τα tablets της σειράς Galaxy Tab S8, η οποία, όπως και τα Galaxy S22, αποτελείται από τρία μοντέλα. Οι 3 νέες tablet προτάσεις της Samsung είναι τα Tab S8, Tab S8+ και Tab S8 Ultra. Οι συσκευές ακολουθούν την ονοματολογία των καινούργιων S22, οπότε, όπως καταλαβαίνεις, το Tab S8 θα είναι το μικρότερο των τριών, με το Tab S8 Ultra να είναι το flagship μοντέλο. Πάμε να τα γνωρίσουμε όλα, ξεκινώντας από το κορυφαίο μοντέλο της σειράς.

Το Galaxy Tab S8 Ultra είναι το μεγαλύτερο εκ των τριών tablet που ανακοίνωσε η Samsung και εξοπλίζεται με τεράστια Super AMOLED οθόνη 14,6 ιντσών! Η ανάλυση του πάνελ είναι 2.960×1.848 και ο ρυθμός ανανέωσης φτάνει τα 120Hz. Η οθόνη του Galaxy Tab S8 Ultra έχει και μία ιδιαιτερότητα που δεν συναντάμε στην κατηγορία, διαθέτει notch! Εκεί στεγάζονται δύο κάμερες 12MP. Δύο κάμερες υπάρχουν και στην πίσω πλευρά. Η μία είναι ανάλυσης 13MP και η δεύτερη 6MP. Στο εσωτερικό της συσκευής έχουμε οκταπύρηνο επεξεργαστή 4nm, έως 16GB RAM και αποθηκευτικό χώρο που φτάνει έως 512GB. Η μπαταρία αυτού του μοντέλου είναι 11.200mAh και θα υπάρχει και έκδοση με 5G.

Με μικρότερες διαστάσεις έρχεται να προστεθεί στη γκάμα το Galaxy Tab S8+. Η οθόνη της συσκευής είναι Super AMOLED 12,4ʺ με ρυθμό ανανέωσης που φτάνει τα 120Hz και ανάλυση 2.800×1.752. Εδώ δεν υπάρχει notch καθώς στη μπροστά πλευρά υπάρχει μία μόνο κάμερα. Αυτή έχει ανάλυση 12MP. Οι κάμερες στην πίσω πλευρά είναι δύο. Η πρώτη είναι ανάλυσης 13MP, ενώ η δεύτερη τραβά φωτογραφίες στα 6MP. Και εδώ το «μυαλό» της συσκευής είναι ο οκταπύρηνος επεξεργαστής στα 4nm, ο οποίος συνοδεύεται από μνήμη RAM 8 ή 12GB και αποθηκευτικό χώρο 128 ή 256GB. Η μπαταρία είναι λίγο μικρότερη σε σχέση με το flagship μοντέλο, με χωρητικότητα 10.090mAh, καθώς το μέγεθος της συσκευής είναι μικρότερο.

Το μικρότερο από τα τρία νέα μοντέλα tablet της Samsung είναι το Galaxy Tab S8. Η βασική διαφορά σε αυτό το μοντέλο είναι η οθόνη. Το μέγεθός της είναι 11 ίντσες και η ανάλυσή 2.560×1.600, ενώ ο ρυθμός ανανέωσης φτάνει 120Hz. Μία ακόμα διαφορά είναι πως το πάνελ δεν είναι AMOLED, αλλά LTPS. Οι κάμερες, ο επεξεργαστής και η RAM με τον αποθηκευτικό χώρο είναι τα ίδια με το Tab S8+. Η μπαταρία, λόγω του μειωμένου μεγέθους, έχει μικρύνει και έχει χωρητικότητα 8.000mAh.

Και τα τρία νέα tablets της Samsung είναι διαθέσιμα για προπαραγγελία. Απόκτησε αυτό που σου ταιριάζει στο Public.gr!